Ухвала
від 17.11.2017 по справі 820/445/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код за ЄДРПОУ 34390710

УХВАЛА

17 листопада 2017 р. Справа № 820/445/16

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого - судді Тітова О.М., суддів - Спірідонова М.О., Панченко О.В., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" про заміну неналежної сторони виконавчого провадження по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної фіскальної служби України, Центральної об'єднаної державної податкової інспекції міста Харкова Головного управління ДФС, Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, легалізації громадських формувань Харківського міського управління юстиції, Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, третя особа Державна казначейська служба України про скасування рішень, визнання протиправним дій, зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з заявою про заміну неналежної сторони виконавчого провадження, в якій просить суд:

- замінити сторону виконавчого провадження у справі № 820/445/16 з Центральної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, на - Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві.

В обґрунтування вказаної заяви заявник зазначив, що на момент звернення ТОВ "МАРРЕРО" до суду та на час судового розгляду позивач знаходився на обліку в Центральній об'єднаній державній податковій інспекції м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, однак, позивач змінив своє місцезнаходження, та, станом на поточний період 2017 року, знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві. Отже, у зв'язку зі знаходженням інтегрованої картки платника ТОВ "МАРРЕРО" в Державній податковій інспекції у Голосіївському районі ГУ ДФС м. Києва, Центральна об'єднана ДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області не має можливості здійснити вимоги, викладені до неї в рішенні суду.

Представник заявника в судове засідання не прибув, на адресу суду надав клопотання про розгляд заяви без його участі.

Представники відповідачів в судове засідання не прибули, про час, дату та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Представник третьої особи в судове засідання не прибув, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися із заявою (поданням), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

На підставі вищевикладеного, відповідно до положень ст.41, ст.128 КАС України, суд вважає за можливе питання про заміну сторони виконавчого провадження вирішити без участі представників сторін в порядку письмового провадження на підставі наявних в матеріалах справи доказів.

Колегія суддів, дослідивши матеріали справи та розглянувши заявлене клопотання, встановила наступне.

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 22.09.2016 року адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної фіскальної служби України, Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, Департамент реєстрації Харківської міської ради, Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, третя особа; Державна казначейська служба України про скасування рішень, визнання протиправним дій, зобов'язання вчинити певні дії - задоволено частково. Скасовано рішення Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про розірвання договору № 270320151 від 27.03.2015 року. Скасовано Рішення ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС м. Києві про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість ТОВ "МАРРЕРО" від 16.07.2015 року та поновлено дію реєстрації платника податків на додану вартість ТОВ "МАРРЕРО" (індивідуальний податковий номер 396099426504). Скасовано запис реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві про відсутність за місцезнаходженням TOB "МАРРЕРО" (код ЄДРПОУ 39609944). В іншій частині позов залишено без задоволення.

Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 13.12.2016 року постанову Харківського окружного адміністративного суду від 22.09.2016 року по справі № 820/445/16 в частині відмови в задоволенні адміністративного позову скасовано. Прийнято в цій частині нову постанову, якою адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" до Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, Державної фіскальної служби України, Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, легалізації громадських формувань Харківського міського управління юстиції, Центральної об'єднаної державної податкової інспекції міста Харкова Головного управління ДФС, третя особа Державна казначейська служба України про скасування рішень, визнання протиправним дій, зобов'язання вчинити певні дії - задоволено. Зобов'язано Центральну об'єднану ДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області відновити показники в обліковій картці на рахунку платника податку в системі електронного адміністрування ПДВ юридичної особи TOB "МАРРЕРО" (код ЄДРПОУ 39609944) щодо суми податку на додану вартість у розмірі 20 195 457,88 грн. відповідно до зареєстрованих в Єдиному державному реєстрі вхідних податкових накладних. Зобов'язано Центральну об'єднану ДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області надати Державній казначейській службі України, відповідно до ст. 43 ПКУ, висновки та документи, необхідні для повернення коштів, на новостворений рахунок платника податків TOB "МАРРЕРО" (код ЄДРПОУ 39609944) в системі електронного адміністрування ПДВ (або на розрахунковий рахунок № 26007050257531), помилково та/або надміру зарахованих до бюджету, з проведенням звірки надходжень до бюджету в розмірі 20 195 457,88 грн. Зобов'язано Центральну об'єднану ДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області прийняти та укласти наданий Товариством з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" (код ЄДРПОУ 39609944) договір про визнання електронних документів № 180520161 від 18.05.2016 року. В іншій частині постанову Харківського окружного адміністративного суду від 22.09.2016р. по справі №820/445/16 залишено без змін.

Харківським окружним адміністративним судом 18.07.2017 року видано виконавчий лист Товариству з обмеженою відповідальністю"МАРРЕРО" по справі № 820/445/16.

Частиною 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Оскільки, позивач змінив своє місцезнаходження, та станом на поточний період 2017 року, знаходиться на обліку, як платник податків в Державній податковій інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, що підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців, суд приходить до висновку про задоволення заяви про заміну неналежної сторони виконавчого провадження по справі № 820/445/16.

Крім того, позивачем до заяви було додано лист № 9664/10/20-30-10-22 від 13.09.2017 року Центральної ОДПІ м. Харкова на адресу Управління Державної виконавчої служби Відділу примусового виконання рішення, з якого вбачається, що відповідач по справі - Центральна ОДПІ м. Харкова не може виконати рішення суду, оскільки платник податків ТОВ "МАРРЕРО" знаходиться на обліку в іншому територіальному органі Державної фіскальної служби України.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне замінити сторону виконавчого провадження Центральну об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області на Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" про заміну неналежної сторони виконавчого провадження по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної фіскальної служби України, Центральної об'єднаної державної податкової інспекції міста Харкова Головного управління ДФС, Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, легалізації громадських формувань Харківського міського управління юстиції, Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, третя особа Державна казначейська служба України про скасування рішень, визнання протиправним дій, зобов'язання вчинити певні дії - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження у справі № 820/445/16 з Центральної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області на Державну податкову інспекцію у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Головуючий суддя Тітов О.М.

Судді Спірідонов М.О.

ОСОБА_1

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.11.2017
Оприлюднено19.11.2017
Номер документу70322613
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/445/16

Ухвала від 21.05.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 21.05.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Постанова від 20.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Постанова від 20.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 07.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 12.03.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 17.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Постанова від 10.10.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 25.09.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 01.09.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні