Ухвала
від 21.05.2021 по справі 820/445/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

21 травня 2021 року Справа № 820/445/16

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Мельников Р.В., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду заяву про залишення без розгляду заяви про заміну неналежної сторони у виконавчому провадженні по справі №820/445/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, Державної податкової служби України, Головного управління Державної податкової служби у Харківській області, Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, легалізації громадських формувань Харківського міського управління юстиції, Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, третя особа Державна казначейська служба України про скасування рішень, визнання протиправним дій, зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

05.09.2018 року до Харківського окружного адміністративного суду надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" про заміну неналежної сторони у виконавчому провадженні по справі № 820/445/16, в якій останній просить суд:

- замінити сторону виконавчого провадження у справі №820/445/16, а саме, боржника - з Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, належним - Державною податковою інспекцією у Київському районі міста Одеси Головного управління ДФС в Одеській області.

Через канцелярію суду 14.05.2021 року від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" надійшла заява про залишення без розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження по справі №820/445/16.

Суд зазначає, що відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 5 КАС України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси, і просити про їх захист шляхом: визнання протиправним та скасування індивідуального акта чи окремих його положень.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Однак, суд зазначає, що Кодексом адміністративного судочинства України не врегульовано питання щодо залишення без розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до положень ч. 6 ст. 7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

З огляду на вищевикладене суд зазначає, що оскільки в даному випадку в разі надходження заяви про залишення без розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження Кодексом адміністративного судочинства України не визначено дій суду, то наявні підстави для застосування відповідно до ч.6 ст. 7 КАС України до даних правовідносин за аналогією закону положень статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи наведене, суд знаходить заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" про залишення без розгляду заяви достатньою підставою для залишення заяви про заміну сторони виконавчого провадження без розгляду.

Керуючись ст.ст. 2, 5, 7, 12, 240, 241 - 243, 248, 253, 256, 294, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" про залишення без розгляду - задовольнити.

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" про заміну неналежної сторони у виконавчому провадженні по справі №820/445/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРРЕРО" до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, Державної податкової служби України, Головного управління Державної податкової служби у Харківській області, Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, легалізації громадських формувань Харківського міського управління юстиції, Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, третя особа Державна казначейська служба України про скасування рішень, визнання протиправним дій, зобов`язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Мельников Р.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.05.2021
Оприлюднено24.05.2021
Номер документу97061794
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/445/16

Ухвала від 21.05.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 21.05.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Постанова від 20.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Постанова від 20.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 07.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 12.03.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 17.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Постанова від 10.10.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 25.09.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 01.09.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні