Ухвала
від 22.11.2017 по справі 917/557/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

22.11.2017 Справа № 917/557/15

за позовом Першого заступника прокурора міста Полтави (вул. В. Козака, буд.1, м. Полтава, 36020) в інтересах держави в особі

Фонду державного майна України (вул. Генерала Алмазова, буд. 18/9, м. Київ, 01133)

до 1 . Полтавської обласної ради професійних спілок (вул. Ляхова, буд.1, м. Полтава, 36014; вул. Соборності, буд. 37, м. Полтава, 36000)

2. Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи "Авангард" імені ОСОБА_1 Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства Україна (вул. Соборності (Жовтнева), буд. 37, м. Полтава, 36000)

третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Полтавська міська рада (вул. Соборності, буд. 36, м. Полтава, 36000)

про визнання права власності держави на нерухоме майно

за участю Управління Державної казначейської служби України у м.Полтава Полтавської області (вулиця Небесної сотні, буд. 1/23, м. Полтава, Полтавська обл., 36014)

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Безрук Т. М., суддя Киричук О. А., суддя Пушко І. І.

Представники:

від прокурора -Рябошапко Н. О., Снісаренко Ю. Л.

від позивача - ОСОБА_2

від відповідача-1 (Полтавської обласної ради професійних спілок) - ОСОБА_3

від відповідача-2 (Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи "Авангард" імені ОСОБА_1 Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства Україна ) - не з'явився

від третьої особи - ОСОБА_4

від УДКСУ - не з'явився

Розглядається позовна заява про визнання права власності держави Україна в особі Фонду державного майна України на нерухоме майно - будівлю спортивної школи площею 314,00 кв.м., що розташована за адресою: м. Полтава, вул. Жовтнева, 37, вартістю 5 432 000,00 грн.

Про час та місце розгляду даної заяви заявник, сторони та третя особа повідомлені належним чином, що підтверджується поштовими повідомленнями від 10.11.2017р.

Фонд державного майна України (позивач) в письмових поясненнях позовні вимоги прокурора підтримав, заперечує проти тверджень відповідача щодо пропуску строку позовної давності, проте зазначив, що у разі встановлення судом факту такого пропуску, прохає суд визнати причини пропуску позовної давності поважними та поновити його.

Полтавська міська рада (третя особа) в письмових поясненнях прохає відмовити у позові з підстав спливу, встановленого ст. 257 ЦК України строку позовної давності

Прокурор в письмових поясненнях повідомив, що позов подано в межах позовної давності, оскільки Фонду державного майна України не були відомі конкретні обставини володіння спірним нерухомим майном, а також невідомий перелік майна, що знаходився у користуванні Федерації профспілок України; вивчення даного питання прокуратурою проводилося за листом Фонду державного майна України від 28.11.2014р.

Відповідач-1 (Полтавська обласна рада професійних спілок) надав клопотання про залучення до участі у справі іншого відповідача - Полтавську обласну організацію фізкультурно-спортивного товариства Україна , оскільки спірне майно належить цій організації і вона є засновником відповідача-2 (Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи "Авангард" імені ОСОБА_1 Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства Україна ).

За ст. 24 ГПК України господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача.

Відповідач-1 не надав суду жодного доказу в підтвердження факту перебування на даний час спірного майна у власності чи в користуванні Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства Україна , чи доказів оспорення цією Організацією права державної власності на вказане майно. Отже, у суду не має достатніх підстав для залучення цієї Організації до участі у справі іншим відповідачем. Тому, клопотання відповідача-1 судом відхилено.

Разом з тим, з метою дослідження питання чи оспорюється вказаною Організацією право державної власності на спірне майно суд вважає за доцільне залучити Полтавську обласну організацію фізкультурно-спортивного товариства Україна до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача-2 (Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи "Авангард" імені ОСОБА_1 Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства Україна ).

В зв'язку з необхідністю подання сторонами додаткових доказів, розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст.ст. 69 , 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

Ухвалив :

1. Відкласти розгляд справи на 6 грудня 2017 р. на 9 год. 30 хв .

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Полтавської області за адресою: м. Полтава, вул. Зигіна 1.

В разі прибуття в судове засідання представникам мати при собі документи, що посвідчують особу, та документи, що посвідчують повноваження представників, відповідно до ст.28 ГПК України (довіреність, наказ про призначення керівника, витяг з протоколу загальних зборів, тощо, в оригіналі, а також їх копії - для залучення до справи).

2. Залучити Полтавську обласну організацію фізкультурно-спортивного товариства Україна (ідентифікаційний код 02608266; місцезнаходження: майдан Незалежності, буд.24, м. Полтава, 36003) до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача-2

Зобов'язати Полтавську обласну організацію фізкультурно-спортивного товариства Україна письмово повідомити суду:

-чи була ця Організація власником нерухомого майна - будівлі спортивної школи площею 314,00 кв.м., що розташована за адресою: м. Полтава, вул. Жовтнева, 37, якщо так - надати докази набуття права власності на відповідне майно; якщо зазначене вище майно було відчужене іншій особі - повідомити, коли саме та якій саме особі(надати відповідні докази);

-чи перебуває вказана будівля на даний час в користуванні (володінні) Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства Україна (надати відповідні докази);

-чи оспорює Організація право власності на вказану будівлю;

надати суду докази передачі спірної будівлі відповідачам у даній справі.

3. Запропонувати прокуророві письмово повідомити суду, якими діями порушує право державної власності на спірне майно відповідач-2 (Полтавська дитячо-юнацька спортивна школа "Авангард" імені ОСОБА_1 Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства Україна );

письмово повідомити суду, якими діями порушує право державної власності на спірне майно відповідач-1 (Полтавська обласна рада професійних спілок);

надати докази перебування спірного майна на даний час у власності чи в користуванні Полтавської обласної ради професійних спілок.

4. Запропонувати позивачу письмово повідомити суду дату, коли позивач довідався про те, що спірним майном володіє Полтавська дитячо-юнацька спортивна школа "Авангард" імені ОСОБА_1 Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства Україна .

5. Запропонувати відповідачу-1 (Полтавській обласній раді професійних спілок) викласти письмово свою правову позицію по справі та надати її суду;

письмово повідомити суду, чи володіє (користується) Полтавська обласна рада професійних спілок спірним майном на даний час, якщо спірне майно належить їй - повідомити про відповідні підстави (надати відповідні докази, зокрема довідку про облік основних засобів стосовно наявності чи відсутності перебування на балансі спірного майна).

Головуючий суддя Т. М. Безрук

Суддя О. А. Киричук

Суддя І. І. Пушко

СудГосподарський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено24.11.2017
Номер документу70448457
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/557/15

Судовий наказ від 20.02.2018

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Судовий наказ від 20.02.2018

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Судовий наказ від 20.02.2018

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Постанова від 07.02.2018

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Медуниця О.Є.

Ухвала від 29.01.2018

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Медуниця О.Є.

Ухвала від 22.01.2018

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Медуниця О.Є.

Ухвала від 27.12.2017

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Медуниця О.Є.

Рішення від 14.12.2017

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Рішення від 06.12.2017

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Ухвала від 06.12.2017

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні