Ухвала
від 28.09.2017 по справі 2а-12337/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

28 вересня 2017 р. Справа № 2015вр-17/2а-12337/10/0470 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 при секретарі судового засіданняОСОБА_2 розглянувши у письмові провадженні у місті Дніпрі заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Верхньодніпровського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про заміну стягувача у адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області до Виробничого об`єднання житлово-комунального господарства про стягнення 4584,07 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 08.11.2010р. у справі №2а-12337/10/0470 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області було задоволено та стягнуто з Виробничого об`єднання житлово-комунального господарства на користь позивача недоїмку зі сплати страхових внесків у сумі 268,21 грн. та пеню у сумі 4315,86 грн.

30.06.2011р. за заявою стягувача судом було видано виконавчий лист на виконання вищевказаної постанови (а.с. 57).

22.08.2017 р. заявник звернувся із заявою про заміну стягувача, в якій просить замінити стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Верхньодніпровського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області посилаючись на те, що наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017р. №616 «Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області» відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області реорганізовано шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на підставі ст.ст. 55, 264 Кодексу адміністративного судочинства України (а.с.36-37).

Представник заявника в судове засідання не з'явився, проте 05.09.2017р. надіслав засобами факсимільного зв'язку клопотання про розгляд його заяви без участі представника відділення Фонду (а.с.47).

Представник боржника в судове засідання не з'явився без поважної причини, про дату, час і місце розгляду заяви повідомлений належним чином 31.08.2017р. та 08.09.2017р., що підтверджується поштовими повідомленнями, наявними в матеріалах справи (а.с.46, 54).

Відповідно до ч. 6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи наведене та те, що заявник подав клопотання про розгляд його заяви без участі представника відділення Фонду, належне повідомлення боржника про дату, час і місце розгляду даної заяви у відповідності до вимог ст.35 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглянути дану заяву без участі представників сторін к письмовому провадженні відповідно до вимог ч.6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши надані документи на підтвердження поданої заяви, проаналізувавши норми чинного законодавства України, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви про заміну сторони у справі, виходячи з наступного.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 08.11.2010р. у справі №2а-12337/10/0470 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області було задоволено та стягнуто з Виробничого об`єднання житлово-комунального господарства на користь позивача недоїмку зі сплати страхових внесків у сумі 268,21 грн. та пеню у сумі 4315,86 грн. (а.с.27-28).

30.06.2011р. за заявою стягувача судом було видано виконавчий лист на виконання вищевказаної постанови (а.с. 57).

Із наданих суду документів, судом встановлено, що Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області реорганізоване шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на підставі наказів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017р. №616 «Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області» та від 27.07.2017р. №70-ос Щодо державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу в порядку правонаступництва робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України , що підтверджується копіями даних наказів та витягом з ЄДРПОУ, наявних у справі (а.с. 39, 40, 59-61).

Отже, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області є правонаступником позивача у цій справі згідно наведеного наказу.

Згідно ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

За викладеного, приймаючи до уваги докази, які надані заявником на підтвердження правонаступництва позивача у даній справі - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області, суд вважає їх достатніми для задоволення заяви заявника про заміну позивача у справі №2а-12337/10/0470 - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Верхньодніпровського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на підставі ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України.

Не підлягає задоволенню заява заявника в частині заміни стягувача у виконавчому провадженні на підставі ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки із наданої суду копії постанови органу Державної виконавчої служби від 16.06.2017р. вбачається, що виконавчий лист у цій справі повернуто стягувачу на підставі п. 2 ч. 1 ст. 37 Закону України Про виконавче провадження , тобто виконавче провадження за вказаним виконавчим листом станом на 28.09.2017р. відсутнє.

Таким чином, у адміністративного суду відсутні підстави для заміни стягувача у виконавчому провадженні на підставі ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст. 55, 128, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Верхньодніпровського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про заміну стягувача у справі №2а-12337/10/0470 - задовольнити частково.

Замінити сторону у справі №2а-12337/10/0470 - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Верхньодніпровського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

В частині заміни стягувача у виконавчому провадженні на підставі ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України - відмовити.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали згідно ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили у порядку та у строки, встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.09.2017
Оприлюднено29.11.2017
Номер документу70544461
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12337/10/0470

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 25.08.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Конєва Світлана Олександрівна

Ухвала від 20.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 04.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 28.09.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Конєва Світлана Олександрівна

Ухвала від 23.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Конєва Світлана Олександрівна

Ухвала від 21.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 11.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Постанова від 14.12.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні