Ухвала
від 14.11.2017 по справі 815/6355/15
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 листопада 2017 р.м.ОдесаСправа № 815/6355/15

Судова колегія Одеського апеляційного адміністративного суду у складі:

головуючого - Яковлєва О.В.,

суддів - Федусика А.Г., Запорожана Д.В.

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЕІН ЮКРЕІН" про витребування доказів під час розгляду апеляційної скарги Державної податкової інспекції в Овідіопольському районі Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 06 січня 2016 року, у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЕІН ЮКРЕІН" до Державної податкової інспекції в Овідіопольському районі Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області про визнання протиправними та скасування рішень,-

В С Т А Н О В И Л А :

Товариство з обмеженою відповідальністю "КРЕІН ЮКРЕІН" звернулось до суду з позовом у якому заявлено вимоги Державній податковій інспекції в Овідіопольському районі Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 07 жовтня 2014 року № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2.

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 06 січня 2016 року задоволено позовні вимоги.

Не погоджуючись з прийнятим судовим рішенням відповідачем подано апеляційну скаргу з якої вбачається про порушення судом норм матеріального та процесуального права, а тому просить скасувати рішення суду першої інстанції та прийняти нове рішення, яким відмовити у задоволенні позовних вимог.

При цьому, під час розгляду справи позивачем подано клопотання про витребування доказів у податкового органу, яке підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно ч. 1 ст. 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Відповідно до ч. 2 ст. 69 КАС України, докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Так, з метою встановлення всіх обставин справи колегія суддів вважає за необхідне витребувати у Державної податкової інспекції в Овідіопольському районі Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області належним чином завірені докази, а саме: розрахунки грошових зобов'язань та штрафних (фінансових) санкцій, донарахованих контролюючим органом оскаржуваними податковими повідомленнями-рішеннями, за кожним з восьми виявлених в акті перевірки порушень окремо; документи та пояснення щодо віднесення ТОВ Креін Юкреін до собівартості виготовленої продукції (робіт, послуг) вартість списаних ТМЦ (запасних частин) без надання підтверджуючих документів щодо їх списання, на суму 9 106 393,00 грн., а також щодо віднесення до складу витрат безоплатно отриманий товар, на загальну суму 550 000,00 грн., зокрема, надати акти попередніх перевірок ТОВ Креін Юкреін , що пов'язані зі вказаними порушеннями.

У разі неможливості надання до суду вказаних доказів необхідно надати відповідні письмові пояснення.

При цьому, згідно ст. 255 КАС України ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

В свою чергу, невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Керуючись ст.ст. 69, 197, 205, 206, 254 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Зобов'язати Державну податкову інспекції в Овідіопольському районі Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області до 28 листопада 2017 року надати до Одеського апеляційного адміністративного суду належним чином завірені докази, а саме: розрахунки грошових зобов'язань та штрафних (фінансових) санкцій, донарахованих контролюючим органом оскаржуваними податковими повідомленнями-рішеннями, за кожним з восьми виявлених в акті перевірки порушень окремо; документи та пояснення щодо віднесення ТОВ Креін Юкреін до собівартості виготовленої продукції (робіт, послуг) вартість списаних ТМЦ (запасних частин) без надання підтверджуючих документів щодо їх списання, на суму 9 106 393,00 грн., а також щодо віднесення до складу витрат безоплатно отриманий товар, на загальну суму 550 000,00 грн., зокрема, надати акти попередніх перевірок ТОВ Креін Юкреін , що пов'язані зі вказаними порушеннями.

Попередити Державну податкову інспекції в Овідіопольському районі Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області про відповідальність за невиконання судового рішення.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Головуючий: О.В. Яковлєв

Судді: А.Г. Федусик

ОСОБА_1

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.11.2017
Оприлюднено04.12.2017
Номер документу70597989
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/6355/15

Ухвала від 13.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 08.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 15.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 31.01.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 19.12.2017

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 14.11.2017

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 25.09.2017

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 30.08.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Олендер І.Я.

Ухвала від 30.08.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Олендер І.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні