Рішення
від 23.11.2017 по справі 755/8855/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/8855/17

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" листопада 2017 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Виниченко Л.М.

за участі секретаря Гноілек М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ , третя особа Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Дніпровської районної в місті Києві державної реєстрації про визнання недійсними протоколу установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку, установчих документів та скасування державної реєстрації,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом у якому просить визнати недійсним протокол № 1 Установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 від 23.07.2016 року з додатками, Статут об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ , затверджений Протоколом Установчих зборів № 1 від 23.07.2016 року, та скасувати державну реєстрацію юридичної особи - об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ ( номер запису 1067 102 0000 024646).

Позовні вимоги мотивує тим, що багатоквартирний будинок по АДРЕСА_1 тривалий час перебуває на утриманні у ЖЕД № 410 КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва .

Йому стало відомо, що в липні 2016 року в будинку, співвласником якого він є, було створено Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗИАСТИ МИ , яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців га громадських формувань було встановлено, що дійсно 29.07.2016 року державним реєстратором відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпровського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві проведено державну реєстрацію юридичної особи - Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ (номер запису 10671020000024646), а також зареєстровано статут вказаного ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ .

Після ознайомлення з матеріалами реєстраційної справи було встановлено, що підставою для проведення державної реєстрації ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ послужив Протокол № 1 Установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_1 від 23 липня 2016 року, додатки до нього: листки проведення голосування по порядку денному, а також Статут об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ , затверджений Протоколом Установчих зборів № 1 від 23.07.2016 року.

Позивач вважає, що державну реєстрацію об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗИАСТИ МИ було проведено незаконно, оскільки у наданих установчих документах міститься неправдива як загальна інформація щодо будинку, так і щодо осіб, які організували створення ОСББ, а також приймали участь в Установчих зборах, у зв'язку з чим державна реєстрація ОСББ та Статутних документів підлягає скасуванню.

Так, відповідно до Протоколу № 1 Установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 від 23 липня 2016 року в розділі 1 Загальна інформація зазначено, що загальна площа всього будинку (з урахуванням всіх квартир та нежитлових приміщень) становить 633,4 м 2 . Усього в будинку 10 квартир, загальною площею 522, 8 м 2 , а загальна кількість співвласників (мешканців) становить 22 особи; згідно Протоколу, в голосуванні прийняло 16 осіб, що становить 86,83% мешканців.

Пороте зазначена в Протоколі інформація щодо будинку по АДРЕСА_1 не відповідає дійсності і повністю спростовується довідкою, виданою Адміністрацією ЖЕД-410 КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва , відповідно до якої загальна площа всього будинку становить 9825,37 м 2 , загальна площа без балконів та лоджій становить 7971,30 м 2 , загальна житлова площа будинку становить 5248,30 м 2 , в будинку три під'їзди та розташовано 162 квартири.

Крім того, відповідно до Протоколу №1 Установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку, серед осіб які виступали по порядку денному та обиралися головою зборів, членами лічильної комісії, членами Правління зазначені особи, які ніколи не проживали і не проживають в будинку по АДРЕСА_1 та не є співвласниками домоволодіння.

В листках голосування, які долучені до проколу № 1 Установчих зборів, також зазначені прізвища осіб які також не є власниками даних домоволодінь.

Повідомлення про проведення установчих зборів ніколи жоден мешканець будинку не отримував і про створене ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ мешканці будинку дізналися випадково.

В судовому засіданні позивач та його представник ОСОБА_2 підтримали заявлені вимоги з підстав заявлених у позові та просили їх задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд повідомлено не було.

Представник третьої особи Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців в особі Дніпровської районної в місті Києві державної реєстрації в судове засідання не з'явився, на адресу суду третя особа направила клопотання, у якому просить розглядати справу без участі державного реєстратора та прийняти рішення згідно чинного законодавства (а.с. 53).

Відповідно до ч. 1 ст. 224 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання відповідача, який належним чином повідомлений і від якого не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності або якщо повідомлені ним причини неявки визнані неповажними, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, якщо позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Враховуючи зміст наведеної норми та викладені вище обставини, судом вирішено провести заочний розгляд справи без участі представника відповідача та ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

Вислухавши пояснення позивача, представника позивача, дослідивши матеріали справи, оцінивши зібрані у справі докази у їх сукупності, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що позивач ОСОБА_1 є власником ? частини квартири АДРЕСА_1, що підтверджується свідоцтвом про право власності на житло від 06.10.1997 року та Витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 07.03.2017 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Цивільного процесуального кодексу України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

За нормою статті 385 Цивільного кодексу України власники квартир для забезпечення експлуатації багатоквартирного житлового будинку, користування квартирами та спільним майном житлового будинку можуть створювати об'єднання власників квартир (житла). Таке об'єднання може бути створено також власниками житлових будинків. Об'єднання власників квартир, житлових будинків є юридичною особою, яка створюється та діє відповідно до статуту та закону.

Особливості державної реєстрації ОСББ визначені Законом України Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку . Згідно з преамбулою цього Закону він визначає правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об'єднань власників жилих та нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захисту їхніх прав та виконання обов'язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку.

За статтею 2 вказаного Закону він регулює, зокрема, порядок створення, діяльності і ліквідації об'єднань; відносини суб'єктів права власності щодо користування та розпорядження нерухомим майном у об'єднанні.

Згідно із частинами першою та другою статті 9 Закону України Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку членом об'єднання може бути фізична чи юридична особа, яка є власником квартири (квартир) або приміщення (приміщень) у багатоквартирному будинку. Членство в об'єднанні є добровільним і може набуватися одночасно зі створенням об'єднання при проведенні установчих зборів, а також індивідуально, на основі письмової заяви, в будь-який момент його існування.

Із нормативного підходу до розуміння наведених положень закону вбачається, що питання (порядок) створення та функціонування об'єднання співвласників квартир у багатоквартирному будинку, суб'єктний склад засновників об'єднання, членство в ньому, питання вступу в об'єднання чи прийняття нових членів на умовах, передбачених статутом, внутрішні та інші питання діяльності цього утворення, стосуються правомочностей власників квартир - засновників об'єднання, які згідно зі статтею 3 Закону України Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку регулюються цим Законом, Цивільним, Житловим та Земельним кодексами України, іншими нормативно-правовими актами та статутом об'єднання.

З матеріалів справи убачається, що 23.07.2016 року відбулися установчі збори співвласників багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2, де було обрано голову та секретаря установчих зборів, голову та членів лічильної комісії, прийнято рішення про створення ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ , затверджено назву та статут ОСББ, обрано правління та ревізійну комісію об'єднання, обрано форму подальшого управління та обслуговування будинку, визначено та затверджено розмір внеску (тарифу) на утримання будинку та прибудинкової території, визначено уповноважену особу щодо підписання протоколу, інших документів та здійснення державної реєстрації зазначеного ОСББ (а.с. 9-28).

Згідно протоколу установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 від 23.07.2016 року, всього прийняло участь у голосуванні 16 осіб, загальна площа, яка є у власності 453,94 кв.м., що становить 86,83%.

На підставі даних протоколу установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 від 23.07.2016 року було зареєстровано ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ за адресою: АДРЕСА_2 та було внесено в Єдиний державний реєстр юридичних, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань реєстраційний запис 29.07.2016 року за № 1 067 102 0000 024646 про проведення державної реєстрації юридичної особи ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ , код ЄДРПОУ 40699491 (а.с. 39-42).

Разом з тим з протоколу установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 від 23.07.2016 року вбачається, що інформація про загальну кількість співвласників багатоквартирного будинку та загальної площі усіх квартир і нежитлових приміщень даного будинку, зазначено 22 особи, яким належить квартири та/або нежитлові приміщення, загальною площею 633,4 м.кв., усього в будинку 10 квартири та нежитлових приміщень.

Однак, згідно довідки КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва на житловий будинок по АДРЕСА_1, вбачається, що загальна площа всього будинку 9825,37 кв.м., житлова площа - 5248,30 кв.м.. кількість квартир - 162 (а.с.43).

Відповідно ст. 6 Закону України Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку визначено, що кожний співвласник (його представник) під час голосування має кількість голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.

Таким чином, відомості у згаданих протоколі від 23.07.2016 р. щодо загальної площі квартир та нежитлових приміщень будинку по АДРЕСА_1 не відповідають дійсності, у зв'язку з чим при наданні оцінки правомочності прийнятих установчими зборами рішень, суд виходить з фактичної кількості квартир та нежитлових приміщень, а не тієї, що зазначена у вказаному протоколі та додатках до нього.

Наведене свідчить про відсутність загальної (сумарної) площі фактичної кількості наявних квартир та нежитлових приміщень в багатоквартирному будинку по АДРЕСА_1, та відсутність необхідної кількості голосів для прийняття рішень на установчих зборах багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 від 23.07.2016 року.

Згідно протоколу № 1 Установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 від 23.07.2016 року, на яких були присутні 16 власників квартир (приміщень) будинку, що складає 86,83% від загальної кількості власників будинку, було вирішено створити об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ , затвердити статут зазначеного ОСББ та обрати членів правління: ОСОБА_3 (власника квартири № 5), ОСОБА_4 (власника квартири № 10) та ОСОБА_5 (власника квартири № 4) (а.с. 10 зв.).

Як вбачається з інформаційної довідки Київського міського технічної інвентаризації від 17.08.2016р. (а.с. 44-46) та інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно щодо об'єкта нерухомого майна, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 особи, особи, які зазначені як члени правління ОСОБА_3, ОСОБА_4, та ОСОБА_5 не є власниками відповідних зазначених квартир, як вказано у протоколі № 1 Установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_2 від 23.07.2016 року.

Водночас особи, які вказані як члени правління не приймали участі в установчих зборах 23.07.2016 р. та не голосували по питаннях порядку денного, як співвласники, що також зазначено в листках голосування, оскільки фактично право власності на квартири № 4 та № 5 не зареєстроване, власником квартири № 10 є ОСОБА_6

Відповідно до листків голосування співвласниками будинку за адресою АДРЕСА_2 є 22 особи: ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_37, ОСОБА_24, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_27

Проте, порівнюючи протокол № 1 установчих зборів з листками голосування до нього, де вказані особи, які голосували на установчих зборах як співвласники будинку, та інформацію Київського міського БТІ і Інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, встановлено наступне: квартира № 1, власником якої нібито є ОСОБА_28, фактично на праві власності не зареєстрована; квартира № 2, власником якої нібито є ОСОБА_8, фактично належить на праві власності ОСОБА_29, ОСОБА_30 та ОСОБА_31 в рівних долях (а.с.44); квартира № 3, власниками якої нібито є ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_10, фактично належить ОСОБА_32; квартира № 6, власниками якої є нібито ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, фактично належить ОСОБА_33; квартира № 7, власниками якої є нібито ОСОБА_20, ОСОБА_21 належить ОСОБА_34; квартира № 8, власником якої є нібито ОСОБА_22 належить ОСОБА_35; квартира № 9, власниками якої є нібито ОСОБА_37, ОСОБА_24, ОСОБА_25 належить ОСОБА_36; квартира № 10, власниками якої є нібито ОСОБА_26, ОСОБА_27 належить ОСОБА_6

Водночас, власники відповідних квартир в будинку АДРЕСА_1 не приймали участі в установчих зборах 23.07.2016 р. та не голосували по питаннях порядку денного.

Відповідно ст. 1 Закону України Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку об'єднання співвласників багатоквартирного будинку - це юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна;

Згідно ч. ч. 1-4 ст. 6 Закону України Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку об'єднання може бути створено лише власниками квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (багатоквартирних будинках). Установчі збори об'єднання у новозбудованих багатоквартирних будинках можуть бути проведені після державної реєстрації права власності на більше половини квартир та нежитлових приміщень у такому будинку.

Для створення об'єднання скликаються установчі збори.

Скликання установчих зборів здійснюється ініціативною групою, яка складається не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень.

Повідомлення про проведення установчих зборів направляється ініціативною групою не менше ніж за 14 днів до дати проведення установчих зборів. Повідомлення направляється в письмовій формі і вручається кожному співвласнику під розписку або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом). У повідомленні про проведення установчих зборів зазначається, з чиєї ініціативи скликаються збори, місце і час проведення, проект порядку денного.

Як зазначає позивач, він не приймав участі на установчих зборах об'єднання 23.07.2016 року, оскільки не був сповіщений належним чином.

З матеріалів справи вбачається, що належного сповіщення усіх співвласників багатоквартирного будинку щодо проведення установчих зборів з визначенням з чиєї ініціативи скликаються збори, місце і час проведення, проект порядку денного, в письмовій формі не направлялось, під розписку не надавалось. Доказів зворотного відповідачем не надано.

За ч. ч. 5-9 ст. 6 Закону визначено, що час і місце проведення обираються зручними для більшості можливих учасників зборів.

Установчі збори веде голова зборів, який обирається більшістю голосів присутніх співвласників або їх представників.

Кожний співвласник (його представник) під час голосування має кількість голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.

Якщо одна особа є власником квартир (квартири) та/або нежитлових приміщень, загальна площа яких становить більш як 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, кожний співвласник на установчих зборах має один голос незалежно від кількості та площі квартир або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.

Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості усіх співвласників.

Вказані порушення закону при утворенні ОСББ є безумовною підставою для визнання недійсним рішень установчих зборів багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 від 23.07.2016 року, в тому числі про створення ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ .

З огляду на наведене, суд погоджується з доводами позивача стосовно того, що установчі збори ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ , оформлені протоколом № 1 від 23.07.2016 р. фактично не проводились, тому їх рішення підлягають визнанню недійсними.

Згідно з п. 3 Порядку державної реєстрації об'єднань співвласників багатоквартирного будинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України Про реалізацію Закону України Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку від 11.10.2002 за №1521, для державної реєстрації об'єднання уповноважена установчими зборами особа подає безпосередньо або надсилає поштою (рекомендованим листом) до органу державної реєстрації: 1) реєстраційну картку, яка одночасно є заявою про державну реєстрацію об'єднання, оформлену за зразком згідно з додатком 1 до цього Порядку; 2) протокол установчих зборів, на яких було прийнято рішення про створення об'єднання та затвердження його статуту; 3) два примірники оригіналу і п'ять копій статуту об'єднання, оформлені згідно з вимогами законодавства; 4) список членів об'єднання, складений згідно з додатком 2 до цього Порядку.

Пунктом 6 вказаного Порядку, зокрема, передбачено, що орган державної реєстрації перевіряє наведені у реєстраційній картці відомості, комплектність поданих документів та відповідність їх законодавству. У разі коли в результаті перевірки виявлено, що заявником подано не всі необхідні документи або вони не відповідають вимогам законодавства, орган державної реєстрації повідомляє про це заявника і повертає йому документи. Після врахування зауважень заявник може подати документи повторно.

Відповідно до ч. 2 ст. 9 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців в Єдиному державному реєстрі містяться, зокрема, такі відомості про юридичну особу:

31) дата прийняття, дата набрання законної сили та номер судового рішення, на підставі якого проведено реєстраційну дію, судового рішення про арешт корпоративних прав, судового рішення про заборону (скасування заборони) вчинення реєстраційних дій;

36) відомості про скасування реєстраційних дій.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 25 Закон України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться, зокрема, на підставі судових рішень, що набрали законної сили та тягнуть за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі.

Пунктом 2 частини 1 статті 110 ЦК України встановлені підстави ліквідації юридичної особи, зокрема за рішенням суду про ліквідацію юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які неможливо усунути, чи в інших випадках, встановлених законом.

З огляду на наведене установчі збори багатоквартирного будинку розташованого за адресою АДРЕСА_2 від 23.07.2016 року не проводились, у зв'язку з чим оформлені ними рішення, що стали підставою для внесення реєстраційного запису про державну реєстрацію ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ", підлягають визнанню недійсними з моменту їх прийняття.

При цьому, правовим наслідком визнання недійсними рішень прийнятих на установчих зборах юридичної особи є скасування її державної реєстрації, оскільки в даному випадку порушення порядку скликання та проведення установчих зборів ОСББ є саме тією підставою, що передбачена законом для скасування державної реєстрації.

Отже, визнання недійсними установчих документів юридичної особи має правовим наслідком скасування державної реєстрації юридичної особи.

На підставі викладеного, суд доходить висновку про наявність правових підстав для задоволення позовних вимог в повному обсязі, оскільки в даному випадку при створенні ОСББ ЕНТУЗІАСТИ МИ були порушені норми діючого законодавства, в результаті чого, порушені не тільки права позивача на добровільне волевиявлення та вираження своєї думки з приводу створення ОСББ, а і права інших власників квартир та нежитлових приміщень, які фактично не приймали участь у голосуванні.

Відповідно ст. 88 ЦПК України, з відповідача на користь позивача підлягає стягненню судовий збір у розмірі 640 грн.

Керуючись ст. ст. 16, 110, 385 ЦК України, Законом України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань , Законом України Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку , ст. ст. 4, 10, 11, 60, 84, 88, 169, 208, 215, 218, 224-226 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ , третя особа Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Дніпровської районної в місті Києві державної реєстрації про визнання недійсними протоколу установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку, установчих документів та скасування державної реєстрації задовольнити.

Визнати недійсним рішення Установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 оформлене Протоколом № 1 від 23 липня 2016 року з додатками.

Визнати недійсним Статут Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ , затверджений Установчими зборами Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ , Протокол № 1 від 23.07.2016 року

Скасувати державну реєстрацію Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ (код ЄДРПОУ 40699491) за номером запису в Єдиному державному реєстрі про проведення державної реєстрації юридичної особи від 29.07.2016 р. № 1 067 102 0000 024646.

Стягнути з Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЕНТУЗІАСТИ МИ на користь ОСОБА_1 судовий збір в сумі 640 (шістсот сорок) грн.

Рішення може бути оскаржене до Апеляційного суду м. Києва через Дніпровський районний суд м. Києва протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Заочне рішення може бути переглянуте Дніпровським районним судом м. Києва за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя

Дата ухвалення рішення23.11.2017
Оприлюднено05.12.2017
Номер документу70703079
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними протоколу установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку, установчих документів та скасування державної реєстрації

Судовий реєстр по справі —755/8855/17

Рішення від 23.11.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Рішення від 23.11.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 11.10.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 12.06.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні