Ухвала
від 01.12.2017 по справі 910/1641/17
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

01 грудня 2017 року Справа № 910/1641/17 Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Плюшка І.А. - головуючого,

Малетича М.М.,

Сибіги О.М.,

розглянувши

касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрреабілітація"

на постанову Київського апеляційного господарського суду від 12 вересня 2017 року

у справі № 910/1641/17

господарського суду міста Києва

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрреабілітація"

до Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції

про стягнення 1 325 117,25 грн.

ВСТАНОВИВ:

Подана касаційна скарга не відповідає вимогам розділу ХІІ 1 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) з наступних підстав.

Згідно з ч. 4 ст. 111 ГПК України до касаційної скарги додаються, зокрема, докази сплати судового збору.

Відповідно до ст. 44 ГПК України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Товариством з обмеженою відповідальністю "Укрреабілітація" подано касаційну скаргу без доказів сплати судового збору, однак було подано клопотання про відстрочення сплати судового збору до прийняття рішення у справі.

Статтею 8 Закону України "Про судовий збір" передбачена можливість відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від сплати цього збору з урахуванням майнового стану сторони.

Частиною першою цієї статті встановлено, що враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

Отже, особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав сплаті нею судового збору у встановленому порядку і розмірі.

При цьому обґрунтування пов'язаних з цим обставин та подання доказів, котрі свідчать про неможливість або ускладнення в здійсненні оплати судового збору у встановлених законом розмірах і в строки, покладається на зацікавлену сторону.

Обґрунтовуючи своє клопотання скаржник, зазначає що майновий стан не дозволяє йому здійснити оплату судового збору у встановленому законом розмірі.

Однак, скаржником до касаційної скарги не додано належних та допустимих доказів складного фінансового становища, які б унеможливлювали сплату товариством судового збору, (бухгалтерські, фінансові документи підприємства), а надана скаржником довідка не є доказом, що підтверджує складне фінансове становище товариства, оскільки не підтверджує, що рахунок № 2600020298 в Публічному акціонерному товаристві "Перший Український Міжнародний Банк" є єдиним рахунком товариства.

Оскільки відстрочення або звільнення від сплати судового збору є правом господарського суду, яким суд користується за наявності виключних обставин, яких у даному випадку скаржником не доведено, колегія суддів не вбачає підстав для задоволення клопотання про звільнення скаржника від сплати судового збору.

Указане зумовлює повернення касаційної скарги на підставі п. 4 ч. 1 ст. 111 3 ГПК України, відповідно до якого касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Виходячи з викладеного, керуючись ст. ст. 86, 111, п. 4 ч. 1 ст. 111 3 ГПК України, ст. 8 Закону України "Про судовий збір", Вищий господарський суд України -

УХВАЛИВ:

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю "Укрреабілітація" задоволенні клопотання про відстрочення сплати судового збору за подання касаційної скарги.

Касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрреабілітація" на постанову Київського апеляційного господарського суду від 12 вересня 2017 року у справі № 910/1641/17 повернути скаржнику.

Головуючий суддя І.А. Плюшко

Судді М.М. Малетич

О.М. Сибіга

Дата ухвалення рішення01.12.2017
Оприлюднено06.12.2017
Номер документу70713825
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/1641/17

Ухвала від 01.12.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Плюшко І.А.

Ухвала від 28.09.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Постанова від 12.09.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гаврилюк О.М.

Ухвала від 12.07.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гаврилюк О.М.

Ухвала від 26.06.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гаврилюк О.М.

Рішення від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 09.02.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 06.02.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні