Ухвала
від 06.12.2017 по справі 362/5616/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/5616/17 Головуючий у І інстанції Корнієнко С. В. Провадження № 22-ц/780/5892/17 Доповідач у 2 інстанції Гуль В. В. Категорія 21 06.12.2017

УХВАЛА

06 грудня 2017 року суддя Апеляційного суду Київської області Гуль В.В., розглянувши матеріали цивільної справи за апеляційною скаргою відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції Українина ухвалу Васильківського міськрайонного суду Київської області від 20 листопада 2017 року у справі за скаргою публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль , заінтересовані особи: головний державний виконавець відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Медведєв Олександр В'ячеславович, ОСОБА_4, товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма Валентина, ЛТД , відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на рішення/дії головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Медведєва Олександра В'ячеславовича, -

в с т а н о в и в:

Ухвалою Васильківського міськрайонного суду Київської області від 20 листопада 2017 року скаргу публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль задоволено. Не погоджуючись з ухвалою суду представник відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції Україниподав апеляційну скаргу, яка не відповідає вимогам ст. 297 ЦПК України, зокрема, не сплачено судовий збір.

Апелянтом заявлено клопотання про відстрочення сплати судового збору, мотивоване тим, що Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України є державною установою, фінансується за рахунок коштів Державного бюджету України, розрахункове - касове обслуговування якої відповідно до Бюджетного кодексу України здійснюється Державною казначейською службою України та лише в межах відкритих асигнувань, а також стислими строками подачі апеляційної скарги.

Згідно ч. ч. 1 та 3 ст. 82 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі. З підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд може зменшити розмір належних до оплати судових витрат, пов'язаних з розглядом справи, або звільнити від їх оплати.

Відповідно до п. 29 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах у статті 129 Конституції України однією із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, у тому числі й органів державної влади.

У зв'язку із цим обставини, пов'язані з фінансуванням установи чи організації з Державного бюджету України та відсутністю у ньому коштів, призначених для сплати судового збору, не можуть вважатися достатньою підставою для звільнення від такої сплати, тому, клопотання про відстрочення сплати судового збору задоволенню не підлягає.

Відповідно до підпункту 9 пункту 1 частини 2 статті 4 Закону України Про судовий збір ставка судового збору за подання апеляційної скарги юридичною особою або фізичною особою-підприємцем на ухвалу суду становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, ставка судового збору в даному випадку становить 1600 грн.

Оплата судового збору здійснюється за реквізитами: рахунок отримувача: 31217206780001, код класифікації доходів бюджету: 22030101, отримувач коштів: ГУДКСУ у К/о.(КИЇВ ОБЛ./М.КИЇВ), банк отримувача: ГУ ДКCУ у Київській області, код банку отримувача (МФО): 821018, код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37955989.

Документи, що підтверджують сплату судового збору подаються до апеляційного суду Київської області в оригіналі.

За правилами ст. 297 ЦПК України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 295 названого Кодексу, а також у разі несплати суми судового збору застосовуються положення ст. 121 ЦПК України, тому апеляційну скаргу слід залишити без руху, надавши апелянту строк для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. ст. 121, 295, 297 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Відмовити в задоволенні клопотання відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції Українипро відстрочення сплати судового збору.

Апеляційну скаргу відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції Українина ухвалу Васильківського міськрайонного суду Київської області від 20 листопада 2017 року залишити без руху та надати апелянту строк для усунення вказаних недоліків п'ять днів з дня отримання ухвали. В іншому випадку апеляційна скарга вважатиметься неподаною, та буде повернута апелянту.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Апеляційного суду

Київської області В.В. Гуль

СудАпеляційний суд Київської області
Дата ухвалення рішення06.12.2017
Оприлюднено06.12.2017
Номер документу70741011
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —362/5616/17

Ухвала від 17.05.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Постанова від 20.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Гуль В. В.

Постанова від 20.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Гуль В. В.

Ухвала від 14.12.2017

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Гуль В. В.

Ухвала від 14.12.2017

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Гуль В. В.

Ухвала від 06.12.2017

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Гуль В. В.

Ухвала від 20.11.2017

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Корнієнко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні