Ухвала
від 07.12.2017 по справі 906/1022/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"07" грудня 2017 р. Справа № 906/1022/17

Господарський суд Житомирської області у складі:

судді: Кравець С.Г.

розглянувши справу за позовом: Приватного акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Житомиробленерго" (м.Житомир)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Бітум+" (м.Житомир)

про стягнення 45302,56 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1 - представник за договором №10 від 25.07.16р про

надання правової допомоги,

від відповідача: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство "Енергопостачальна компанія "Житомиробленерго" звернулося до господарського суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Бітум+" про стягнення 45302,56грн.

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 21.11.2017р позовну заяву ПАТ "Енергопостачальна компанія "Житомиробленерго" прийнято до розгляду, порушено провадження у справі, розгляд справи призначено на 07.12.2017р та зобов'язано сторони надати документи необхідні для розгляду справи.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Селянське фермерське господарство "Сонячний пагорб", яке є власником приміщення в якому виявлено факт незаконного підключення електроустановок струмоприймачів до електричної мережі енергопостачальника та складено акт про порушення №017666 від 14.06.2017р.

Відповідно до статті 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

З урахуванням викладеного та встановивши, що спір у даній справі може вплинути на права і обов'язки Селянського фермерського господарства "Сонячний пагорб", господарський суд вважає за необхідне залучити вказану особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

В судове засідання відповідач повноважного представника не направив, вимог ухвали суду від 21.11.2017р не виконав. На адресу господарського суду 30.11.2017р. повернулась копія ухвали господарського суду від 21.11.2017р. про порушення провадження у справі, яка направлялась господарським судом рекомендованою кореспонденцією з повідомленням на адресу відповідача зазначену у позовній заяві, а саме: 10029, АДРЕСА_1 із відміткою відділення зв'язку "за закінченням терміну зберігання".

Відповідно до статті 4-5 ГПК України ухвали господарського суду є обов'язковими до виконання.

Відповідно до ч.1 ст.77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, зокрема у випадку нез'явлення в судове засідання представників сторін, неподання сторонами витребуваних доказів.

Зважаючи на заявлене представником позивача клопотання про залучення до участі третьої особи, неявку представника відповідача та з метою повного, всебічного, об'єктивного розгляду справи, враховуючи також необхідність подання додаткових доказів, господарський суд дійшов висновку, що розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст.ст.27, 77, 86 ГПК України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Селянське фермерське господарство "Сонячний пагорб" (12405, Житомирська обл., Житомирський р-н, с. Левків, вул. Героїв України, буд. 35).

2. Розгляд справи відкласти.

3. Наступне судове засідання призначити на "26" грудня 2017 р. о 10:30 в приміщенні господарського суду Житомирської області, в залі судових засідань № 204.

4. Зобов'язати позивача надати господарському суду:

- для огляду в судовому засіданні оригінали документів на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- надати докази завчасного надіслання третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Селянському фермерському господарству "Сонячний пагорб" копії позовної заяви з доданими до неї документами;

- докази оплати відповідачем спожитої електричної енергії, за наявності (банківські виписки з відміткою банківської установи про проведення платежу, квитанції тощо; оригінали для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії - до матеріалів справи).

5. Зобов'язати відповідача надати господарському суду:

- письмовий відзив на позовну заяву, наявні заперечення обґрунтувати документально;

- договір оренди №1/03 від 01.03.2017р, посилання на який міститься в протоколі №017666-ЮС (оригінал для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчену копію - до матеріалів справи);

- довідку про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Свідоцтво про державну реєстрацію (оригінали для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії - до матеріалів справи);

- докази оплати спожитої електричної енергії (банківські виписки, платіжні доручення, тощо). Оригінали для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії - в справу.

6. Зобов'язати третю особу - Селянське фермерське господарство "Сонячний пагорб" надати господарському суду:

- письмовий відзив на позовну заяву, наявні заперечення обґрунтувати документально;

- договір оренди №1/03 від 01.03.2017р нежитлового приміщення, що знаходиться за адресою с.Левків, вул.Героїв України, буд.1д (оригінал для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчену копію - до матеріалів справи);

- довідку про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Свідоцтво про державну реєстрацію (оригінали для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії - до матеріалів справи).

7. Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст.36 ГПК України, а пояснення викласти письмово.

У випадку невиконання сторонами будь-яких вимог даної ухвали - надати письмові пояснення з обґрунтуванням причин її невиконання.

Невиконання вимог ухвали сторонами тягне за собою застосування штрафу до 1700 грн. відповідно до п.5 ст.83 ГПК України, а в разі неподання позивачем без поважних причин витребуваних судом матеріалів або неявки представників позивача у судове засідання, позов може бути залишено без розгляду (п.5 ст.81 ГПК України).

8. Викликати в засідання суду уповноважених представників сторін та третьої особи.

Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника з засвідченням печатки цієї організації). В разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом - подати копію наказу, рішення, протоколу тощо або засвідчені належним чином витяги з них про призначення на відповідну посаду.

Суддя Кравець С.Г.

Друк:

1 - в справу;

2 - позивачу (рек);

3 - відповідачу (рек. з повід.);

4- Селянському фермерському господарству "Сонячний пагорб" (12405, Житомирська обл., Житомирський р-н, с. Левків, вул. Героїв України, буд. 35)(реком. з повід.).

:

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення07.12.2017
Оприлюднено12.12.2017
Номер документу70793899
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/1022/17

Рішення від 19.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Рішення від 27.02.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Ухвала від 08.02.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Ухвала від 25.01.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Ухвала від 26.12.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Ухвала від 07.12.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Ухвала від 21.11.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні