Ухвала
від 06.12.2017 по справі 755/12432/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/12432/17

У Х В А Л А

"06" грудня 2017 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

Головуючого судді: Астахової О.О.,

при секретарі Наумовій О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю Авіазар про визнання частково недійсними правочинів,

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду із означеним позовом.

28 листопада 2017 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення доказів у якому, з урахуванням уточнень вона просить витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю Авіазар (ЄДРПОУ 36392421), розташованого за адресою: 03115, м. Київ, вул. Львівська, 22, група приміщень №136 інформацію з її документальним підтвердженням, а саме: чи надавалась фінансова допомога ТОВ Авіазар від ОСОБА_4 та ОСОБА_5 та які були підстави для її надання. А також просить витребувати копію звіту про фінансові результати (баланс) щоквартальний та/або щорічний за 2016 рік; копію виписок по банківських рахунках ТОВ Авіазар в період з 01 лютого 2016 року.

У судовому засіданні представник позивача підтримала клопотання про витребування доказів та просила його задовольнити.

Відповідачі та третя особа у судове засідання не з'явились, хоча про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, про причини неявки суд не повідомили, клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надійшло.

Суд, заслухавши клопотання, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про необхідність витребування доказів, виходячи з наступного.

Відповідно до статті 4 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом України.

За частиною 4 ст. 10 ЦПК України, суд сприяє всебічному та повному з'ясуванню обставин справи: зокрема, сприяє здійсненню особам, які беруть участь у справі їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Згідно із ч. 1 ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. Клопотання про витребування доказів має бути подано до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі.

Представником позивача у клопотанні про витребуванні доказів не обгрунтовано необхідності витребування ряду доказів.

Разом з тим, для з'ясування фактичних обставин справи, від яких залежить правильне вирішення спору, суд вважає необхідним задовольнити клопотання частково та витребувати у ТОВ Авіазар документи завірені належним чином, підтверджуючі здійснення фінансової допомоги ТОВ Авіазар ОСОБА_4 та ОСОБА_5, а також копію щорічного звіту про фінансові результати (баланс) товариства за 2016 рік.

У витребуванні інших відомостей суд не убачає підстав, оскільки інформація на підтвердження обставин, міститься у витребуваних доказах.

Таким чином, оскільки розгляд даної справи по суті не розпочато, у поданні позивачем та його представником, означених документів виникли складнощі, вказані матеріали являються письмовими доказами, суд вважає, що клопотання про їх витребування підлягає частковому задоволенню та вказані матеріали підлягають витребуванню, так як містять відомості, які мають значення для правильного вирішення справи.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 4, 10, 133, 134, 135, 137, 208, 210 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю Авіазар (ЄДРПОУ 36392421), розташованого за адресою: 03115, м. Київ, вул. Львівська, 22, група приміщень №136, з Товариства з обмеженою відповідальністю Авіазар (ЄДРПОУ 36392421), розташованого за адресою: 03115, м. Київ, вул. Львівська, 22, група приміщень №136, завірені належним чином копії:

- документів, що підтверджують здійснення фінансової допомоги Товариству з обмеженою відповідальністю Авіазар ОСОБА_4 та ОСОБА_5;

- щорічного звіту про фінансові результати (баланс) Товариства з обмеженою відповідальністю Авіазар (ЄДРПОУ 36392421) за 2016 рік.

В іншій частині - відмовити.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Авіазар надати до Дніпровського районного суду м. Києва (02068, м. Київ, вул. Кошиця,5, каб. 108) вказані матеріали протягом десяти днів, з моменту отримання копії ухвали суду.

Роз'яснити, що у разі невиконання вимог ухвали суду та неповідомлення суду про неможливість подати докази, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати докази, які вимагаються судом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.12.2017
Оприлюднено12.12.2017
Номер документу70810292
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/12432/17

Ухвала від 26.12.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Рішення від 26.12.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 06.12.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 31.08.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні