Ухвала
від 08.12.2017 по справі 816/1965/17
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

08 грудня 2017 рокум. ПолтаваСправа №816/1965/17

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Слободянюк Н.І.,

за участю:

секретаря судового засідання - Дубінчина О.М.,

представників позивача - ОСОБА_1, ОСОБА_2,

представника відповідача - ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про зупинення провадження у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Полтавській області до Плосківського дошкільного навчального закладу дитячий садок "Дзвіночок" Плосківської сільської ради Решетилівського району Полтавської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Плосківського дошкільного навчального закладу дитячого садку "Дзвіночок" Плосківської сільської ради Решетилівського району Полтавської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі за адресою: Полтавська область, Решетилівський район, с. Плоске, вул. Красна, 8 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 09 листопада 2017 року скорочене провадження у справі за цим позовом відкрито, а ухвалою цього ж суду від 23 листопада 2017 року - призначено справу до судового розгляду.

У судовому засіданні від відповідача надійшло клопотання про зупинення провадження у справі на час, необхідний для надання суду додаткових доказів у справі.

Представники позивача проти задоволення цього клопотання не заперечували.

Вирішуючи клопотання відповідача, суд виходить з наступного.

Згідно з пунктом 4 частини 1 статті 7 Кодексу адміністративного судочинства України принципами адміністративного судочинства є змагальність сторін, диспозитивність та офіційне з'ясування всіх обставин у справі.

Суть офіційного з'ясування всіх обставин у справі визначена у частинах 4 та 5 статті 11 цього Кодексу, якими встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи /частина 4/; суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає /частина 5/.

За приписами статті 159 згаданого Кодексу судове рішення повинно бути законним і обґрунтованим; законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права, а обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Таким чином, принцип офіційного з'ясування всіх обставин у справі зобов'язує суд вчинити всі необхідні дії для повного та всебічного з'ясування фактичних обставин справи з метою забезпечення прийняття законного та обгрунтованого рішення.

Разом з тим, частиною 1 статті 122 КАС України встановлено, що адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше місяця з дня відкриття провадження у справі, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Пунктом 4 частини 2 статті 156 цього Кодексу передбачено право суду зупинити провадження в адміністративній справі за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Зважаючи на той факт, що для повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи і встановлення всіх фактичних обставин у справі, необхідні додаткові докази, без отримання яких неможливо розглянути справу по суті у визначений кодексом строк, суд доходить висновку про наявність підстав для задоволення клопотання відповідача та зупинення провадження в адміністративній справі № 816/1965/17 до 01 лютого 2018 року до 11:00.

На підставі викладеного, керуючись статтями 156, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Плосківського дошкільного навчального закладу дитячого садку "Дзвіночок" Плосківської сільської ради Решетилівського району Полтавської області зупинити до 11 год.00 хв. 01 лютого 2018 року.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або складення ухвали у повному обсязі відповідно до частини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Н.І. Слободянюк

Дата ухвалення рішення08.12.2017
Оприлюднено13.12.2017
Номер документу70829299
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —816/1965/17

Рішення від 01.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 01.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 01.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 01.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 09.11.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні