Ухвала
від 07.12.2017 по справі 902/1021/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про відкладення слухання

07 грудня 2017 р. Справа № 902/1021/17

Господарський суд Вінницької області у складі судді Колбасова Ф.Ф., розглянувши в судовому засіданні матеріали справи

за позовом: ОСОБА_1 (АДРЕСА_3)

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" (вул. Хмельницьке шосе, 145, м. Вінниця, 21029)

про визнання недійсними зборів учасників від 15.03.2017 року та зобов'язання вчинити дії

за участю секретаря судового засідання Вознюк К.В.

представники сторін:

позивача: ОСОБА_1; ОСОБА_2 - представник за довіреністю № 1518 від 21.07.2017р.; ОСОБА_3 - представник згідно договору про надання правової допомоги від 01.11.2017р.

відповідача: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Вінницької області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" про визнання недійсними зборів учасників від 15.03.2017 року та зобов'язання вчинити дії - внести зміни до установчих документів ТОВ "АЛМАЗ В".

Ухвалою суду від 20.11.2017р. за вказаним позовом порушено провадження у справі №902/1007/17 та призначено її до розгляду на 07.12.2017р.

Фіксація судового процесу шляхом звукозапису не здійснюється в зв'язку з неподанням клопотання про застосування засобів технічної фіксації судового процесу.

Відповідач в судове засідання 07.12.2017р. не з'явився, витребуваних доказів не надав, про причини неявки не повідомив, хоча про дату і час судового засідання повідомлений належним чином, ухвалою суду від 20.11.2017р., яка направлялась рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Про обізнаність відповідача про час і місце розгляду справи свідчить також те, що 05.12.2017р. в приміщенні суду представник ТОВ "АЛМАЗ В" Франчук А.В. відповідно до поданої ним заяви був ознайомлений під розпис з матеріалами справи №902/1021/17.

06.12.2017р. від представника відповідача Сердечної К.І. надійшла заява про залучення до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСБАН", ОСОБА_6 та ОСОБА_7. Заява мотивована тим, що вони є учасниками ТОВ "АЛМАЗ В" - власниками часток в статутному капіталі ТОВ "АЛМАЗ В" і рішення суду зі спору може вплинути на їх права та обов'язки. В даній заяві представник відповідача також просив, з огляду на необхідність залучення третіх осіб, відкласти розгляд справи на іншу дату.

06.12.2017р. до суду засобами електронного зв'язку надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСБАН" про залучення до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача. В обґрунтування поданої заяви Товариством надано витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, за яким Товариство з обмеженою відповідальністю "РОСБАН" є учасником Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В".

Аналогічна заява надійшла до суду 07.12.2017р. від Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСБАН" засобами поштового зв'язку.

07.12.2017р. від позивача надійшов ряд документів, наданих на виконання вимог ухвали суду від 20.11.2017р.

Також 07.12.2017р. позивачем подано клопотання про витребування у Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В".

Вказані заяви та документи долучені до матеріалів справи.

Розглянувши клопотання, які надійшли від Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" та від Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСБАН" щодо залучення участі в справі в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "РОСБАН", громадян ОСОБА_6 та ОСОБА_7, суд приходить до висновку, що вказані клопотання підлягають задоволенню.

Відповідно ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін.

До такого висновку суд приходить з огляду на те, що як слідує з позовної заяви та заяви ТОВ "РОСБАН", між позивачем, ТОВ "АЛМАЗ В" і ТОВ "РОСБАН" існують спірні правовідносини щодо їхньої участі в Товаристві з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В". Предметом спору у даній справі є визнання недійсним рішення загальних борів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В". Тому рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов'язки осіб, які є або вважають себе учасниками Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В".

Отже, суд вважає за необхідне задовольнити подані клопотання та залучити до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "РОСБАН", ОСОБА_6 та ОСОБА_7.

Для встановлення дійсного суб'єктного складу учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" та взаємовідносин сторін щодо переходу прав учасників Товариства, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача та витребувати у Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради реєстраційну справу Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В".

Також розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників позивача, судом встановлено, що відповідачем не виконано вимоги ухвали суду від 20.11.2017р. в частині надання витребуваних судом доказів, необхідних для вирішення спору по суті, а також не забезпечено явку в судове засідання повноважного представника.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні.

З метою повного, об'єктивного та правильного вирішення спору по суті, беручи до уваги неявку в судове засідання представника відповідача та неподання ним витребуваних доказів, залучення до участі в справі третіх осіб та потребу у витребуванні додаткових документів, суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи на іншу дату, зобов'язавши учасників процесу направити в судове засідання повноважних представників та виконати вимоги суду в частині надання витребуваних судом доказів.

Керуючись ст. 27, п.п. 1, 2, 3 ч. 1 ст.77, ст.ст. 86, 115 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В :

1. Розгляд справи відкласти до 11 січня 2018 р. об 11:30 год. в приміщенні Господарського суду Вінницької області за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 29, кімн. № 407.

2. Залучити до участі в справі в якості третіх осіб , які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "РОСБАН", код ЄДРПОУ 339277612 (бул. Незалежності, 16, м.Бровари Київської області, 07400); ОСОБА_6 (АДРЕСА_1) та ОСОБА_7 (АДРЕСА_2).

3. Зобов'язати позивача, відповідача, третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "РОСБАН", ОСОБА_6 та ОСОБА_7, забезпечити явку в засідання представників сторін з доказами про повноваження, визначеними ст.28 ГПК України з документами, що посвідчують особу.

4. Зобов'язати сторони та третіх осіб надати суду необхідні для вирішення спору докази (в належно оформлених копіях через канцелярію суду з супровідним листом, в оригіналах в судове засідання для огляду), а саме:

Позивачу:

1) Оригінали документів, долучених до позовної заяви;

2) Докази направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариству з обмеженою відповідальністю "РОСБАН", ОСОБА_6 та ОСОБА_7.

Відповідачу:

1) Відзив на позов та докази в обґрунтування доводів чи заперечень проти позову;

2) Статут зі всіма змінами, свідоцтво про державну реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В";

3) Всі установчі документи Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" з часу його створення з подальшими змінами і доповненнями (копії - в матеріали справи, оригінали - для огляду);

4) Протокол зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" від 15.03.2017р (оригінал для огляду, належним чином засвідчену копію до матеріалів справи);

5) Докази повідомлення позивача в установленому законом порядку про скликання зборів учасників 15.03.2017р.

6) Всі наявні у відповідача документи (рішення, протоколи, звернення до державних реєстраційних органів тощо), якими оформлювались дії по проведенню процедури припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" з 31.03.2017р.;

7) Докази внесення змін до установчих документів Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В", пов'язаних зі зміною у складі учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" через відчуження частки Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСБАН" на користь ОСОБА_1;

8) Заяву ОСОБА_1 про вступ до Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В";

9) Відомості про поштові адреси інших учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В";

10) Інші докази в обґрунтування своїх доводів та заперечень проти позову.

Третій особі без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариству з обмеженою відповідальністю "РОСБАН":

1) Письмові пояснення та докази в обґрунтування доводів чи заперечень щодо позову;

2) Статут зі всіма змінами, свідоцтво про державну реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСБАН";

3) Всі наявні у третьої особи установчі документи Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" з часу його створення з подальшими змінами і доповненнями (копії - в матеріали справи, оригінали - для огляду);

4) Докази, якими стверджується те, що Товариство з обмеженою відповідальністю "РОСБАН" являється учасником Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" станом на час розгляду справи в суді;

5) Всі наявні у третьої особи документи (рішення, протоколи, звернення до державних реєстраційних органів тощо), якими оформлювались дії по проведенню процедури припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" з 31.03.2017р.;

6) Докази внесення змін до установчих документів Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В", пов'язаних зі зміною у складі учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" через відчуження частки Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСБАН" на користь ОСОБА_1

Третім особам без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_6 та ОСОБА_7:

1) Письмові пояснення та докази в обґрунтування доводів чи заперечень щодо позову;

2) Докази, якими стверджується те, що ОСОБА_6 та ОСОБА_7 являються учасниками Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В" станом на час розгляду справи в суді;

3) Документи, які посвідчують особу.

У випадку невиконання сторонами та третіми особами вимог даної ухвали в частині надання доказів- надати письмові пояснення з обґрунтуванням причин її невиконання.

5. В разі розгляду справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав господарським судом або іншим органом, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, зобов'язати сторони надати відповідні докази.

6. В порядку ст. 38 ГПК України, зобов'язати Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради надати до суду в строк до 09.01.2018р. реєстраційну справу Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМАЗ В", код 35823560 (вул. Хмельницьке шосе, 145, м. Вінниця, 21029).

7. Попередити позивача , що у разі неподання без поважних причин витребуваних судом матеріалів, позов може бути залишено без розгляду відповідно до п. 5 ст. 81 ГПК України.

8. Попередити відповідача, що в разі неявки в судове засідання та неподання витребуваних документів суд вправі розглянути справу за наявними у ній матеріалами відповідно до ст.75 ГПК України.

9. Попередити сторони про те, що невиконання вимог ухвали суду може бути підставою для застосування штрафу відповідно до п.5 ст.83 ГПК України.

10. Копію ухвали надіслати позивачу, відповідачу, третім особам та Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Суддя Колбасов Ф.Ф.

віддрук. 7 прим.:

1 - до справи

2 - позивачу (АДРЕСА_3)

3 - відповідачу (вул. Хмельницьке шосе, 145, м. Вінниця, 21029)

4 - третій особі - ТОВ "Росбан" (бул. Незалежності, 16, м. Бровари Київської області, 07400)

5 - третій особі - ОСОБА_8 (АДРЕСА_2)

6 - третій особі ОСОБА_6 (АДРЕСА_1)

7 - Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради (вул. Соборна, 59, м. Вінниця)

Дата ухвалення рішення07.12.2017
Оприлюднено14.12.2017
Номер документу70854630
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними зборів учасників від 15.03.2017 року та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —902/1021/17

Судовий наказ від 22.06.2018

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Судовий наказ від 22.06.2018

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Судовий наказ від 22.06.2018

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Постанова від 30.05.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Ухвала від 24.05.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Ухвала від 22.05.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 22.05.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Ухвала від 15.05.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Ухвала від 10.05.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Ухвала від 04.05.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні