Ухвала
від 06.12.2017 по справі 820/1023/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код 34390710

УХВАЛА

06 грудня 2017 р. справа № 820/1023/17

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мельникова Р.В.,

за участю секретаря судового засідання - Дирявої К.І.,

представника заявника - ОСОБА_1,

представника заявника - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Харкові заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Максима-Трейд" про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду в адміністративній справі за позовом Державної екологічної інспекції у Харківській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Максима-Трейд" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

В С Т А Н О В И В:

Державна екологічна інспекція у Харківській області звернулася до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ТОВ "Максима-Трейд" у вигляді повного зупинення роботи джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: двох паливороздатних колонок з вісьмома пістолетами на кожну колонку для продажу бензину та дизпалива, а також двох роздатних колонок зрідженого газу по 1 пістолету на кожну за адресою м. Харків, вул. Померки, 27А. та за адресою: м. Харків, вул. Залютинська, 14 (авторинок "Лоск") трьох паливороздатних колонок з двома пістолетами на кожну колонку для продажу бензину та дизпалива, а також однієї роздатної колонки зрідженого газу з двома пістолетами, до отримання ТОВ "Максима-Трейд" відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на зазначені джерела викидів, шляхом опломбування (опечатування) вказаного Державною екологічною інспекцією у Харківській області;

- контроль за виконанням рішення покласти на Державну екологічну інспекції у Харківській області.

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 10.07.2017 адміністративний позов Державної екологічної інспекції у Харківській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Максима-Трейд" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду - задоволено в повному обсязі. Застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ТОВ "Максима-Трейд" у вигляді повного зупинення роботи джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: двох паливороздатних колонок з вісьмома пістолетами на кожну колонку для продажу бензину та дизпалива, а також двох роздатних колонок зрідженого газу по 1 пістолету на кожну за адресою м. Харків, вул. Померки, 27А. та за адресою: м. Харків, вул. Залютинська, 14 (авторинок "Лоск") трьох паливороздатних колонок з двома пістолетами на кожну колонку для продажу бензину та дизпалива, а також однієї роздатної колонки зрідженого газу з двома пістолетами, до отримання ТОВ "Максима-Трейд" відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на зазначені джерела викидів, шляхом опломбування (опечатування) вказаного Державною екологічною інспекцією у Харківській області. Контроль за виконанням рішення покладено на Державну екологічну інспекцію у Харківській області.

Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 05.10.2017 року апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Максима-Трейд" залишено без задоволення. Постанову Харківського окружного адміністративного суду від 10.07.2017 року по справі №820/1023/17 залишено без змін.

08 листопада 2017 року від представника товариства з обмеженою відповідальністю "Максима-Трейд" надійшла заява про скасування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), застосованих судом за результатом розгляду справи. Також представником заявника 17.11.2017 року до суду надано уточнену заяву про скасування заходів реагування щодо державного нагляду контролю, застосованих судом за результатом розгляду справи №820/1023/17.

В обґрунтування поданої заяви заявником вказано, що дане підприємство більше не здійснює господарську діяльність в будівлях та спорудах, роботу яких було зупинено згідно рішення суду, що підтверджується договором оренди №4 від 08.09.2015 та договором оренди №2 від 08.09.2015 року. А отже обставини, які стали підставою для вжиття судом заходів реагування, перестали існувати.

У судовому засіданні представники заявника підтримали подану заяву та просили її задовольнити.

Представник позивача в судове засідання не прибув, про дату, час та місце слухання справи повідомлений належним чином. Від представника позивача через канцелярію суду надійшло письмове заперечення до заяви про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду, в якому вказав, що проти скасування заходів реагування заперечує та зазначив, що заявником не було отримано дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, як передбачено судовим рішенням, а отже, заява не підлягає задоволенню.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників заявника, проаналізувавши докази у їх сукупності, суд дійшов висновку, що заява про скасування заходів реагування підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини 12 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, особа має право подати заяву про скасування заходів реагування, застосованих судом за результатом розгляду справи, передбаченої пунктом 5 частини першої цієї статті, якщо обставини, які стали підставою для вжиття заходів реагування, перестали існувати або усунуті, що підтверджується відповідними доказами. Така заява подається до адміністративного суду, який прийняв постанову про застосування відповідних заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Згідно частини 13 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України заява про скасування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) підлягає розгляду та вирішенню суддею одноособово з повідомленням осіб, які беруть участь у справі, протягом п'яти днів з дня її отримання судом. Неприбуття у судове засідання осіб, яким належним чином повідомлено про час і місце розгляду, не перешкоджає розгляду такої заяви. У разі якщо суд дійде висновку про можливість ухвалення законного судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, він розглядає заяву у порядку письмового провадження. За результатами розгляду заяви суд постановляє ухвалу про задоволення заяви або про відмову в її задоволенні, яка не підлягає оскарженню.

Судом встановлено, що зі змісту п. 2 припису Державної екологічної інспекції від 23.02.2017 року № 02-25-15 вбачається, що ТОВ "Максима-Трейд" було зобов`язано отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря на наступні джерела утворення викидів, а саме: двох паливороздатних колонок з вісьмома пістолетами на кожну колонку для продажу бензину та дизпалива, а також двох роздатних колонок зрідженого газу по 1 пістолету на кожну за адресою м. Харків, вул. Померки, 27А. та за адресою: м. Харків, вул. Залютинська, 14 (авторинок "Лоск") трьох паливороздатних колонок з двома пістолетами на кожну колонку для продажу бензину та дизпалива, а також однієї роздатної колонки зрідженого газу з двома пістолетами.

З матеріалів справи також вбачається, що вказані об'єкти за адресою м. Харків, вул. Залютинська, 14 (авторинок "Лоск") та за адресою м. Харків, вул. Померки, 27А знаходились в оренді у ТОВ "Максима-Трейд" на підставі договору оренди №4 від 08.09.2015, укладеного з ТОВ "Пульс-АР", та договору оренди №2 від 08.09.2015 року, укладеного з ТОВ фірма "Таман", відповідно.

Як вбачається з наданих до суду доказів, ТОВ "Максима-Трейд" та ТОВ "Пульс-АР" 24.10.2017 року укладено додаткову угоду до договору оренди №4 від 08.09.2015, відповідно до якої, зокрема, припинено дію договору оренди №4 від 08.09.2015 з 24.10.2017 року за взаємною згодою сторін. При цьому, об'єкт оренди комплекс АЗС за адресою: м. Харків, вул. Залютинська, 14, було передано орендодавцю, що підтверджено актом приймання-передачі від 24.10.2017 року.

Також матеріали справи свідчать, що ТОВ "Максима-Трейд" та ТОВ фірма "Таман" 24.10.2017 року укладено додаткову угоду до договору оренди №2 від 08.09.2015 року, відповідно до якої, зокрема, припинено дію договору оренди №2 від 08.09.2015 з 24.10.2017 року за взаємною згодою сторін. При цьому, об'єкт оренди комплекс АЗС за адресою: м. Харків, вул. Померки, 27А, було передано орендодавцю, що підтверджено актом приймання-передачі від 24.10.2017 року.

Представником заявника у поданій до суду заяві вказано, що ТОВ "Максима-Трейд" загалом не бажає надалі здійснювати діяльність на вказаних об'єктах, у зв'язку з чим також було скасовано реєстрації реєстраторів розрахункових операцій за адресами господарських об'єктів м. Харків, вул. Залютинська, 14 (авторинок "Лоск") та м. Харків, вул. Померки, 27А, на підтвердження чого до суду надано відповідні копії довідок податкового органу про скасування реєстрації реєстратора розрахункових операцій.

Крім того, представником заявника вказано, що заявником в якості роботодавця було розірвано трудові договори із працівниками, які звільнились за власним бажанням.

Таким чином, з 24.10.2017 року ТОВ "Максима-Трейд" припинило свою господарську діяльність на об'єктах за адресою м. Харків, вул. Залютинська, 14 (авторинок "Лоск") та за адресою м. Харків, вул. Померки, 27А шляхом припинення відносин із ТОВ "Пульс-АР" за договором оренди №4 від 08.09.2015 та ТОВ фірма "Таман" за договором оренди №2 від 08.09.2015 року з приводу оренди комплексів АЗС за вказаними адресами.

Крім того, суд зазначає, що матеріали справи містять копії дозволу №6310136600-3412 на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданого 04.10.2017 року Товариству з обмеженою відповідальністю фірмі "Таман" (61078, м. Харків, вул. Мироносицька, 63-А, код 31555588) на об'єкт, місцезнаходження якого м. Харків, вул. Помірки, 27-А, а також дозволу №6310137200-3341 на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданого 23.08.2017 року Товариству з обмеженою відповідальністю "Пульс-АР" (61080, м. Харків, вул. Сохора, буд. 1-А, код 31342884) на об'єкт, місцезнаходження якого м. Харків, вул. Залютинська, 14.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що ТОВ "Максима-Трейд" не здійснює господарську діяльність на об'єктах, роботу яких було зупинено згідно постанови суду від 10.07.2017, а також власниками вище вказаних об'єктів було отримано дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, тому у відповідача на момент звернення з заявою про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) відсутні порушення вимог законодавства у сфері охорони атмосферного повітря, які слугували підставою для застосування заходів реагування.

Відтак, обставини, які стали підставою для вжиття заходів реагування відпали, що підтверджується наданими доказами, а отже - заява товариства з обмеженою відповідальністю "Максима-Трейд" про скасування заходів реагування є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.160, 165, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Максима-Трейд" про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду в адміністративній справі за позовом Державної екологічної інспекції у Харківській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Максима-Трейд" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду - задовольнити.

Скасувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю), які застосовані постановою Харківського окружного адміністративного суду від 10.07.2017 у справі №820/1023/17 за позовом Державної екологічної інспекції у Харківській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Максима-Трейд" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, а саме: заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) щодо повного зупинення роботи джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: двох паливороздатних колонок з вісьмома пістолетами на кожну колонку для продажу бензину та дизпалива, а також двох роздатних колонок зрідженого газу по 1 пістолету на кожну за адресою м. Харків, вул. Померки, 27А. та за адресою: м. Харків, вул. Залютинська, 14 (авторинок "Лоск") трьох паливороздатних колонок з двома пістолетами на кожну колонку для продажу бензину та дизпалива, а також однієї роздатної колонки зрідженого газу з двома пістолетами, до отримання ТОВ "Максима-Трейд" відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на зазначені джерела викидів, шляхом опломбування (опечатування) вказаного Державною екологічною інспекцією у Харківській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 13 грудня 2017 року.

Суддя Мельников Р.В.

Дата ухвалення рішення06.12.2017
Оприлюднено15.12.2017
Номер документу70997728
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —820/1023/17

Ухвала від 06.12.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 15.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

Ухвала від 09.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

Ухвала від 05.10.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 11.09.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 11.09.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Постанова від 10.07.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 27.04.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні