Ухвала
від 18.12.2017 по справі 2а-1685/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"18" грудня 2017 р. справа № 2a-1685/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Тимощука О.Л., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Івано-Франківської міської виконавчої дирекції

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Арніка-Люкс"

про зобов'язання вчинення дій та стягнення штрафних санкцій в сумі 2326,20 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області звернулося в суд із заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Івано-Франківської міської виконавчої дирекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Арніка-Люкс" про зобов'язання вчинення дій та стягнення штрафних санкцій в сумі 2326,20 грн, стягувача - Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Івано-Франківської міської виконавчої дирекції на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області.

Заява мотивована тим, що юридичну особу Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Івано-Франківської міської виконавчої дирекції, що є стягувачем згідно постанови про відкриття виконавчого провадження ВП №54309816 від 18.07.2017 припинено, правонаступником її стало Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області.

Заявник в судове засідання не з'явився, подав суду клопотання про розгляд заяви без його участі, в якій також просив вимоги, викладені в заяві задовольнити.

Боржник в судове засідання не з'явився, хоча про місце, дату і час судового розгляду заяви повідомлявся завчасно та належним чином. Причини неявки суду невідомі.

Представник Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, належним чином повідомлений, в судове засідання не з'явився. Причини неявки суду невідомі.

Приписами частини 1 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

Відповідно до частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Частиною 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на вищенаведене, суд дійшов висновку про можливість розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, судом встановлено наступне.

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 01.07.2010 зобов'язано товариство з обмеженою відповідальністю "Арніка-Люкс" відобразити у звіті про нараховані страхові внески форми Ф4 -ФССзТВП суму штрафних санкцій 2326,20 грн. відповідно до рішення виконавчої дирекції Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 24.03.2010р. № 240. Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Арніка-Люкс" (ЄДРПОУ 32077823) на користь Івано-Франківської міської виконавчої дирекції Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності штрафні санкції у розмірі 2326,20 грн.

Судом, 21.03.2014, вручено уповноваженому представнику Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Івано-Франківської міської виконавчої дирекції виконавчий лист від 18.03.2014, який перебуває на виконанні у Івано-Франківському міському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області. Відповідно до постанови про відкриття виконавчого провадження від 18.07.2017 ВП №54309816, стягувачем зазначено: Івано-Франківську міську виконавчу дирекцію Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 33427283).

У відповідності до частин 1, 2, 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження", сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь якої чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення.

У разі вибуття однієї з сторін державний виконавець за заявою сторони, а також заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до частин 4, 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування №1105-XIV від 23.09.1999 року припинено юридичну особу - Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 20523511) шляхом реорганізації - приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 41315333), що підтверджується записом, внесеним 04.09.2017 року в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (а.с.101-103).

Із аналізу вищевказаних документів, суд дійшов висновку, що новостворений структурний підрозділ - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області є правонаступником стягувача у виконавчому провадженні ВП №54309816.

Частиною 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України також встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

З огляду на вищенаведене, наявні обґрунтовані підстави для заміни сторони виконавчого провадження: Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Івано-Франківської міської виконавчої дирекції (код ЄДРПОУ 33427283) на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 41315333).

Враховуючи наведене, керуючись статтями 243, 248, 256, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити у виконавчому провадженні ВП №54309816 з примусового виконання виконавчого листа про стягнення штрафних санкцій в розмірі 2326,20 грн з товариство з обмеженою відповідальністю "Арніка-Люкс" (код ЄДРПОУ 32077823) від 18.03.2014 №2а-1685/10/0970, який перебуває на виконанні у Івано-Франківському міському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, стягувача - Івано-Франківську міську виконавчу дирекцію Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 33427283) на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 41315333).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга подається через Івано-Франківський окружний адміністративний суд або безпосередньо до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Згідно з частиною 1 статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя /підпис/ Тимощук О.Л.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.12.2017
Оприлюднено18.12.2017
Номер документу71054922
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1685/10/0970

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Постанова від 01.07.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Постанова від 01.07.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 05.05.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 23.05.2013

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Хобор Р.Б.

Постанова від 01.07.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні