Ухвала
від 11.12.2017 по справі 7/68-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.12.2017 Справа № 7/68-09

Господарський суд Сумської області у складі судді Соп"яненко О.Ю.,

при секретарі судового засідання І.Г.Середі,

за участю представників :

від кредитора: Сумської ОДПІ - Притула Д.А.,

Управління виконавчої дирекції у Сумській області - Іваній Є.М.

ТОВ СБО в особі ліквідатора Нагорнєвої Т.В. - Бондаренко О.С.

Сумське об'єднане УПФУ Сумської області - Макотренко В.Г.

ліквідатор - Іваненко Н.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи № 7/68-09

за заявою кредитора Управління Пенсійного фонду України в м. Сумах,

до боржника - Приватного виробничо-комерційного малого підприємства "НАСА" (40000, м. Суми, вул. Пролетарська, 69; ід. код 14014342),

про визнання банкрутом

встановив:

Ухвалою господарського суду від 13.04.2009 року було порушено провадження у даній справі про банкрутство.

Постановою господарського суду Сумської області від 02.09.2014 року боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

До реєстру вимог кредиторів включено вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Суми.

В листопаді 2017 року до господарського суду надійшла заява від 15.11.2017 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області про заміну кредитора (вх. 3327).

Ухвалою господарського суду від 23.11.2017 року було призначено вказану заяву до розгляду в судове засідання.

Представник заявника в судовому засіданні підтримав подану заяву.

Ліквідатор в судовому засіданні проти задоволення заяви не заперечував.

Розглянувши подану заяву, заслухавши пояснення учасників судового процесу, суд встановив наступне.

Як зазначалося вище, постановою господарського суду Сумської області від 02.09.2014 року боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

В листопаді 2017 року до господарського суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області про заміну кредитора.

З поданих документів вбачається, що у відповідності з пунктом 4 Прикінцевих та перехідних положень ЗУ Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - Закон) встановлено утворити Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Абзацом 4 пункту 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону встановлена припинити Управління та Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Порядок, черговість та інші питання, пов'язані з таким приєднанням, визначаються відповідними рішеннями правління Фонду соціального страхування України.

Відповідно до пункту 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону, Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції та управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в АРК, областях, містах Києві та Севастополі, відділень в районах і містах обласного значення - Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень виконавчої дирекції цього Фонду в АРК, областях, містах Києві та Севастополі, виконавчих дирекцій або уповноважених представників відділень у районах та містах республіканського (АРК) та обласного значення.

Відповідно до ч.1 ст. 21 ЗУ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншої особи, яка бере учас: справі, здійснює заміну такої сторони на будь-якій стадії провадження у справі правонаступником.

Згідно Витягу з ЄДРЮОФОП від 12.10.2017 правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Суми Сумської області є управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сумській області (код ЄДРПОУ 41312573).

Статтею 25 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

За таких обставин, суд виносить ухвалу про задоволення заяви Фонду.

Керуючись ст. ст. 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ухвалив:

1. Заяву б/н від 15.11.2017 року Фонду соціального страхування управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області (вх.3327) - задовольнити.

2. Замінити кредитора у справі № 7/68-09 Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань України у місті Суми Сумської області на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області (код ЄДРПОУ 41414939).

3. Копію ухвали надіслати кредитору, ліквідатору.

Суддя О. Ю. Соп'яненко

Дата ухвалення рішення11.12.2017
Оприлюднено22.12.2017
Номер документу71068286
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —7/68-09

Ухвала від 26.12.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 11.12.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 11.12.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 23.11.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 01.11.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 26.09.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 13.09.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 11.07.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 11.07.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 07.07.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні