Ухвала
від 12.12.2017 по справі 204/7641/17
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/7641/17

Провадження № 2/204/2313/17 р.

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпро, проспект Пушкіна 77-б тел. (056) 371 27 02, inbox@kg.dp.court.gov.ua


У Х В А Л А

12 грудня 2017 року Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

головуючої судді Самсонової В.В.

за участю секретаря Зайченко О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпрі справу за позовом ОСОБА_1 до Чечелівського районного у місті Дніпрі відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, третя особа: КЗСЗ Центр Соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, про виключення відомостей про особу як батька з актових записів про народження дітей,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Чечелівського районного у місті Дніпрі відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, третя особа: КЗСЗ Центр Соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, про виключення відомостей про особу як батька з актових записів про народження дітей.

12 грудня 2017 року до суду надійшло клопотання від позивача та його представника ОСОБА_2, в якому вони просили залучити до участі у дану справу ОСОБА_3 в якості співвідповідача та Михайлівську районну державну адміністрацію Запорізької області в якості третьої особи. Дане клопотання просили розглянути без їхньої участі.

Представник органа опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради ОСОБА_4 в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, раніше надав суду заяву, в якій просив розглянути вищевказане клопотання без його участі.

Інші сторони в судове засідання не з'явилися, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, про причини своєї неявки суду не повідомили.

Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що клопотання позивача та його представника підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 33 ЦПК України, суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред'явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

Так, позивач та його представник заявили клопотання, передбачене ч. 1 ст. 33 ЦПК України, про залучення до участі у дану справу співвідповідача.

При цьому, судом встановлено, що позивач у даній справі просить суд виключити відомості про нього як батька з актових записів про народження дітей: ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2.

В свою чергу, розпорядженням голови районної державної адміністрації Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області від 31.07.2017 року № 209 - було встановлено опіку, в тому числі, над ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2, і призначено їхнім опікуном ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4.

За таких обставин, з урахуванням вищевказаного, суд вважає необхідним залучити до участі в дану справу ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, в якості співвідповідача.

Крім того, оскільки вищевказане розпорядження винесено головою районної державної адміністрації Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області, судом вбачається, що розгляд даної справи може вплинути на права і обов'язки Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області.

Згідно з ч. 2 ст. 35 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі. Якщо суд при прийнятті позовної заяви, здійсненні провадження у справі до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

За таких обставин, з урахуванням вищевказаного, суд вважає необхідним залучити Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області до участі у дану справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 8, 33, 35, 36, 168, 209 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача та його представника ОСОБА_2 про залучення до участі у дану справу співвідповідача та третьої особи - задовольнити.

Залучити ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, - в якості співвідповідача та Михайлівську районну державну адміністрацію Запорізької області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі у справу за позовом ОСОБА_1 до Чечелівського районного у місті Дніпрі відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, третя особа: КЗСЗ Центр Соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, про виключення відомостей про особу як батька з актових записів про народження дітей.

Ухвала суду не підлягає оскарженню окремо від рішення суду та набирає законної сили з моменту її постановлення.

Суддя В.В. Самсонова

Дата ухвалення рішення12.12.2017
Оприлюднено21.12.2017
Номер документу71085314
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —204/7641/17

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Рішення від 12.09.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Рішення від 12.09.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 18.01.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 12.12.2017

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 01.12.2017

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні