Ухвала
від 07.11.2019 по справі 204/7641/17
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/7641/17

Провадження № 2-во/204/56/19 р.

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпро, проспект Пушкіна 77-б тел. (056) 371 27 02, inbox@kg.dp.court.gov.ua


У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 листопада 2019 року Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

головуючого судді Самсонової В.В.

за участю секретаря Тур І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпрі заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в рішенні Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 12 вересня 2018 року у цивільній справі № 204/7641/17 за позовом ОСОБА_2 до Чечелівського районного у місті Дніпрі відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Комунальний заклад соціального захисту Центр Соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Михайлівська районна державна адміністрація Запорізької області, про виключення відомостей про особу як батька з актових записів про народження дітей,-

В С Т А Н О В И В:

12 вересня 2018 року Красногвардійським районним судом м. Дніпропетровська була розглянута цивільна справа № 204/7641/17 за позовом ОСОБА_2 до Чечелівського районного у місті Дніпрі відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Комунальний заклад соціального захисту Центр Соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Михайлівська районна державна адміністрація Запорізької області, про виключення відомостей про особу як батька з актових записів про народження дітей, - та ухвалено відповідне рішення.

До суду надійшла заява від ОСОБА_1 , в якій вона просила виправити описку, допущену у вищевказаному рішенні суду, а саме вказати вірно її прізвище.

В судове засідання заявниця не з`явилася, про час і місце розгляду справи була повідомлена належним чином, раніше надала до суду заяву, в якій просила вирішити питання про виправлення описки в рішенні суду без її участі.

Інші сторони в судове засідання не з`явилися, про час і місце розгляду справи були повідомлені належним чином, про причини своєї неявки до суду не повідомили.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, суд розглядає справу, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає необхідним задовольнити дану заяву по наступним обставинам.

Відповідно до ч. 1 ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Згідно же з положеннями ч. 2 ст. 269 ЦПК України, питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Так, рішенням Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 12 вересня 2018 року у даній справі було виключено з актових записів про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , відомості про батька - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Разом з тим, судом було встановлено, що при роздрукуванні зазначеного рішення була допущена технічна описка, а саме у тексті рішення суду не вірно зазначено прізвище відповідачки, яка є опікуном дітей, зокрема в рішенні суду зазначено її прізвище як ОСОБА_5 , тоді як вірним є - ОСОБА_6 .

Таким чином, оскільки вищевказана описка має очевидний характер, суд вважає необхідним виправити таку описку в рішенні Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 12 вересня 2018 року у цивільній справі № 204/7641/17, шляхом зазначення вірного прізвища відповідачки.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 182, 183, 247, 269, 258-261, 352-354 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в рішенні Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 12 вересня 2018 року у цивільній справі № 204/7641/17 за позовом ОСОБА_2 до Чечелівського районного у місті Дніпрі відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Комунальний заклад соціального захисту Центр Соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Михайлівська районна державна адміністрація Запорізької області, про виключення відомостей про особу як батька з актових записів про народження дітей - задовольнити.

Виправити описку, допущену у рішенні Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 12 вересня 2018 року у цивільній справі № 204/7641/17 за позовом ОСОБА_2 до Чечелівського районного у місті Дніпрі відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Комунальний заклад соціального захисту Центр Соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, Михайлівська районна державна адміністрація Запорізької області, про виключення відомостей про особу як батька з актових записів про народження дітей, вказавши в тексті рішення суду вірне прізвище відповідачки: ОСОБА_1 .

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею в порядку ч. 2 ст. 261 ЦПК України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день складення її повного тексту, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.В. Самсонова

Дата ухвалення рішення07.11.2019
Оприлюднено14.11.2019
Номер документу85589326
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —204/7641/17

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Рішення від 12.09.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Рішення від 12.09.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 18.01.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 12.12.2017

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 01.12.2017

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні