Ухвала
від 29.09.2017 по справі 761/33353/14-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/33353/14-ц

Провадження № 2-зз/761/50/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 вересня 2017 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Малинников О.Ф. розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про скасування заходів забезпечення позову, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий вектор , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування, -

ВСТАНОВИВ:

У вересня 2017 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про скасування заходів забезпечення позову, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий вектор , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування.

Однак подана заява не відповідає вимогам ст.ст. 119, 120 ЦПК України, виходячи з наступного.

Статтею 154 ЦПК України не визначено, яка за формою та змістом має бути заява про скасування заходів забезпечення позову.

Єдиною статтею ЦПК, яка визначає форму та зміст заяви є стаття 119, яка визначає форму та зміст позовної заяви.

Оскільки в Розділі VI ЦПК України не визначено форму та зміст заяви про зміну сторони виконавчого провадження, слід застосовувати аналогію права на підставі ч. 8 ст. 8 ЦПК України, де передбачено наступне: якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Відповідно до ст. 119 ЦПК України заява повинна містити: найменування суду, до якого подається заява; ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; зміст позовних вимог, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування.

При цьому, як вбачається з матеріалів заяви, заявником не зазначено всіх учасників процесу.

Крім того, відповідно до ч.1 ст. 120 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Таким чином, заявнику необхідно привести заяву у відповідність до вимог процесуального закону, а саме: вказати всіх учасників процесу та надати суду виправлену редакцію заяви з доданими до неї документами відповідно до кількості учасників процесу.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і120 цього Кодексу або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

На підставі викладеного та керуючись ч.1 ст.121 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про скасування заходів забезпечення позову, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий вектор , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування - залишити без руху,надавши заявнику строк в п'ять днів з дня отримання копії даної ухвали для усунення недоліків, роз'яснивши, що в разі невиконання ухвали заява буде вважатися неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.Ф. Малинников.

Дата ухвалення рішення29.09.2017
Оприлюднено21.12.2017
Номер документу71116992
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнових прав на об'єкт інвестування

Судовий реєстр по справі —761/33353/14-ц

Постанова від 31.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 07.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 11.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 09.03.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 06.12.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 29.09.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 03.11.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 20.08.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 26.08.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Заришняк Галина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні