Ухвала
від 09.03.2018 по справі 761/33353/14-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/33353/14-ц

Провадження № 2-зз/761/16/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 березня 2018 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

Головуючого судді Малинников О.Ф.

при секретарі Салаті В.В.

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про скасування заходів забезпечення позову в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий Вектор , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування, -

В С Т А Н О В И В :

У жовтні 2014 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий Вектор , третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування.

Ухвалою суду від 13 листопада 2014 року було відкрито провадження по даній справі.

У листопаді 2014 року позивач звернувся до суду з заявою про забезпечення позову, в якій просив вжити заходів забезпечення позову, шляхом накладання арешту на майно Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп (код ЄДРПОУ 32307531), а саме трикімнатну квартиру АДРЕСА_1, мотивуючи тим, що невжиття заходів забезпечення позову може привести до відчуження майна на користь інших осіб та зробити неможливим виконання рішення суду, зазначивши, що відповідач може в будь-який спосіб відчужити спірне майно.

У відповідності до положень частини 1 ст. 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

Згідно з приписами частини 2 статті 149 ЦПК України, забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Суд може застосувати кілька видів заходів забезпечення позову, перелік яких визначений частиною 2 статті 150 цього Кодексу, а також іншими заходами, необхідними для забезпечення ефективного захисту або поновлення порушених чи оспорюваних прав та інтересів, якщо такий захист або поновлення не забезпечуються заходами, зазначеними у пунктах 1-9 цієї частини.

Згідно з п. 1, п. 2 ч. 1, ст. 150 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб; забороною вчиняти певні дії. Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Відповідно до п. 6 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 Про практику застосування судами процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову. Заходи забезпечення позову застосовуються для того, щоб гарантувати виконання можливого рішення суду і повинні застосовуватися лише у разі необхідності, оскільки, безпідставне звернення до даних дій може спричинити порушення прав та законних інтересів інших осіб чи учасників процесу.

В судовому засіданні 15 квітня 2015 року протокольною ухвалою задоволена заява представника позивача про зміну статусу в справі третьої особи без заявлення своїх позовних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп на статус співвідповідача по цивільній справі № 761/33353/14-ц за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий Вектор , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 15 квітня 2015 року заява позивача про забезпечення позову шляхом накладення арешту на спірну квартиру АДРЕСА_1 в справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий Вектор , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування - задоволено.

Накладено арешт на майно Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп (код ЄДРПОУ 32307531), а саме трикімнатну квартиру АДРЕСА_1.

29.11.2017 року до суду надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп А. С. Приходько про скасування заходів забезпечення позову застосовані Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 15 квітня 2015 року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий Вектор , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування.

В судове засідання з'явився представник заявника інші учасники справи в судове засідання не з'явились, про час та місце розгляду справи були повідомлені у встановленому законом порядку.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне заяву задовольнити зважаючи на наступне.

Як вбачається з матеріалів справи Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 15 квітня 2015 року накладено арешт на майно Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп (код ЄДРПОУ 32307531), а саме трикімнатну квартиру АДРЕСА_1.

На виконання названої Ухвали Шевченківського районного суду м. Києва, державний реєстратор Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м. Києві 16.04.205 року вніс до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запис про державну реєстрацію обтяження - арешт нерухомого майна (квартири АДРЕСА_1 загальною площею 143, 9 кв.м.) за номером №9392725, що підтверджується Інформаційною довідкою №96750255 від 08.09.2017 року.

Проте, як встановлено судом, рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 15 липня 2015 року у позові ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий Вектор , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування - відмовлено.

В подальшому Рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 15.07.2015 року, залишеним в силі Ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 20.01.2016 року, в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до ТОВ Виробничий вектор та ТОВ КУА Капітал Груп відмовлено в повному обсязі.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 06.04.2016 року рішення судів першої та апеляційної інстанції залишено без змін.

Таким чином рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 15 липня 2015 року набрало законної сили.

Відповідно до ч. 3 ст. 151 Цивільного процесуального кодексу України забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду .

Тому, беручи до уваги відмову в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1, мета вжиття заходів забезпечення позову відсутня, та суд приходить до висновку, що подана відповідачем заява підлягає задоволенню, а саме слід скасувати вжиті судом заходи забезпечення позову: арешту нерухомого майна (квартири АДРЕСА_1 загальною площею 143, 9 кв.м.) за номером №9392725, що підтверджується Інформаційною довідкою №96750255 від 08.09.2017 року.

З огляду на викладене, керуючись: ч. 3 ст. 151, ч. 6 ст. 154 ЦПК України , суд,

у х в а л и в:

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про скасування заходів забезпечення позову в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничий Вектор , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп про визнання майнових прав на об'єкт інвестування - задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 15 квітня 2015 року по справі № 761/33353/14-Ц, а саме: - арешт на квартиру АДРЕСА_1.

Дані про стягувача: ОСОБА_1, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1.

Дані про боржника: Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Капітал Груп (код ЄДРПОУ 32307531), місцезнаходження: м. Київ, вул. Вікентія Хвойки, будинок 18/14, відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстрів щодо об'єкта нерухомого майна (дата формування довідки 16.02.2015 року), зазначено, номер запису про право власності 5639638; дата та час державної реєстрації 07.05.2014 18:34:23; підстава виникнення права власності: свідоцтво про право власності, серія та номер 21589650, виданий 14.05.2014, видавник: Реєстраційна служба Головного управління юстиції в м. Києві.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: О.Ф. Малинников

Дата ухвалення рішення09.03.2018
Оприлюднено26.04.2018
Номер документу73616811
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнових прав на об'єкт інвестування

Судовий реєстр по справі —761/33353/14-ц

Постанова від 31.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 07.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 11.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 09.03.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 06.12.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 29.09.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 03.11.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Ухвала від 20.08.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 26.08.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Заришняк Галина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні