Рішення
від 28.01.2011 по справі 2-43-11
СВАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-43-11

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 січня 2011 р. Сватівський районний суд Луганської області

в складі головуючого - судді Цибульник С.І.

при секретарі Брайловській М.М.

розглянув в судовому засіданні в залі суду м. Сватове цивільну справу за позовом

ОСОБА_1

до

ОСОБА_2

про стягнення аліментів на

утримання неповнолітньої дитини

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини до ОСОБА_2, вказавши на те, що він є батьком неповнолітнього ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. В теперішній час шлюб між сторонами розірвано. Дитина живе з матір'ю. В зв'язку з тим, що відповідач не допомагає утримувати дитину, позивачка прохає стягнути з нього аліменти на утримання дитини в розмірі 1/4 частини від всіх доходів.

Відповідач позов визнав повністю.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими: згідно копії свідоцтва про народження ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 його батьком є ОСОБА_2, матір'ю -ОСОБА_1. В теперішній час шлюб між сторонами розірвано і дитина залишилася жити з матір'ю, що підтверджується довідкою з місця проживання. Згідно ст.180 СК України відповідач зобов'язаний брати участь в утриманні дітей до їх повноліття. Враховуючи те, що позивач по закону звільнений від сплати аліментів суд, на підставі ст. 80 СК України, стягує з відповідача держмито в розмірі 51 гривня на користь держави. Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне даний позов задовольнити та стягнути з відповідача на користь позивачки аліменти на утримання неповнолітньої дитини у розмірі 1/4 частки заробітку, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Суд, на підставі ст.80 СК України, стягує з відповідача судовий збір на користь держави в розмірі 51 гривня та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 120 гривень.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 180,181,183,184 СК України

В И Р І Ш И В :

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання неповнолітньої дитини: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 у розмірі 1/4 частки заробітку, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 20 грудня 2010 року та до повноліття дитини.

Стягнути з ОСОБА_2 судові витрати на користь держави у розмірі 51 грн.; та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи у розмірі 120 грн.

Рішення в частині стягнення аліментів за один місяць підлягає негайному виконанню.

Рішення може бути оскаржено через Сватівський районний суд Луганської області в Апеляційному суді Луганської області протягом 10 днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь в справі, але не були присутні у судовому засіданні під час його проголошення, можуть подати апеляційну скаргу в той же строк з дня отримання копії рішення.

СУДДЯ: С.І. ЦИБУЛЬНИК

СудСватівський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення28.01.2011
Оприлюднено22.12.2017
Номер документу71161914
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-43-11

Рішення від 28.01.2011

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Цибульник С. І.

Рішення від 11.01.2011

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Галушка О. Г.

Рішення від 12.01.2011

Цивільне

Пролетарський районний суд м.Донецька

Ульяніч Ірина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні