Ухвала
від 01.12.2017 по справі 761/13925/13-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/13925/13-ц

Провадження № 4-с/761/393/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2017 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Макаренко І.О.

при секретарі Триндюк А.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду справу за скаргою Публічного акціонерного товариства Міський комерційний банк в особі уповноваженої особи Фонду на ліквідацію Оберемко Р.А., заінтересована особа: ОСОБА_2, Шевченківський районний відділ державної виконавчої служби м. Києва головного територіального управління юстиції у місті Києві на дії державного виконавця, суд

в с т а н о в и в:

Скаржник звернувся до суду з вказаною скаргою.

Судом призначались судові засідання на 08.11.2017 року та 01.12.2017 року.

В судове засідання 08.11.2017 року, 01.12.2017 року скаржник не з'явився, про час, місце та дату слухання справи повідомлявся належним чином.

Інші сторони в судове засідання не з'явилися, про дату та час розгляду справи повідомлялися належним чином.

Вивчивши матеріли справи, оцінивши наявні у справі докази, суд дійшов висновку, що скаргу Публічного акціонерного товариства Міський комерційний банк в особі уповноваженої особи Фонду на ліквідацію Оберемко Р.А., заінтересована особа: ОСОБА_2, Шевченківський районний відділ державної виконавчої служби м. Києва головного територіального управління юстиції у місті Києві на дії державного виконавця слід залишити без розгляду виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, в судове засідання 08.11.2017 року та 01.12.2017 року скаржник не з'явився, про час, місце та дату слухання справи повідомлялися належним чином, про що свідчить: рекомендовані повідомлення про вручення поштового відправлення.

Згідно ст. 77 ЦПК України сторони та інші особи, які беруть участь у справі, зобов'язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що сторони та інші особи, які беруть участь у справі, не з'явилися в судове засідання без поважних причин.

Положеннями ч. 3 ст. 169 ЦПК України встановлено, що у разі повторної неявки в судове засідання позивача, повідомленого належним чином, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 207 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з'явився в судове засідання, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності.

Оскільки від скаржника не надходило заяв про розгляд справи у його відсутність, то є підстави для залишення скарги Публічного акціонерного товариства Міський комерційний банк в особі уповноваженої особи Фонду на ліквідацію Оберемко Р.А., заінтересована особа: ОСОБА_2, Шевченківський районний відділ державної виконавчої служби м. Києва головного територіального управління юстиції у місті Києві на дії державного виконавця - без розгляду.

Окрім цього, відповідно до позиції Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, викладеної у інформаційному листі, суд залишає заяву без розгляду на підставі п. 3 ч. 1 ст. 207 ЦПК України, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з'явився в судове засідання, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, тобто незалежно від причини (поважності) повторної неявки позивача.

Зазначені зміни до законодавства внесені з метою недопущення зловживання особами, які беруть участь у справі, своїми процесуальними правами (частина третя статті 27 ЦПК України).

Враховуючи викладене, а також те, що позивач повторно не з'явився в судове засідання, та від нього не надходило заяв про розгляд справи за його відсутності, суд залишає заяву без розгляду.

Виходячи з викладеного, керуючись ст.ст. 77, 169, 207, 209, 210 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Скаргу Публічного акціонерного товариства Міський комерційний банк в особі уповноваженої особи Фонду на ліквідацію Оберемко Р.А., заінтересована особа: ОСОБА_2, Шевченківський районний відділ державної виконавчої служби м. Києва головного територіального управління юстиції у місті Києві на дії державного виконавця, залишити без розгляду.

Роз'яснити заявнику, що залишення заяви без розгляду не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Шевченківський районний суд м. Києва протягом 5 днів з дня отримання її копії.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.12.2017
Оприлюднено23.12.2017

Судовий реєстр по справі —761/13925/13-ц

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 02.04.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 01.12.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Рішення від 27.08.2013

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кравець Д. І.

Ухвала від 24.06.2013

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кравець Д. І.

Ухвала від 24.06.2013

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кравець Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні