Ухвала
від 26.12.2017 по справі 520/15323/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 520/15323/17

Провадження № 2/520/10101/17

УХВАЛА

про відкриття провадження

та призначення до загального судового засідання

26.12.2017 року

суддя Київського районного суду м. Одеси Куриленко О.М., розглянувши матеріали справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Квітка про зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ :

13 грудня 2017 року позивач звернувся до суду з даним позовом, в якому просить ухвалити рішення яким: визначити, що підставою для нарахування оплати за опалення в квартирі АДРЕСА_1 (колишня 25-ої Чапаєвської Дівізії) в м. Одесі, що належить ОСОБА_1, є показання вузла розподільного обліку тепла, що встановлений в квартирі. Зобов'язати ОСББ "Квітка здійснювати нарахування оплати за опалення в квартирі АДРЕСА_1 (колишня 25-ої Чапаєвської Дівізії) в м. Одесі, що належить ОСОБА_1 з урахуванням показань вузла розподільного обліку тепла, що встановлений в квартирі.

В обґрунтування свого позову посилається на те, що він є власником квартири за № 68, яка розташована в багатоповерховому будинку № 6/1 по вул. Інглезі в м. Одесі, який знаходиться на обслуговуванні створеного співвласниками квартир об'єднання Квітка . Позивач зазначає, що він користуючись своїми правами, як власник вищевказаної квартири, 05.10.2017 року представниками ліцензованої організації у належній йому квартирі встановлено вузол розподільного обліку теплової енергії. Однак стверджує, що на його прохання розраховувати вартість за опалення у квартирі з урахуванням показань встановленого вузла розподільного обліку, керівництво ОСББ Квітка категорично відмовилося. Більш того усіляким чином уникає вирішення питання з ним, як власником квартири, щодо розрахунку оплати за опалення за встановленим вузлом розподільного обліку, не приймає від нього акту про допуск вузла до експлуатації, не враховує показання вказаного вузла розподільного обліку.

Вищевказані обставини і стали підставою для звернення до суду з даним позовом.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Куриленко О.М.

Ухвалою судді від 14.12.2017 року позовну заяву було залишено без руху у зв'язку з тим, що позивачем в повному обсязі не було сплачено судовий збір.

У вказаній ухвалі позивачу надано строк для усунення зазначених недоліків до 21.12.2017 року, однак, не більше трьох днів з дня отримання копії ухвали суду.

На виконання вимог даної ухвали, 22.12.2017 року позивачем надано до суду квитанцію про сплату судового збору № СВ00370546 від 22.12.2017 року у розмірі 640 гривень, таким чином усунуто недоліки.

Судом врахована та обставина, що 15 грудня 2017 року набув чинності Закон України № 6232 Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів .

Так в п. 9 частини 1 Розділу ХІІІ Перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України в редакції 15 грудня 2017 року зазначено, що справи у судах першої та апеляційної інстанції, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Враховуючи те, що Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Квітка знаходиться за адресою м. Одеса, вул. Інглезі 6\1, що територіально відноситься до Київського району м. Одеси, а від так вказана справа підсудна Київському районному суду м. Одеси.

Суддею встановлено, що цивільний позов відповідає вимогам, встановленими статтями 175 та 177 ЦПК України та віднесений до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкриті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Відкрити загальне позовне провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Квітка про зобов'язання вчинити певні дії.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Київського районного суду м.Одеси (м. Одеса, вул. Варненська 3,б, каб. 215) на 20.02.2018 року о 12 год. 15 хв.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов'язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частинам третьої - п'ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, яке має відповідати вимогам частинам третьої - п'ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що клопотання про витребування доказів судом повинно бути подано у строк, зазначений у ч.ч.2,3 ст. 83 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ki.od.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена в частині порушення правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення, шляхом подання апеляційної скарги до апеляційного суду Одеської області.

Суддя Куриленко О. М.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення26.12.2017
Оприлюднено26.12.2017
Номер документу71218712
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —520/15323/17

Ухвала від 25.07.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 16.04.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Рішення від 11.07.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 17.05.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 26.12.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 14.12.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні