Ухвала
від 19.12.2017 по справі 808/1990/16
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ

19 грудня 2017 року Справа № 808/1990/16 м.Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лазаренко М.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про відкладення провадження у справі за позовом Державної служби геології та надр України до Приватного акціонерного товариства «Волинська гірнічно – хімічна компанія» про припинення спеціального дозволу на користування надрами,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду перебуває вищевказана адміністративна справа.

Ухвалою суду від 05.12.2017 призначено адміністративну справу до судового розгляду на 19.12.2017.

Суд зазначає, що 15.12.2017 набув чинності КАС України у новій редакції. Згідно із пунктом 10 Розділу VII Перехідні положення, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Тобто, починаючи з 15.12.2017 КАС України адміністративні справи підлягають розгляду за правилами Кодексу адміністративного судочинства України, в редакції від 15.12.2017.

Судом встановлено, що від позивача - Державної служби геології та надр України до суду надійшло клопотання про заміну відповідача ТОВ «Волинська гірнічно – хімічна компанія» на належного ПрАТ «Волинська гірнічно – хімічна компанія».

Відповідно до ч.1 ст.48 КАС України (тут і далі в редакції від 15.12.2017) суд першої інстанції, встановивши, що з позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, може за згодою позивача та особи, якій належить право вимоги, допустити заміну первинного позивача належним позивачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Згідно ч.3 ст.48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до відомостей Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань за кодом ЄДРПОУ 31183932 зареєстроване Приватне акціонерне товариство «Волинська гірнічно – хімічна компанія», яке є належним відповідачем у даній адміністративній справі.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача про заміну відповідача на належного є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Крім того, відповідно до ч.1 ст.173 КАС України підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Згідно ч.2 ст.173 КАС України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з'ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1 ст.179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Частиною 1 статті 180 КАС України визначено, що підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Відповідно до приписів ч.3 ст.12 КАС України, справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

За таких обставин, суд дійшов висновку про наявність підстав для відкладення розгляду справи та призначення підготовчого судового засідання у справі з викликом учасників справи.

Керуючись ст.ст. 171, 173, 179, 180 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Замінити відповідача по даній справі на належного Приватне акціонерне товариство «Волинська гірнічно – хімічна компанія» (71214, Запорізька обл., Чернігівський район, село Новополтавка, вул. Центральна, будинок 195).

Відкласти розгляд адміністративної справи №808/1990/16 та призначити підготовче судове засідання на 16 січня 2018року, яке відбудеться за адресою: м.Запоріжжя, вул.Сергія Синенка, 65-в, у залі судових засідань №17 о 10 год. 00 хв.

Підготовче судове засідання проводитиметься одноособово суддею Лазаренком Максимом Сергійовичем.

Запропонувати:

ПрАТ «Волинська гірнічно – хімічна компанія» – протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог статті 162 КАС України (у разі якщо такий відзив не було подано раніше);

Державній службі геології та надр України - протягом 5-ти днів від дня отримання від відповідача відзиву, подати письмову відповідь на відзив, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України;

ПрАТ «Волинська гірнічно – хімічна компанія» - протягом 5-ти днів від дня одержання від позивача відповіді на відзив подати заперечення щодо пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

У підготовче судове засідання викликати повістками осіб, які беруть участь у справі.

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається – http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя           М.С. Лазаренко

16 січня 2018 року 10:00

Дата ухвалення рішення19.12.2017
Оприлюднено29.12.2017
Номер документу71239881
СудочинствоАдміністративне
Сутьприпинення спеціального дозволу на користування надрами

Судовий реєстр по справі —808/1990/16

Ухвала від 31.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 13.12.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Постанова від 02.11.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Ухвала від 02.04.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Рішення від 13.07.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 22.04.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 16.01.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні