Ухвала
від 04.05.2017 по справі 2а-415/12/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

04 травня 2017 року           № 2а-415/12/1070

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Басая О.В.,

за участю секретаря судового засідання Радевича В.О.,

за участю:

прокурора - не прибув,

представника позивача - не прибув,

представника відповідача - не прибув,

представників заінтересованих осіб - не прибули,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Васильківського міжрайонного прокурора Київської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київхімременерго-БЛП" про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

19 квітня 2017 року до суду звернулось Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, про заміну стягувача Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва на - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві, яке є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва.

Розглянувши вказану заяву про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши наявні в матеріалах справи докази судом встановлено наступне.

У січні 2012 року на розгляд до Київського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Васильківського міжрайонного прокурора Київської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київхімременерго-БЛП" про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 15223,81 грн. Постановою суду від 21.02.2012 позов Васильківського міжрайонного прокурора Київської області задоволено.

19 квітня 2012 року суд видав виконавчий лист №2а-415/12/1070, згідно з яким стягувачем є Управління Пенсійного фонду України у Васильківському районі Київської області, а боржником - Товариство з обмеженою відповідальністю "Київхімременерго-БЛП".

Відповідно до ухвали Київського окружного адміністративного суду від 08.05.2014, у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа, виданого 19.04.2013 Київським окружним адміністративним судом по справі №2а-415/12/1070, замінено стягувача Управління Пенсійного фонду України у Васильківському районі Київської області на Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва.

Згідно з постановою державного виконавця Печерського районного відділу державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві від 06.06.2016 ВП №51303121, відкрито виконавче провадження, на підставі виконавчого листа від 19.04.2012 №2а-415/12/1070, щодо стягнення заборгованості з Товариства з обмеженою відповідальністю "Київхімременерго-БЛП" на користь Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва.

Відповідно до частини четвертої статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, примусове виконання судових рішень в адміністративних справах здійснюється в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Згідно з частинами першою та другою статті 15 зазначеного Закону, сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник.

Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення.

Відповідно до частини першої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення частини другої цієї ж статті встановлено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Судом встановлено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва, управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва, управління Пенсійного фонду України в Подільському районі м. Києва, управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Києва реорганізовано шляхом злиття у Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві.

Ураховуючи зазначене, суд дійшов висновку про те, що Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва, а тому, заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження необхідно задовольнити.

Керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження №51303121, відкритого на підставі виконавчого листа від 19.04.2012 №2а-415/12/1070, а саме, управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва (01004, м.Київ, вул. Крутий узвіз, 4, код ЄДРПОУ 22870173), яке є стягувачем, на правонаступника - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві (04072, м.Київ, вул. Борисоглібська, 14, код ЄДРПОУ 40376133).

Копію ухвали видати (надіслати особам) які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення, а в разі постановляння ухвали у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, - протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                                              Басай О.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.05.2017
Оприлюднено03.01.2018
Номер документу71348587
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-415/12/1070

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Ухвала від 04.05.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 20.04.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 29.04.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Постанова від 21.02.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Старова Н.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні