Ухвала
від 29.12.2017 по справі 207/3443/17
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/3443/17

№ 2/207/1905/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

29 грудня 2017 року м. Кам'янське

Суддя Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області ОСОБА_1, розглянувши позовну заяву Державного підприємства Смоли , що знаходиться за адресою: м. Кам'янське, пр. Аношкіна, 179 до ОСОБА_2, зареєстрованої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, про відшкодування зайво нарахованої заробітної плати,-

В С Т А Н О В И В:

Державне підприємство Смоли звернулося до суду з позовом до відповідачки про відшкодування зайво нарахованої заробітної плати.

Оскільки позовна заява Державного підприємства Смоли подана до суду до набрання чинності нової редакції Цивільного процесуального кодексу України та на момент набрання чинності цієї редакції Кодексу провадження за позовом не відкрито, відповідно до п. 11 ч. 1 Перехідних положень ЦПК України в редакції Закону України № 2147-VIII від 03.10.2017 року, який набрав законної сили 15.12.2017 р., позовна заява Державного підприємства Смоли підлягає розгляду за правилами, що діють після набрання чинності цієї редакції Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України , за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу .

Якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

Інформація про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача надійшла до Баглійського районного суду м.Дніпродзержинська 28.12.2017 року.

Зазначена позовна заява подана з дотриманням правил підсудності, її належить розглядати в порядку цивільного судочинства, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, а тому вважаю за можливе відкрити провадження у цій справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

За наведених обставин розгляд справи слід проводити в загальному порядку.

Згідно ч. 1 ст. 196 ЦПК України в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Таким чином, вважаю, що по справі слід призначити підготовче засідання та надати відповідачу строк для подання відзиву на позов.

Керуючись ч. 1 ст. 11, ч. 2 ст. 19 , ст. 187 , 189 , 196 ЦПК України , суддя, -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Державного підприємства Смоли , що знаходиться за адресою: м. Кам'янське, пр. Аношкіна, 179 до ОСОБА_2, зареєстрованої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, про відшкодування зайво нарахованої заробітної плати.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10 год. 30 хв. 01.02.2018 року у залі судових засідань Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області ( м.Дніпродзержинськ, проспект Конституції, 64, каб. № 14).

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

У підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, що підтверджують заперечення проти позову, в строк до 23.01.2018 року.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://bg.dp.court.gov.ua/sud0404/

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Дніпропетровської області у зв'язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до апеляційного суду Дніпропетровської області.

Відповідно до п. п. 15.5 п.п.15 ч. 1 Розділу ХШ Перехідні Положення ЦПК України , до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.М.Юрченко

Дата ухвалення рішення29.12.2017
Оприлюднено04.01.2018
Номер документу71378513
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування зайво нарахованої заробітної плати

Судовий реєстр по справі —207/3443/17

Рішення від 11.09.2018

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Рішення від 11.09.2018

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 11.05.2018

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 29.12.2017

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні