Ухвала
від 14.12.2017 по справі 515/1635/16-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження: 22-ц/785/7454/17

Номер справи місцевого суду: 515/1635/16-ц

Головуючий у першій інстанції Тимошенко С.В.

Доповідач Цюра Т. В.

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

14.12.2017 року м. Одеса

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Одеської області Цюра Т.В. вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Фермерського господарства „Височан" на рішення Татарбунарського районного суду Одеської області від 15 серпня 2017 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до фермерського господарства Височан Татарбунарського району Одеської області, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Державний реєстратор відділу надання адміністративних послуг Татарбунарської районної державної адміністрації Одеської області Чебан Геннадій Анатолійович про визнання договорів оренди землі недійсним та скасування їх державної реєстрації, визнання договору оренди землі припиненим шляхом його розірвання та скасування державної реєстрації,-

встановив:

Рішенням Татарбунарського районного суду Одеської області від 15 серпня 2017 року позовні вимоги ОСОБА_3 задоволено частково.

Визнано типовий договір оренди землі від 01 серпня 2012 року, укладений між ОСОБА_5 та фермерським господарством Височан в особі Височана Мар'яна Юрійовича недійсним та скасована його державна реєстрація.

Визнано типовий договір оренди землі від 01 серпня 2012 року, укладений між ОСОБА_7 та фермерським господарством Височан в особі Височана Мар'яна Юрійовича недійсним та скасована його державна реєстрація.

Стягнуто з фермерського господарства Височан Татарбунарського району Одеської області на користь ОСОБА_3 судовий збір в розмірі 551 грн.20 коп.

Стягнуто з фермерського господарства Височан Татарбунарського району Одеської області на користь ОСОБА_3 судові витрати в сумі 4464 грн.

У позовних вимогах ОСОБА_3 про визнання типового договору оренди землі від 01 серпня 2012 року, укладеного між ОСОБА_3 та фермерським господарством Височан в особі Височана Мар'яна Юрійовича недійсним та скасування його державної реєстрації - відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням суду, ФГ „Височан" подало апеляційну скаргу, по якій не було сплачено судовий збір.

У зв"язку з чим, ухвалою апеляційного суду Одеської області від 06.09.2017 року апеляційну скаргу Фермерського господарства „Височан" на рішення Татарбунарського районного суду Одеської області від 15 серпня 2017 року було залишено без руху та надано апелянту строк у п"ять днів з дня отримання копії ухвали на звернення до суду апеляційної інстанції з оригіналом квитанції про сплату судового збору.

Дана ухвала суду була направлена ФГ „Височан" за юридичною адресою, що зазначена в апеляційній скарзі та Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців - 68140, Одеська область, Татарбунарський район, с.Зарічне, вул.Гагаріна, 2.

Проте, поштова кореспонденція, зокрема ухвала апеляційного суду Одеської області від 06.09.2017 року була повернута на адресу суду з відміткою „за закінченням терміну зберігання".

У зв"язку з чим, 05.12.2017 року секретарем судового засідання в телефонному режимі було проінформован ФГ „Височан", що подана ними апеляційна скарга, ухвалою суду залишена без руху у зв"язку з несплатою судового збору. Дана телефонограма зареєстрована в журналі телефонограм апеляційного суду Одеської області за номером № 3304.

Проте, до цього часу недоліки не усунуті.

За правилами ч.5 ст.74 ЦПК України судова повістка разом із розпискою, а у випадках, встановлених цим Кодексом, разом з копіями відповідних документів надсилається поштою рекомендованим листом із повідомленням або через кур'єрів за адресою, зазначеною стороною чи іншою особою, яка бере участь у справі. Стороні чи її представникові за їх згодою можуть бути видані судові повістки для вручення відповідним учасникам цивільного процесу. Судова повістка може бути вручена безпосередньо в суді, а у разі відкладення розгляду справи про час і місце наступного засідання може бути повідомлено під розписку.

У разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх адреси, судова повістка надсилається:

юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

фізичним особам, які не мають статусу підприємців, - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом порядку.

У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою, вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Відповідно до положення статтей 121, 297 ЦПК України у разі невиконання ухвали суду про залишення скарги без руху у встановлений строк, скарга вважається неподаною і повертається особі, яка її подала.

Повернення апеляційної скарги не перешкоджає повторному зверненню із скаргою, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення скарги.

Керуючись ст.ст. 121 ЦПК України,-

ухвалив:

Апеляційну скаргу Фермерського господарства „Височан" на рішення Татарбунарського районного суду Одеської області від 15 серпня 2017 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до фермерського господарства Височан Татарбунарського району Одеської області, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Державний реєстратор відділу надання адміністративних послуг Татарбунарської районної державної адміністрації Одеської області Чебан Геннадій Анатолійович про визнання договорів оренди землі недійсним та скасування їх державної реєстрації, визнання договору оренди землі припиненим шляхом його розірвання та скасування державної реєстрації вважати неподаною та повернути апелянту.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення, однак може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили до суду касаційної інстанції.

Суддя апеляційного суду

Одеської області: Т.В. Цюра

СудАпеляційний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення14.12.2017
Оприлюднено05.01.2018
Номер документу71394977
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —515/1635/16-ц

Постанова від 26.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Цюра Т. В.

Постанова від 26.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Цюра Т. В.

Ухвала від 14.12.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Цюра Т. В.

Ухвала від 08.12.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Цюра Т. В.

Ухвала від 14.12.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Цюра Т. В.

Ухвала від 06.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Цюра Т. В.

Ухвала від 06.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Цюра Т. В.

Рішення від 15.08.2017

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Тимошенко С. В.

Рішення від 15.08.2017

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Тимошенко С. В.

Ухвала від 14.07.2017

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Тимошенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні