Ухвала
від 29.12.2017 по справі 813/4270/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

29 грудня 2017 року № 813/4270/17

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючий суддя Коморний О.І,

суддя Гулик А.Г.

суддя Лунь З.І.

секретар Гавірко О.О.

від позивача Мудрак Р.Б.

від відповідача Коваль Д.С.

третя особа 1 ОСОБА_3

третя особа 2 Бучма Т.І.

розглянув заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Фіакр Львів та Львівської обласної громадської організації Львівтрансзахист про залучення третіми особами без самостійних вимог на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом ТзОВ "Бізнес Ресурс" про визнання протиправними дій Голови Державної служби України з безпеки на транспорті Ноняка Михайла Васильовича, Державної служби України з безпеки на транспорті, скасування наказу.

В с т а н о в и в:

ТзОВ "Бізнес Ресурс" звернулося до суду з позовом до Голови Державної служби України з безпеки на транспорті Ноняка М.В., Державної служби України з безпеки на транспорті, в якому просить визнати протиправними дії щодо організації 18.10.2017 року додаткового обстеження АС "Західна", скасувати наказ № 997 від 17.10.2017 року в частині проведення додаткового обстеження АС "Західна".

У судовому засіданні представник за довіреністю від Товариства з обмеженою відповідальністю Фіакр Львів Тунка Т.Д. подав письмове клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ТзОВ Фіакр Львів , оскільки вказана юридична особа здійснює міжміські перевезення пасажирів маршрутами, схема руху яких проходить через АС "Західна". Таким чином, рішення у даній адміністративній справі може вплинути на права та обов'язки ТзОВ Фіакр Львів .

Також представник за довіреністю від Львівської обласної громадської організації Львівтрансзахист Бучма Т.І. подав письмове клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Львівську обласну громадську організацію Львівтрансзахист , оскільки забезпечує представництво та захист прав та інтересів громади Львівської області, яка власне і користується послугами автостанції. Таким чином, дана громадська організація матиме змогу стежити за дотриманням на автостанції належних умов приймання-відправлення пасажирів. Відтак, рішення у даній адміністративній справі може вплинути на їх права та обов'язки.

Представник позивача проти залучення третіх осіб заперечив. Представник відповідачів заявлені клопотання про вступ у справу третіх осіб без самостійних вимог на

предмет спору на стороні відповідача підтримав.

Вирішуючи питання про залучення третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідача, суд дійшов висновку про наявність підстав для їх залучення до участі у справі, з огляду на наступне.

Згідно з ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Предметом оскарження у справі є рішення Державної служби України з безпеки на транспорті, яким скасовано атестацію автостанції "Західна" (м. Львів, вул. Городоцька, 359), що належить ТзОВ "Бізнес Ресурс" з підстав невідповідності автостанції певним вимогам для автостанції відповідного класу.

Оскільки, ТзОВ Фіакр Львів здійснює міжміські перевезення пасажирів маршрутами, схема руху яких проходить через АС "Західна", а Львівська обласна громадська організація Львівтрансзахист здійснює громадський контроль за дотримання на автостанції належних умов її роботи, суд дійшов переконання, що судове рішення у даній справі може вплинути на їх права та інтереси, а тому їх слід залучити до участі у справі в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 49,50, 248 КАС України, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Залучити до участі у справі за позовом ТзОВ "Бізнес Ресурс" про визнання протиправними дій Голови Державної служби України з безпеки на транспорті Ноняка Михайла Васильовича, Державної служби України з безпеки на транспорті, скасування наказу третіми особами на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю Фіакр Львів (79018, м. Львів, вул.Федьковича, 34-б, код ЄДРПОУ 03114848) та Львівську обласну громадську організацію Львівтрансзахист (79019, м. Львів, вул. Липинського, буд. 36, код ЄДРПОУ 37831149).

2. Встановити п'ятиденний строк з дня проголошення ухвали для подання третім особам пояснень до позову або відзиву (міркування, аргументи та відповідні докази).

Згідно з ч. 5 ст. 49 КАС України ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Головуючий суддя Коморний О.І.

Судді: Гулик А.Г.

Лунь З.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2017
Оприлюднено05.01.2018
Номер документу71417141
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4270/17

Ухвала від 13.09.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Макарик Володимир Ярославович

Ухвала від 23.08.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Макарик Володимир Ярославович

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 09.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 18.04.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Постанова від 17.04.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Ухвала від 10.04.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 15.03.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Рішення від 02.02.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні