Ухвала
від 03.04.2017 по справі 159/2807/16-к
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/2807/16-к

Провадження № 1-кс/159/340/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2017 року м. Ковель

Слідчий суддя - суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Ковельської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Ковельської місцевої прокуратури ОСОБА_3 в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 420160301110000015 від 06.04.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199, ч.1 ст.204 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

Прокурором Ковельської місцевої прокуратури ОСОБА_3 внесено клопотання про проведення обшуку про проведення обшуку в житлі та іншому володінні, за адресою: АДРЕСА_1 , яким користується ОСОБА_4 , з метою відшукання і вилучення незаконно виготовлених марок акцизного збору та незаконно виготовлених алкогольних та тютюнових виробів, а також грошових коштів, отриманих за незаконну реалізацію вказаного майна.

Клопотання обґрунтоване тим, що у провадженні Ковельської місцевої прокуратури Волинській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016031110000015 від 06.04.2016, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи на території міста Ковеля, Ковельського, Турійського, Володимир-Волинського, Старовижівського, Любомльського та Шацького районів виготовляють, зберігають, придбають, перевозять з метою використання при продажу товарів та збувають підроблені марки акцизного податку, а також незаконноотримуютьта зберігають останні з метою збуту, та збувають, транспортують з метою збуту незаконно виготовлені алкогольні напої, тютюнові вироби.

У ході здійснення досудового розслідування 25.07 .2016 проведено санкціонований обшук за місцем проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_2 . За результатами якого виявлено та вилучено велику кількість підакцизних товарів з підробленими марками акцизного податку та без таких. Згідно отриманої оперативної інформації ОСОБА_5 в процесі зайняття своєю злочинною діяльністю у сфері незаконного обігу контрафактної продукції постачає в межах Волинської області, зокрема в Любомльський та Шацький райони тютюнові вироби і спиртогорілчані напої з підробленими марками акцизного податку, які, в подальшому, невеликими партіями вивозяться контрабандним шляхом за межі України, а саме в Республіку Польща.

Під час досудового розслідування за результатами оперативно-розшукових заходів встановлено, що причетним до вказаного кримінального правопорушення є ОСОБА_4 , яка користується житлом та іншим володінням за адресою: АДРЕСА_1 . Право власності на вказане житлове приміщення не зареєстроване.

Так, за вищевказаною адресою ОСОБА_4 може займатись незаконною діяльністю з виготовлення та зберігання з метою використання при продажу товарів та збуту марок акцизного збору, а також незаконним виготовленням та зберіганням з метою збуту та збутом незаконно виготовлених алкогольних та тютюнових виробів.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 32 КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі якщо було вчинено кілька кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони були однаковими за тяжкістю, суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення.

Так як у ході проведення досудового розслідування встановлено, що вказану незаконну продукцію ОСОБА_4 збуває на території м. Ковеля ОСОБА_5 у кого проведено обшук, тобто останнє за часом кримінальне правопорушення вчинене на території, що знаходиться під юрисдикцією, яка підсудна Ковельському міськрайонному суду Волинської області.

Проведення обшуку за зазначеною адресою користування ОСОБА_4 надасть змогу стороні обвинувачення виявити та вилучити речі, що мають значення для кримінального провадження та речі, вилучені з обігу, а саме незаконно виготовлені марки акцизного збору та незаконно виготовлені алкогольні та тютюнові вироби, а також грошові кошти, отримані за незаконну реалізацію вказаного майна.

Підставою проведення обшуку є вилучення вказаних речей, що надасть змогу стороні обвинувачення свідчити про причетність до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення ОСОБА_4 , що має безпосереднє значення для досудового розслідування.

Прокурор просить розглянути клопотання і винести ухвалу про проведення обшуку в житлі та іншому володінні, за адресою: АДРЕСА_1 , яким користується ОСОБА_4 з метою відшукання і вилучення незаконно виготовлених марок акцизного збору та незаконно виготовлених алкогольних та тютюнових виробів, а також грошових коштів, отриманих за незаконну реалізацію вказаного майна.

Як встановлено під час розгляду клопотання в ході проведення досудового розслідування у сторони обвинувачення виникла необхідність у проведені обшуку в житлі та іншому володінні, за адресою: АДРЕСА_1 , яким користується ОСОБА_4 .

Підставою проведення обшуку є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя та майна, яке було здобуто в результаті його вчинення, а саме : відшукання і виявлення незаконно виготовлених марок акцизного збору та незаконно виготовлених алкогольних та тютюнових виробів, а також грошових коштів, отриманих за незаконну реалізацію вказаного майна, вилучення якого матиме вагоме значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

Дані обставини підтверджуються протоколом допиту свідка ОСОБА_6 , яким стверджується, що ОСОБА_4 зберігає та безпосередньо реалізує контрафактні тютюнові вироби за адресою АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя злочину або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб.

За своєю суттю обшук є втручанням у приватне життя особи, однак в даному випадку воно є виправданим в розумінні ч. 2 ст. 8 Європейської конвенції з прав людини.

Слідчому судді надано достатньо доказів допит свідка, письмові матеріали, які містять інформацію про фактичне місце знаходження предметів злочину за вказаною прокурором адресою. Здобути докази в інший спосіб є неможливим.

З метою встановлення об`єктивної істини у справі необхідно надати дозвіл на проведення обшуку.

При цьому, слід врахувати, що завданням кримінального провадження в силу ст. 2 КПК України є з`ясування обставин та зібрання доказів не лише тих, які доводять причетність до вчинення злочину, але й які виправдовують невинних осіб.

Що стосується переліку предметів, які має намір відшукати прокурор, то він є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає.

Визначаючи строк, протягом якого повинен бути поведений обшук, слідчий суддя керується рекомендаціями, викладеними у справі "Геращенко проти України" (Заява № 20602/05, остаточне 07.02.2014р), зокрема в тій частині, що втручання у приватне житло необхідно обмежити розумними рамками, оскільки правоохоронні органи повинні діяти оперативно.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234, 235, 236 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Ковельської місцевої прокуратури ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в житлі та іншому володінні, за адресою: АДРЕСА_1 , що перебувають у фактичному володінні ОСОБА_4 , з метою відшукання і вилучення незаконно виготовлених марок акцизного збору та незаконно виготовлених алкогольних та тютюнових виробів, грошових коштів, отриманих за незаконну реалізацію вказаного майна.

Строк дії даної ухвали встановити до 24 год. 00 хв. 03.05.2017 року включно.

Ухвала дозволяє проникнути в житло та інше володіння, за адресою: АДРЕСА_1 , що належним чином не зареєстровано , але яким користується ОСОБА_4 лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ковельського міськрайонного судуОСОБА_1

СудКовельський міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення03.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу71426922
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —159/2807/16-к

Ухвала від 03.04.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 14.08.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Денісов В. П.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Денісов В. П.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Денісов В. П.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Денісов В. П.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 22.06.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 15.06.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні