Ухвала
від 09.01.2018 по справі 635/7067/17
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/7067/17

Провадження № 2/635/529/2018

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

05 січня 2018 року смт Покотилівка Харківська область Харківський район

Суддя Харківського районного суду Харківської області Шинкарчук Я. А., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Садове товариство Канатчик , про визнання дійсним договір купівлі - продажу земельної ділянки та визнання права власності,

позивач - ОСОБА_1, зареєстроване місце проживання у встановленому законом порядку за адресою: м. Харків, вул. Старицького, б. 15, кв. 81,

відповідач - ОСОБА_2, останнє відоме зареєстроване місце проживання у встановленому законом поряду за адресою: м. Харків, вул. Петра Свинаренка, б. 5, кв. 24, -

в с т а н о в и в:

Позивач пред'явив позов до суду шляхом подання позовної заяви, якою просить: визнати дійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки №47, площею 0,0512 гектарів, яка розташована на території Садового товариства Канатчик смт Покотилівка Харківського району Харківської області, укладеного 2003 році між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, та визнати право власності за ОСОБА_1 на земельну ділянку №47, площею 0,0512 гектарів, яка розташована на території Садового товариства Канатчик смт Покотилівка Харківського району Харківської області.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 01 грудня 2017 року позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Садове товариство Канатчик , про визнання дійсним договір купівлі - продажу земельної ділянки та визнання права власності була залишена без руху.

05 січня 2018 року на виконання ухвали суду від 01 грудня 2017 року про залишення заяви без руху до суду надійшли від позивача матеріали на усунення недоліків, визначених в указаній ухвалі.

Позовна заява подана до суду до набрання чинності нової редакції Цивільного процесуального кодексу України та на момент набрання чинності цієї редакції Кодексу, провадження за заявою не відкрито, а тому відповідно до п. 11 ч. 1 перехідних положень ЦПК України в редакції від 15.12.2017 р. заява підлягає розгляду за правилами, що діють після набрання чинності цієї редакції Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Позовна заява, відповідає вимогам ст.ст. 119-120 ЦПК України, в редакції закону чинної на момент подачі позовної заяви до суду, підсудна Харківському районному суду Харківської області.

Отже, провадження у справі відкривається відповідно до положень ст. 187 ЦПК України в редакції яка набула чинності 15 грудня 2017 року.

Враховуючи, що позовні вимоги не містять очевидних ознак малозначної справи, які містить ч.6 ст.19 ЦПК України , не виникають з трудових правовідносин, відсутність клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження та обраний позивачем спосіб захисту, підстав для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, передбачених ст.274 ЦПК України , судом не встановлено. Виходячи з вищезазначеного суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 196 ЦПК України , для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Будь-яких заяв чи клопотань разом із позовом не надходило.

Керуючись ст. ст. 178 , 179 , 180 , 187 , 189, 190, 191, 196 ЦПК України , розділом ХІІІ Перехідних положень ЦПК України , суддя,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Садове товариство Канатчик , про визнання дійсним договір купівлі - продажу земельної ділянки та визнання права власності.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити проведення підготовчого засідання на 9 годину 30 хвилин 31 січня 2018 року.

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи та одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачу, третій особі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач має право протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову та позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач має право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву протягом п'ятнадцяти днів з дня їх отримання. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачу, третій особі разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб - адресою: https://court.gov.ua на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом пятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу .

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Харківський районний суд Харківської області.

У іншій частині ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Я.А Шинкарчук

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.01.2018
Оприлюднено11.01.2018
Номер документу71482939
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/7067/17

Рішення від 04.05.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Рішення від 04.05.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 20.03.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 09.01.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 01.12.2017

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні