Ухвала
від 20.03.2018 по справі 635/7067/17
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/7067/17

Провадження № 2/635/529/2018

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

20 березня 2018 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді Шинкарчука Я.А.,

за участю секретаря судового засідання - Желізової О.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні суду в смт Покотилівка Харківського району Харківської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Садове товариство Канатчик , про визнання недійсним договору купівлі - продажу земельної ділянки садового товариства та визнання права власності на земельну ділянку , -

в с т а н о в и в:

Позивач пред'явив позов до суду шляхом подання позовної заяви, якою просить: визнати дійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки №47, площею 0,0512 гектарів, яка розташована на території Садового товариства Канатчик смт Покотилівка Харківського району Харківської області, укладеного 2003 році між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, та визнати право власності за ОСОБА_1 на земельну ділянку №47, площею 0,0512 гектарів, яка розташована на території Садового товариства Канатчик смт Покотилівка Харківського району Харківської області.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 01 грудня 2017 року позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Садове товариство Канатчик , про визнання дійсним договір купівлі - продажу земельної ділянки та визнання права власності була залишена без руху.

05 січня 2018 року на виконання ухвали суду від 01 грудня 2017 року про залишення заяви без руху до суду надійшли від позивача матеріали на усунення недоліків, визначених в указаній ухвалі.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 05 січня 2018 позовна заява прийнята до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження, проведення підготовчого засідання призначено на 31 січня 2018 року.

Позивач надав до суду письмову заяву, в якій просить розглядати справи в його відсутність, зазначив, що всі існуючи докази по справі ним надані, та у разі повторних неявок відповідача просить провести заочний розгляд справи.

31 січня 2018 в зв'язку з неявкою в судове засідання відповідачів, щодо якого були відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання підготовче засідання відкладене в межах встановленого ЦПК України строку на 05 березня 2018 року.

05 березня справа знята з розгляду у зв'язку з перебуванням судді Шинкарчук Я.А. у відпустці та призначена до розгляду на 20 березня 2018.

В підготовче засідання призначене на 20 березня 2018 відповідач не з'явився, про дату, час і місце якого повідомлявся належним чином, про причину неявки суду не повідомив.

Враховуючи, що в судове засідання не з'явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України , фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

За відсутності сторін питання щодо роз'яснення обставин, які входять до предмета доказування, які докази мають бути подані ними, з'ясування чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі, не вирішувалось.

Під час проведення підготовчого судового засіданні встановлено, що заяв про бажання укласти мирову угоду або врегулювання спору за участю судді не надходило, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, заяви та клопотання, які подані у підготовче засідання вирішені, інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання або оголошення перерви немає.

Суд вважає завдання підготовчого провадження виконаними.

За правилами ч. 3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З матеріалів справи вбачається, що строк проведення підготовчого провадження встановлений ЦПК України скінчився.

Судом не встановлено виняткових випадків для продовження вказаного строку, клопотань з цього приводу від учасників справи не надходило.

Пунктом третім частини другої статті 200 ЦПК України встановлено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Зважаючи на положення статті 189 ЦПК України, частину другу статті 200 ЦПК України, суд вважає, що підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.189, 198, 200, 247 ЦПК України, суд, -

постановив:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Садове товариство Канатчик , про визнання недійсним договору купівлі - продажу земельної ділянки садового товариства та визнання права власності на земельну ділянку - закрити.

Призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Садове товариство Канатчик , про визнання недійсним договору купівлі - продажу земельної ділянки садового товариства та визнання права власності на земельну ділянку до судового розгляду по суті на 12 годину 00 хвилин на 11 квітня 2018 року в залі судових засідань Харківського районного суду Харківської області за адресою смт Покотилівка, вул. Сковороди, 18, Харківського району Харківської області.

Про дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті повідомити учасників справи та попередити про наслідки неявки до суду, передбачені ст. 223 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Я.А. Шинкарчук

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення20.03.2018
Оприлюднено27.03.2018
Номер документу72969784
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/7067/17

Рішення від 04.05.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Рішення від 04.05.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 20.03.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 09.01.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 01.12.2017

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні