Ухвала
від 09.01.2018 по справі 752/24387/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 11-сс/796/6385/2017 Головуючий у 1-й інстанції: ОСОБА_1

Категорія ст.199 КПК України Доповідач в суді апеляційної інстанції: ОСОБА_2

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2018 року суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва ОСОБА_2 , переглянувши апеляційні скарги власника майна ОСОБА_3 та його представника - адвоката ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва від 29 листопада 2017 року,

встановив:

Ухвалою слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва від 29.11.2017 року задоволено клопотання прокурора процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтриманням державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 та надано дозвіл прокурору ОСОБА_5 , прокурорам групи прокурорів та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_3 , в приміщеннях домоволодіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 0510137000:03:030:0144, яка на праві власності зареєстрована за ОСОБА_3 , з метою виявлення та фіксації відомостей про кримінальні правопорушення, документування та здобуття доказів кримінально-протиправної діяльності, а саме: з метою виявлення предметів та документів, пов`язаних із купівлею нерухомого майна у ПАТ «Черкасиобленерго» у вигляді Корсунь - Шевченківської та Стеблівської ГЕС (договори, заяви, листи, квитанції, звіти та ін.), готівкові грошові кошти, документи щодо проведення за заниженою вартістю оцінки нерухомого майна ПАТ «Черкасиобленерго» на замовлення ЗЕА «Новосвіт» (звіти, методики проведення, висновки проведених оцінок майна та ін.), комп`ютерна техніка, сервери, мобільні телефони та інші електронні пристрої, на яких виготовлялась вищевказана документація, вхідна/вихідна кореспонденція ЗЕА Новосвіт з ПАТ Черкасиобленерго, Товарною біржою «Універсальна», ФОП Калунишка, а також з іншими органами державної влади та місцевого самоврядування щодо купівлі зазначених ГЕС та з приводу проведення оцінки нерухомого майна, документів які надавались ЗЕА «Новосвіт» та ПАТ «Черкасиобленерго» для проведення оцінки нерухомого майна у вигляді Корсунь- Шевченківської та Стеблівської ГЕС, документи щодо взаємовідносин з ТОВ «Енергоінвест» код ЄДРПОУ 24895253, ТДВ «Страхова компанія Хортиця» код ЄДРПОУ 33836688, ПАТ «Страхова компанія АКВ Гарант» код ЄДРПОУ 22887185, ТДВ «Страхова компанія Інноваційні страхові технологій» код ЄДРПОУ 39099398, ПАТ «Страхова компанія Планета» код ЄДРПОУ 34478784 щодо перерахування та зняття грошових коштів з рахунків вказаних юридичних осіб, надання фінансової допомоги вказаним підприємствам та іншим юридичним та фізичним особам задіяних у незаконній схемі по обготівкуванню грошових коштів, документи щодо переведення та перевезення грошових коштів закордон, чорнові записи, блокноти, інших предметів, речей та документів, які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, власник майна ОСОБА_3 подав апеляційною скаргу, в якій просить ухвалу слідчого судді скасувати та постановити нову, якою відмовити в задоволенні клопотання прокурора.

Також представник ОСОБА_4 в інтересах ОСОБА_3 подав апеляційною скаргу, в якій також просить ухвалу слідчого судді скасувати та постановити нову, якою відмовити в задоволенні клопотання прокурора.

Вивчивши та дослідивши матеріали судового провадження, вважаю, що у відкритті провадження за апеляційною скаргою слід відмовити, виходячи з наступного.

Порядок та перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку чітко визначено та регламентовано Главою 31 КПК України.

Згідно ч. 3 ст. 392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених, цим Кодексом.

Главою 26 КПК України регламентовано порядок оскарження ухвал слідчого судді під час досудового розслідування та ч.ч.1, 2, ст. 309 КПК України передбачено перелік ухвал слідчого судді, які можуть бути предметом оскарження в апеляційному порядку на стадії досудового розслідування.

Цей перелік, як зазначив в п. 20 листа № 223-558/0/4-13 від 05.04.2013 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ є вичерпним на стадії досудового розслідування.

Відповідно до ст. 309 КПК України не передбачено можливість оскарження в апеляційному порядку під час досудового розслідування ухвали про надання дозволу на проведення обшуку.

Скарги на інші ухвали слідчого судді окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 399 КПК України суддя відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

З урахуванням викладеного, у відкритті провадження за апеляційними скаргами власника майна ОСОБА_3 та представника власника майна ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва від 29.11.2017 року слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 309, 399 КПК України, суддя-доповідач

ухвалив:

Відмовити у відкритті провадження за апеляційними скаргами власника майна ОСОБА_3 та його представника - адвоката ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва від 29 листопада 2017 року, якою задоволено клопотання прокурора процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтриманням державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 та надано дозвіл прокурору ОСОБА_5 , прокурорам групи прокурорів та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_3 , в приміщеннях домоволодіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 0510137000:03:030:0144, яка на праві власності зареєстрована за ОСОБА_3 з метою виявлення та фіксації відомостей про кримінальні правопорушення, документування та здобуття доказів кримінально-протиправної діяльності, а саме: з метою виявлення предметів та документів, пов`язаних із купівлею нерухомого майна у ПАТ «Черкасиобленерго» у вигляді Корсунь - Шевченківської та Стеблівської ГЕС (договори, заяви, листи, квитанції, звіти та ін.), готівкові грошові кошти, документи щодо проведення за заниженою вартістю оцінки нерухомого майна ПАТ «Черкасиобленерго» на замовлення ЗЕА «Новосвіт» (звіти, методики проведення, висновки проведених оцінок майна та ін.), комп`ютерна техніка, сервери, мобільні телефони та інші електронні пристрої, на яких виготовлялась вищевказана документація, вхідна/вихідна кореспонденція ЗЕА Новосвіт з ПАТ Черкасиобленерго, Товарною біржою «Універсальна», ФОП Калунишка, а також з іншими органами державної влади та місцевого самоврядування щодо купівлі зазначених ГЕС та з приводу проведення оцінки нерухомого майна, документів які надавались ЗЕА «Новосвіт» та ПАТ «Черкасиобленерго» для проведення оцінки нерухомого майна у вигляді Корсунь- Шевченківської та Стеблівської ГЕС, документи щодо взаємовідносин з ТОВ «Енергоінвест» код ЄДРПОУ 24895253, ТДВ «Страхова компанія Хортиця» код ЄДРПОУ 33836688, ПАТ «Страхова компанія АКВ Гарант» код ЄДРПОУ 22887185, ТДВ «Страхова компанія Інноваційні страхові технологій» код ЄДРПОУ 39099398, ПАТ «Страхова компанія Планета» код ЄДРПОУ 34478784 щодо перерахування та зняття грошових коштів з рахунків вказаних юридичних осіб, надання фінансової допомоги вказаним підприємствам та іншим юридичним та фізичним особам задіяних у незаконній схемі по обготівкуванню грошових коштів, документи щодо переведення та перевезення грошових коштів закордон, чорнові записи, блокноти, інших предметів, речей та документів, які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду.

Копію ухвали про відмову у відкритті провадження надіслати особам, які їх подали разом з апеляційними скаргам та усіма доданими до неї матеріалами ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

На ухвалу Апеляційного суду м. Києва може бути подано касаційну скаргу протягом трьох місяців з дня її отримання копії ухвали до Касаційного кримінального суду.

Суддя

Апеляційного суду м. Києва ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення09.01.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу71537210
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —752/24387/17

Постанова від 21.12.2017

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 21.12.2017

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 21.12.2017

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 21.12.2017

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 21.12.2017

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 21.12.2017

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 22.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 22.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 25.01.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Присяжнюк Олег Богданович

Ухвала від 15.01.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Присяжнюк Олег Богданович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні