Ухвала
від 15.01.2018 по справі 766/14131/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/14131/17

н/п 1-кс/766/871/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.01.2018 м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора прокуратури Херсонської області ОСОБА_2 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання вмотивоване тим, що слідчим відділом прокуратури Херсонської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017230000000240 від 03.08.2017 за ч. 1 ст. 366 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що ПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснює господарську діяльність у сфері надання освітніх послуг, на підставі наданої Міністерством освіти і науки України ліцензії від 30.06.2016 р. та ліцензії від 12.07.2016 року.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_3 надав свідчення, що посадові особи ПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в порушенні Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 року № 1187, надали до ІНФОРМАЦІЯ_3 при проведенні ліцензування офіційні документи, в які внесені неправдиві відомості, що надало право незаконно отримати ПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » певних ліцензій на здійснення освітньої діяльності.

Під час проведення досудового розслідування виникла суттєва необхідність у ознайомленні та виготовленні копії документів ліцензійних справ ПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які знаходяться у органу ліцензування - ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Таким чином, під час проведення досудового розслідування є достатньо підстави вважати, що документи ліцензійних справ ПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » містять дані та підтверджують факт внесення неправдивих відомостей до офіційних документів.

Зазначені документи мають силу речових доказів у кримінальному провадженні та мають доказове значення для встановлення обставин розслідуваного злочину.

У подальшому вони можуть бути приєднані до матеріалів кримінального провадження та використанні в якості доказів.

Зазначене неможливо довести іншим способом ніж отриманням тимчасового доступу до речей і документів.

Враховуючи, що під час проведення досудового розслідування виникла суттєва необхідність в ознайомленні, копіюванні та перевірки слідчим шляхом на предмет достовірності відомостей, які викладені в офіційних документах ліцензійних справ ПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: про наявність персоналу із зазначенням його освітньо-кваліфікаційного рівня та стажу роботи за спеціальністю, необхідного згідно Ліцензійних умов для провадження відповідного виду господарської діяльності з надання освітніх послуг.

Разом із тим, відповідно до вимог п. 8 ст. 162 КПК України вбачається, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, що становлять персональні дані особи та знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних - ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 .

Прокурор в судове засідання не з`явився, надав до суду заяву в якій просив провести розгляд справи за його відсутності у зв`язку із участю у проведенні інших слідчих діях. Клопотання підтримує у повному обсязі, просить задовольнити його з підстав викладених у ньому.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 до суду не з`явився, про час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином.

Відповідно до ст. 107 ч.4 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно приписів ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком речей і документів доступ до яких заборонено (ст. 161 КПК України). Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до пунктів 2, 3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, доведе неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих речах і документах.

Слідчим суддею встановлено, що зазначені в клопотанні обставини та надані до нього докази дають достатньо підстав вважати, що неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих речах і документах, тому необхідно надати до них доступ та їх вилучення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, ч.1 ст. 160, п.2 та п.3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурору відділу прокуратури області ОСОБА_2 можливість ознайомитися та здійснити копіювання у адміністративній будівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 , всіх документів ліцензійних справ:

- ліцензійної справи, на підставі якої 12.07.2016 р. ІНФОРМАЦІЯ_3 надано ПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ліцензія щодо здійснення господарської діяльності з надання освітніх послуг (вища освіта).

- ліцензійної справи, на підставі якої 30.06.2016 р. ІНФОРМАЦІЯ_3 надано ПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ліцензія щодо здійснення господарської діяльності з надання освітніх послуг.

Встановити строк дії ухвали до 15.02.2018 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.01.2018
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу71590346
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —766/14131/17

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 03.04.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 20.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 20.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 25.01.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 15.01.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 04.01.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 27.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні