Ухвала
від 16.01.2018 по справі 292/597/17
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Номер провадження 2/292/7/18 Справа № 292/597/17 У Х В А Л А

16 січня 2018 року смт.Пулини

Червоноармійський районний суд Житомирської області в складі:

головуючої судді Рябенької Т.С.

секретаря судового засідання Володіної В.В.

з участю: представника позивача ОСОБА_1 представника відповідача ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у смт.Пулини цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до відкритого акціонерного товариства "Червоноармійський льонозавод", третя особа Курненська сільська рада Пулинського району Житомирської області про визнання права користування земельною ділянкою,-

В С Т А Н О В И В :

У липні 2017 року позивач ОСОБА_3 звернувся до суду із зазначеним позовом до Червоноармійського кооперативно-державного міжгосподарського підприємства по виробництву та переробці льону "Червоноармійськагрольонопром", в якому просить визнати за ним право користування земельною ділянкою площею 0,0692 га з кадастровим номером 1825482600:11:004:0018, яка розташована по вул.Центральній, 1А в с.Молодіжне Пулинського району Житомирської області.

Ухвалою судді від 17.07.2017 року відкрито провадження у справі.

Заочним рішенням Червоноармійського районного суду Житомирської області від 15.09.2017 року позов ОСОБА_3 до ВАТ "Червоноармійський льонозавод" про визнання права користування земельною ділянкою задоволено, визнано за позивачем право користування земельною ділянкою площею 0,0692 га (ділянка №4), яка розташована за адресою: Житомирська область, Пулинський район, с.Молодіжне, вул.Центральна, 1А і знаходиться під нежитловою будівлею газової будки в цілому за тією ж адресою. Ухвалою Червоноармійського районного суду від 05.12.2017 року задоволено заяву відповідача про перегляд заочного рішення, вищевказане заочне рішення скасовано, справу призначено до розгляду в загальному порядку.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147-VIII від 03.10.2017 року, яким ЦПК України викладено в новій редакції.

Згідно п.п.9 п.1 розділу XIII Перехідних положень ЦПК України в новій редакції справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч.ч.3,4 ст.3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон який встановлює нові обов'язки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

З огляду на вищевикладене, суд дійшов висновку, що подальший розгляд даної справи належить проводити за правилами, що передбачені новою редакцією ЦПК України, в частині, у якій вони не встановлюють нових обов'язків, не скасовують чи не звужують прав, що належать учасникам судового процесу, чи не обмежують їх використання.

Відповідно до ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження /загального або спрощеного/; 3) окремого провадження.

Згідно п.3 ст.274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З урахуванням вимог вищевказаної статті ЦПК України, суд вважає, що вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Таким чином, відповідно до норм чинного ЦПК України, дана справа розглядається у порядку загального позовного провадження, тому суд вважає за необхідне перейти до розгляду вказаної справи в порядку загального позовного провадження.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб"єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 та представник відповідача ОСОБА_2 заявили клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТЕМ ФОРТ", якому на праві приватної власності належить приміщення будівлі зберігання газу у складі цілісного майнового комплексу за адресою: Житомирська область, Пулинський район, селище Молодіжне, вул.Центральна, 11.

Вислухавши заявлені клопотання представників сторін, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що дані клопотання підлягають до задоволення.

Згідно ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до ч.3 ст.198 ЦПК України у зв"язку із заміною неналежного відповідача, залучення співвідповідача такі особи мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

Як вбачається з інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно №62606718 від 02.07.2016 року будівля зберігання газу, електроцех за адресою: Житомирська область, Червоноармійський район, сел.Молодіжне, вул.Центральна, 11 загальною площею 54,9 кв.м. належать на праві приватної власності ТОВ "СІСТЕМ ФОРТ" (а.с.100-101). Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань юридичною адресою ТОВ "СІСТЕМ ФОРТ" є: 01054, м.Київ, Шевченківський район, вул.Ярославів Вал, буд.13/2, літ. Б, офіс 2.

За таких обставин суд вважає в порядку ст.52 ЦПК України залучити до участі у справі в якості співвідповідача ТОВ "СІСТЕМ ФОРТ".

Керуючись ст.ст.52, 187-192, ч.3 ст.198, ст.ст.260, 261, 274, 353 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Перейти до розгляду у загальному позовному провадженні цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_3 до відкритого акціонерного товариства "Червоноармійський льонозавод", третя особа Курненська сільська рада Пулинського району Житомирської області про визнання права користування земельною ділянкою за правилами загального позовного провадження. Призначити підготовче судове засідання у залі судових засідань №2 Червоноармійського районного суду Житомирської області на 12 лютого 2018 року на 09 годину 00 хвилин. Клопотання представника позивача ОСОБА_1 та представника відповідача ОСОБА_2 задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_3 до відкритого акціонерного товариства "Червоноармійський льонозавод", третя особа Курненська сільська рада Пулинського району Житомирської області про визнання права користування земельною ділянкою в якості співвідповідача товариство з обмеженою відповідальністю "СІСТЕМ ФОРТ" (код ЄДРПОУ 40403947, юридична адреса: 01054, м.Київ, Шевченківський район, вул.Ярославів Вал, буд.13/2, літ.Б, офіс 2) та направити йому копію позовної заяви з доданими копіями документів.

Відповідачам протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідачі в цей же строк повинні надіслати позивачу, іншому відповідачу, третій особі копії відзиву та доданих до нього документів. Роз"яснити відповідачам, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Відповідачі мають право пред"явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Позивач зобов"язаний додати до позовної заяви всі наявні у нього докази, що підтверджують обставини, на яких грунтуються позовні вимоги відповідно до ч.5 ст.177 ЦПК України.

Третій особі Курненській сільській раді Пулинського району Житомирської області протягом п"ятнадцяти календарних днів надати суду письмові пояснення щодо позову та відзиву.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: inbox@cha.zt.court.gov.ua. Ухвала може бути оскаржена у зв"язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Житомирської області. У відповідності до п.п.15.5) п.п.15 п.1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Т.С.Рябенька

Дата ухвалення рішення16.01.2018
Оприлюднено16.01.2018
Номер документу71591367
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права користування земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —292/597/17

Ухвала від 12.02.2018

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 16.01.2018

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 05.12.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 14.11.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 20.10.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Рішення від 15.09.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 09.08.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 17.07.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 07.07.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні