Ухвала
від 17.01.2018 по справі 323/595/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу Справа №

Апеляційний суд Запорізької області

Єдиний унікальний номер 323/595/17 головуючий у 1 інстанції : Смокович М.В.

Номер провадження 22-ц/778/131/18 суддя-доповідач: ОСОБА_1

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 січня 2018 року місто Запоріжжя

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Запорізької області у складі:

головуючого, суддіОСОБА_1 суддів:ОСОБА_2 ОСОБА_3 секретарОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за апеляційною скаргою ОСОБА_5 на рішення Оріхівського районного суду Запорізької області від 26 травня 2017 року у справі за позовом Таврійського державного агротехнологічного університету в особі відокремленого структурного підрозділу Оріхівський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету до ОСОБА_5 про переселення до іншого житлового приміщення, -

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач, Таврійський державний агротехнологічний університет звернувся до суду з вказаним позовом та просив суд: ухвалити рішення про переселення ОСОБА_5 з кімнати № 25 студентського гуртожитку, розташованого по вул. Йогана Янцена, 78 в м. Оріхові Запорізької області до вільної, аналогічної займаній, кімнати (з належними умовами) студентського гуртожитку, розташованого по вул. Йогана Янцена, 82 в м. Оріхові Запорізької області; зобов'язати ОСОБА_5 укласти з позивачем договір оренди жилого приміщення (кімнати) у гуртожитку, розташованому по вул. Йогана Янцена, 82 в м. Оріхові Запорізької області.

Рішенням Оріхівського районного суду Запорізької області від 26 травня 2017 року позов задоволено частково. Переселено ОСОБА_5, до вільної, аналогічної займаній, кімнати (з належними умовами) студентського гуртожитку, розташованого по вул. Йогана Янцена, 82 в м. Оріхові Запорізької області, а також стягнуто з ОСОБА_5, на користь Таврійського державного агротехнологічного університету в особі відокремленого структурного підрозділу Оріхівський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету судовий збір в розмірі 800,00 грн. В іншій частині позовних вимог - відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням суду, ОСОБА_5, подала апеляційну скаргу, в якій посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи, порушення судом норм матеріального та процесуального права, просить скасувати рішення суду та ухвалити нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову.

В ході апеляційного розгляду до суду апеляційної інстанції 2 січня 2018 року надійшла письмова заява за підписом ректора Таврійського державного агротехнологічного університету ОСОБА_6 про відмову від позову, з зазначенням, про ознайомлення його з наслідками вчинення вказаної процесуальної дії.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань керівником та особою яка має представляти інтереси Таврійського державного агротехнологічного університету без довіреності є ОСОБА_6 (а.с. 38-40).

Відповідно до ч. 1 та ч. 5 ст. 206 Цивільного процесуального кодексу України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

За ч. 1 та ч. 2 ст. 373 Цивільного процесуального кодексу України в суді апеляційної інстанції позивач має право відмовитися від позову, а сторони - укласти мирову угоду відповідно до загальних правил про ці процесуальні дії незалежно від того, хто подав апеляційну скаргу. Якщо заява про відмову від позову чи мирова угода сторін відповідають вимогам статей 206, 207 цього Кодексу, суд постановляє ухвалу про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін, якою одночасно визнає нечинним судове рішення першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

Колегія суддів, вивчивши матеріалі справи, вказану заяву, повноваження особи, яка подала заяву, враховуючи, що дії керівника, щодо подання заяви про відмову від позову не суперечать інтересам учбового закладу інтереси якого він представляє, вважає за можливе її прийняти.

Керуючись ст. ст. 206, 373 ЦПК України, колегія суддів,

УХВАЛИЛА :

Прийняти відмову Таврійського державного агротехнологічного університету від позову до ОСОБА_5 про переселення до іншого житлового приміщення.

Рішення Оріхівського районного суду Запорізької області від 26 травня 2017 року у цій справі визнати нечинним.

Провадження у справі за позовом Таврійського державного агротехнологічного університету в особі відокремленого структурного підрозділу Оріхівський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету до ОСОБА_5 про переселення до іншого житлового приміщення закрити.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення, проте може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повної ухвали, яку буде складено на протязі п'яти днів.

Повна ухвала складена 18 січня 2018 року.

Головуючий:

Судді:

СудАпеляційний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення17.01.2018
Оприлюднено18.01.2018
Номер документу71650749
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —323/595/17

Ухвала від 17.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Кухар С. В.

Ухвала від 22.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Кухар С. В.

Ухвала від 22.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Кухар С. В.

Ухвала від 14.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Кухар С. В.

Рішення від 26.05.2017

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 25.05.2017

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Рішення від 26.05.2017

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 22.05.2017

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 22.05.2017

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 11.04.2017

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні