Ухвала
від 17.01.2018 по справі 910/22727/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

17.01.2018Справа № 910/22727/17

Суддя Князьков В.В., розглянувши у підготовчому судовому засіданні заяву Національної академії наук України, м.Київ, про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, у справі №910/22727/17

за позовом: Державного підприємства Спеціального конструкторсько-технологічного бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України, м.Київ

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер і К Меблі", м.Київ

про витребування майна з чужого незаконного володіння

Представники

від позивача: Толстоногов В.К. - директор; Пінтов В.В. - по довіреності

від відповідача: Пилипенко Є.В. - на підставі ордеру

ВСТАНОВИВ:

Державне підприємство Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України звернулось до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер і К Меблі" про витребування з незаконного володіння Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер і К Меблі" нежилих приміщень у корпусах (будівлях) №107 (загальною площею 1728 кв.м.) та №107А (загальною площею 264 кв.м.), які розташовані за адресою: м. Київ, вул. Лисогірська, 12, та передачу зазначених приміщень Державному підприємству Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України.

17.01.2017р. до господарського суду міста Києва надійшла заява б/н від 17.01.2018 про залучення Національної академії наук України до участі у справі №910/22727/17 третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Статтею 50 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ст.2 Закону України Про особливості правового режиму майнового комплексу Національної академії наук України майновий комплекс Національної академії наук України та майновий комплекс галузевих академій наук складають усі матеріальні та нематеріальні активи, що обліковуються на балансах Національної академії наук України та на балансах відповідних галузевих академій наук і організацій, віднесених до відання Національної академії наук України та галузевих академій наук, і які закріплені державою за Національною академією наук України та за галузевими академіями наук в безстрокове користування, або придбані за рахунок бюджетних коштів, а також коштів від фінансово-господарської діяльності та/або набуті іншим шляхом, не забороненим законом.

Об'єкти майнового комплексу Національної академії наук України та об'єкти майнового комплексу галузевих академій наук належать відповідно Національній академії наук України та галузевим академіям наук на праві господарського відання і передаються ними організаціям, що віднесені до відання Національної академії наук України та до відання галузевих академій наук, на праві оперативного управління з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом.

Згідно ст.3 Закону України Про особливості правового режиму майнового комплексу Національної академії наук України Національна академія наук України, здійснюючи повноваження з управління об'єктами майнового комплексу Національної академії наук України, забезпечує реалізацію прав держави як власника цих об'єктів, пов'язаних з ефективним їх використанням та розпорядженням у межах, визначених законодавством України, з метою задоволення державних та суспільних потреб.

Як встановлено, предметом даного позову є витребування з чужого незаконного володіння у ТОВ Майстер І К Мебелі нерухомого майна нежилі приміщення у корпусах (будівлях) №107 (загальною площею 1728 кв.м.) та №107А (загальною площею 264 кв.м.), які розташовані за адресою: м. Київ, вул. Лисогірська, 12, які є державною власністю та відносяться до майнового комплексу Національної академії наук України та знаходиться в оперативному управлінні Державного підприємства Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро "Інституту проблем безпеки атомних електростанцій" Національної академії наук України.

Враховуючи вищевикладене, прийняття рішення по даній справі може вплинути на права та обов'язки Національної академії наук України, у зв'язку з чим, суд приходить до висновку про необхідність залучення Національної академії наук України в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

За змістом ст.179 Господарського процесуального кодексу України у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Керуючись ст. ст. 50, 179, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Національну академію наук України (01601 м.Київ, вул.Володимирська, 54, ЄДРПОУ 00019270).

2. Зобов'язати третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача в строк до 31.01.2018 надати суду та направити сторонам письмові пояснення стосовно предмету спору .

У судовому засіданні було оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 17.01.2018

Суддя В.В. Князьков

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.01.2018
Оприлюднено19.01.2018
Номер документу71658530
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/22727/17

Постанова від 11.09.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Андрієнко В.В.

Ухвала від 20.07.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Андрієнко В.В.

Ухвала від 06.07.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Андрієнко В.В.

Рішення від 16.05.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 04.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 21.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 17.01.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 17.01.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 17.01.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 19.12.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні