Ухвала
від 18.01.2018 по справі 712/8400/17
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/8400/17

Провадження № 2/712/134/18

Ухвала

Іменем України

ро відновлення провадження у справі

18 січня 2018 року Соснівський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого судді - ТОКОВОЇ С.Є.

при секретарі - ТИМОШЕНКО Д.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Фірма Меркс про виділ частки із спільної часткової власності та зустрічний позов ТОВ Фірма Меркс до ОСОБА_1 про виділення частки у майні ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся з позовом до відповідача про виділ частки із спільної часткової власності вказуючи, що на підставі договору купівлі-продажу від 17 травня 2016 року йому на праві власності належить ? частина нежитлових приміщень, розташованих по проспекту Хіміків 12 в м. Черкаси, а саме частина побутових приміщень під літерою Н-2 . Вартість належної йому на праві власності частини становить відповідно до договору купівлі-продажу 67255 грн. Власником іншої ? частини вказаних нежитлових приміщень є відповідач. Його право власності зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності. Він як співвласник у спільній частковій власності бажає в судовому порядку провести виділ в натурі належної йому частки із об'єкту нерухомого майна.

Ухвалою судді Токової С.Є. від 14.07.2017 відкрито провадження у даній цивільній справі та призначено судовий розгляд на 05.10.2017.

Представник відповідача ТОВ Фірма Меркс подав до суду зустрічну позовну заяву про виділення частки у майні.

Ухвалою суду від 07 листопада 2017 року зустрічний позов прийнятий до спільного розгляду.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 07.11.2017 року провадження у справі зупинено у зв'язку з направленням даної справи на експертизу.

На даний час до суду надійшла вищевказана цивільна справа без висновку експерта.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу .

Оскільки обставини, що викликали зупинення провадження у даній цивільній справі відпали, суд вважає за необхідне провадження по справі відновити.

Відповідно до п-п. 9 п. 1 Перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України прийнятого Законом України 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII, який набрав чинності 15.12.2017 р., справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У відповідності зі ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи у порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову, значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків та інш.; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного провадження.

З урахуванням категорії та складності справи, обраного позивачами способу захисту, з урахуванням думки представників сторін, суд вважає, що справа має бути розглянута в порядку загального позовного провадження, з обов'язковим проведенням підготовчого провадження відповідно до ст. 189, 196 ЦПК України, тому розгляд справи слід відкласти та призначити у справі підготовче засідання

Керуючись ст.ст. 19, 254, 274 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Відновити провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Фірма Меркс про виділ частки із спільної часткової власності та зустрічний позов ТОВ Фірма Меркс до ОСОБА_1 про виділення частки у майні.

Цивільну справу розглянути в порядку загального позовного провадження.

Провести у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Фірма Меркс про виділ частки із спільної часткової власності та зустрічний позов ТОВ Фірма Меркс до ОСОБА_1 про виділення частки у майні підготовче судове засідання 30 січня 2018 року о 14-15 год . з повідомленням сторін

Відповідач протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати відзив на позовну заяву (заперечення проти позову) відповідно до ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Роз'яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) позивачу.

Роз'яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву та доказів на підтвердження обставин, на які в ньому здійснюється посилання, справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Копію зазначеної ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

ГОЛОВУЮЧИЙ:

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення18.01.2018
Оприлюднено21.01.2018
Номер документу71690709
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —712/8400/17

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 02.09.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Рішення від 17.09.2019

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Рішення від 17.09.2019

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 15.02.2018

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 18.01.2018

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 07.11.2017

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 07.11.2017

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 14.07.2017

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні