Ухвала
від 25.01.2018 по справі 910/375/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

25.01.2018Справа № 910/375/18

За позовом Державного підприємства Науково-технічний комплекс Імпульс

до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Едіфейс

про стягнення 46.800,00 грн.

Суддя Сівакова В.В.

Без виклику сторін

СУТЬ СПОРУ :

11.01.2018 до Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Державного підприємства Науково-технічний комплекс Імпульс до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Едіфейс про стягнення 46.800,00 грн. боргу.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що відповідач в порушення умов договору купівлі-продажу товарів № 139 від 29.04.2015 та норм чинного законодавства України у визначений строк не здійснив поставку товару, який повністю сплачений позивачем в розмірі 46.800,0 грн., а тому має повернути суму попередньої оплати.

Ухвалою Господарського суду міста Києва № 910/375/18 від 12.01.2018 вказану позовну заяву залишено без руху та встановлено десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позовної заяви шляхом подання відповідних документів.

23.01.2018 позивачем усунено недоліки позовної заяви шляхом подання до суду відповідних документів.

Відповідно до ст. 24 Господарського процесуального кодексу України усі справи, що підлягають вирішенню в порядку господарського судочинства, розглядаються місцевими господарськими судами як судами першої інстанції, крім справ, визначених частинами другою та третьою цієї статті.

Згідно п. 3 ст. 22 Закону України Про судоустрій і статус суддів місцеві господарські суди розглядають справи, що виникають із господарських правовідносин, а також інші справи, віднесені законом до їх юрисдикції.

Відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України позов пред'являється до господарського суду за місцезнаходженням чи місцем проживання відповідача, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Для цілей визначення підсудності відповідно до цього Кодексу місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи - підприємця визначається згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, отриманого 24.01.2018 на запит суду, місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Едіфейс є: 84122, Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Карла Маркса, 5.

Відповідно до ст. 1 Закону України Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та забезпечити розгляд: господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.

Розпорядженням Вищого господарського суду України № 28-р від 02.09.2014 Про зміну територіальної підсудності господарських справ визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, що розташований в районі проведення антитерористичної операції, здійснюється Господарським судом Запорізької області.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 31 Господарського процесуального кодексу України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п'яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

Оскільки зобов'язаною стороною повернути кошти є відповідач, який знаходиться у Донецькій області, тому вказана позовна заява, відповідно до ст. 31 Господарського процесуального кодексу України повинна бути надіслана за підсудністю до Господарського суду Запорізької області.

Керуючись ст.ст. 27, 31, 234 ГПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Державного підприємства Науково-технічний комплекс Імпульс до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Едіфейс про стягнення 46.800,00 грн. боргу надіслати за встановленою підсудністю до Господарського суду Запорізької області.

Відповідно до статті 235 Господарського процесуального кодексу України ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення (частина 1 статті 256 Господарського процесуального кодексу України).

Суддя В.В. Сівакова

Дата ухвалення рішення25.01.2018
Оприлюднено26.01.2018
Номер документу71797326
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 46.800,00 грн.

Судовий реєстр по справі —910/375/18

Ухвала від 01.06.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Л.В. Ніколаєва

Рішення від 11.05.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Л.В. Ніколаєва

Ухвала від 12.03.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Л.В. Ніколаєва

Ухвала від 12.02.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 25.01.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 12.01.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні