Ухвала
від 29.01.2018 по справі 809/1793/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"29" січня 2018 р.                                                   Справа № 809/1793/17

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Григорук О.Б., розглянувши в письмовому провадженні клопотання про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Пасічнянську загальноосвітню школу І ступеня №1 у справі за позовом управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (код 38555228, вул. Франка, 6, м. Івано-Франківськ, 76018) до Відділу освіти Надвірнянської районної державної адміністрації (код 02143560, вул. Грушевського, 18, м. Надвірна, Івано-Франківська область, 78400) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В С Т А Н О В И В:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області звернулося до суду з адміністративним позовом до Відділу освіти Надвірнянської районної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 20.12.2017 відкрито провадження в даній адміністративній справі та постановлено розгляд даної справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

12.01.2018 представник Відділу освіти Надвірнянської районної державної адміністрації подав до суду клопотанням про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Пасічнянську загальноосвітню школу І ступеня №1. Подане клопотання мотивовано тим, що судове рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки Пасічнянської загальноосвітньої школи І ступеня №1.

Відповідно до частини 2статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Таким чином, необхідною умовою залучення третіх осіб є той факт, що судове рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки осіб, які не є стороною у справі.

Суд, розглянувши дане представником відповідача клопотання, не виявив обставин, за яких рішення у даній справі може вплинути на права, інтереси або обов'язки Пасічнянської загальноосвітньої школи І ступеня №1.

За наведених обставин, суд вважає клопотання представника відповідача про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Пасічнянську загальноосвітню школу І ступеня №1, необґрунтованим і таким, що не підлягає до задоволення.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 49, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Відділу освіти Надвірнянської районної державної адміністрації про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Пасічнянську загальноосвітню школу І ступеня №1 у справі за позовом управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області до Відділу освіти Надвірнянської районної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу, окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

          

Суддя                                         Григорук О.Б.

Дата ухвалення рішення29.01.2018
Оприлюднено31.01.2018
Номер документу71851750
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —809/1793/17

Рішення від 29.01.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 29.01.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 29.01.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 28.12.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 21.12.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні