Ухвала
від 01.02.2018 по справі 809/1312/15
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

01 лютого 2018 рокуЛьвів№ 876/747/18

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Кухтей Р. В., перевіривши апеляційну скаргу Національного природного парку "Гуцульщина" на постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 20 листопада 2017 року у справі № 809/1312/15 за адміністративним позовом Національного природного парку "Гуцульщина" до Відділу Держгеокадастру у Косівському районі Івано-Франківської області, Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Державне підприємство "Карпатське підприємство геодезії, картографії та кадастру", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Пістинська сільська рада, Державне підприємство "Кутське лісове господарство") про про визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання до вчинення дій,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 20 листопада 2017 року відмовлено в задоволенні адміністративного позову Національного природного парку "Гуцульщина" до Відділу Держгеокадастру у Косівському районі Івано-Франківської області, Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Державне підприємство "Карпатське підприємство геодезії, картографії та кадастру", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Пістинська сільська рада, Державне підприємство "Кутське лісове господарство") про про визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання до вчинення дій.

Не погодившись із прийнятим рішенням, Національний природний парк "Гуцульщина" подав апеляційну скаргу.

Із матеріалів справи слідує, що оскаржене судове рішення проголошено/постановлено 20.11.2017, копію якого отримано 20.12.2017., що підтверджується повідомленням про вручення №7860103476709 .

Пунктом 13 частини 1 Перехідних Положень Кодексу адміністративного судочинства України установлено, що судові рішення, ухвалені судами першої інстанції до набрання чинності цією редакцією Кодексу, набирають законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом строків, що діяли до набрання ним чинності.

Відповідно до частини другої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції, чинній на момент ухвалення оскарженого судового рішення) апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційну скаргу подано 10 січня 2018 року (згідно штампеля на конверті), тобто з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Пунктом 10 частини 1 Перехідних Положень Кодексу адміністративного судочинства України установлено, що справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно з частиною третьою статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи те, що особа, яка подала апеляційну скаргу, не порушує питання про поновлення строку апеляційного оскарження, вказану апеляційну скаргу слід залишити без руху, надавши термін для усунення недоліку.

Вказаний недолік апеляційної скарги повинен бути усунутий шляхом надіслання на адресу Львівського апеляційного адміністративного суду вмотивованої заяви про поновлення строку апеляційного оскарження із наведенням поважних підстав його пропуску.

При цьому, особі, яка подає апеляційну скаргу, слід роз'яснити, що відповідно до пункту 4 частини першої статті 299 Кодексу адміністративного судочинства України в разі, якщо заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження не буде подано в зазначений строк, або наведені нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись статтями 295, 298, 299 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Національного природного парку "Гуцульщина" на постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 20 листопада 2017 року у справі № 809/1312/15 за адміністративним позовом Національного природного парку "Гуцульщина" до Відділу Держгеокадастру у Косівському районі Івано-Франківської області, Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Державне підприємство "Карпатське підприємство геодезії, картографії та кадастру", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Пістинська сільська рада, Державне підприємство "Кутське лісове господарство") про про визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання до вчинення дій - залишити без руху.

Встановити Національному природному парку "Гуцульщина" десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліку апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

СуддяР. В. Кухтей

Дата ухвалення рішення01.02.2018
Оприлюднено01.02.2018
Номер документу71938102
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/1312/15

Ухвала від 25.04.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мороз Л.Л.

Ухвала від 06.03.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 01.02.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Постанова від 20.11.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Постанова від 20.11.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 31.08.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 26.04.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 01.03.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 13.02.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 07.12.2016

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні