Ухвала
від 02.02.2018 по справі 812/1827/17
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

8.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

02 лютого 2018 року СєвєродонецькСправа № 812/1827/17

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Басової Н.М.,

при секретарі судового засідання - Солошенка П.В.,

без участі сторін,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-торгівельна фірма Октава до Державної фіскальної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

04 грудня 2017 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо - торгівельна фірма "Октава" до Державної фіскальної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 22.12.2017 позовна заява була прийнята до розгляду після усунення її недоліків та відкрито провадження у справі. Справа була призначена до розгляду за правилами загального позовного провадження і призначена у підготовне засідання (а.с.1-2).

На стадії підготовчого засідання 01 лютого 2018 року від представника позивача ОСОБА_1 до канцелярії суду надійшла заява про відмову від позову та закриття провадження по справі на підставі ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки відповідачем виконано предмет спору щодо реєстрації податкової накладної № 68 від 29.06.2017.

Крім того, представником позивача до канцелярії суду надано заяву про повернення судового збору на підставі ст.140 Кодексу адміністративного судочинства України та ст.7 Закону України Про судовий збір .

Представник позивача в підготовче судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином (а.с.105).

Представник відповідача в підготовче судове засідання також не прибув, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином (а.с.106), до канцелярії суду надав письмові пояснення в яких зазначив, що Державною фіскальною службою України здійснено реєстрацію податкової накладної Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-торгівельна фірма Октава від 29.06.2017 №68 в Єдиному реєстрі податкових накладних (а.с.110-111), надав клопотання про розгляд справи за його відсутності (а.с.112).

Розглянувши у підготовчому судовому засіданні заяву представника позивача щодо відмови від адміністративного позову та повернення сплаченої суми судового збору, суд дійшов до наступного.

З позовних вимог вбачається, що позивач просить суд скасувати рішення комісії ДФСУ, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, від 03.08.2017 №36077/23477806 та зобов'язати відповідача зареєструвати ПН №68 від 29.06.2017, надати суду звіт про виконання судового рішення.

Письмовими поясненнями представника відповідача підтверджується, що на теперішній час Державною фіскальною службою України дійсно проведено реєстрацію податкової накладної Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-торгівельна фірма Октава від 29.06.2017 №68 в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.183 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема про закриття провадження у справі.

Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, примирення сторін проводиться в порядку, встановленому статтями 189, 190 цього кодексу (ч.4 ст.183 КАС України).

Відповідно до ст.189 КАС України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

У разі визнання позову відповідачем повністю або частково суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову повністю або у відповідній частині вимог.

Суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Згідно з п.2 ч.1, ч.2 ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі, зокрема якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом. Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена.

Судом встановлено, що відмова від позовних вимог заявлена представником позивача у межах його процесуальних прав та не порушує нічиїх прав та інтересів, підстав для неприйняття відмови від позову не встановлено, тому відмова представника позивача від позовних вимог приймається судом.

Суд вважає необхідним роз'яснити, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв'язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору (ч.2 ст.239 КАС України).

Щодо повернення сплаченої суми судового збору, суд зазначає наступне.

Згідно з платіжними дорученнями № 566 від 30.11.2017 та № 567 від 30.11.2017 позивачем при зверненні до Луганського окружного адміністративного суду сплачено судовий збір у загальному розмірі 3200,00 грн. (а.с.3,4).

Відповідно до ст.140 КАС України у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються із позивача, крім випадків, коли позивач звільнений від сплати судових витрат. Однак якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, що підтверджено матеріалами справи, тому суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та присудити всі понесені ним у справі витрати із відповідача, а саме витрати пов'язані зі сплатою судового збору у сумі 3200,00 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст. 189, 238, 239, 241, 243, 248, 256, 295, пунктом 15.5 Розділу VII Перехідних положень КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову представника Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-торгівельна фірма Октава ОСОБА_1 від адміністративного позову.

Закрити провадження у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-торгівельна фірма Октава до Державної фіскальної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії.

Присудити Товариству з обмеженою відповідальністю Виробничо - торгівельна фірма "Октава" (вул.Красногвардійська, 29, м.Лисичанськ, Луганська область, 93100, код ЄДРПОУ 23477806) за рахунок бюджетних асигнувань Державної фіскальної служби України (Львівська площа, 8, Шевченківський район, м.Київ, 04053, код ЄДРПОУ 39292197) витрати, пов'язані зі сплатою судового збору при зверненні до адміністративного суду у розмірі 3200 (три тисячі двісті) гривень 00 копійок.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складення повного судового рішення.

СуддяН.М. Басова

Дата ухвалення рішення02.02.2018
Оприлюднено04.02.2018
Номер документу71976798
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —812/1827/17

Ухвала від 02.02.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 16.01.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 22.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 06.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні