Ухвала
від 05.02.2018 по справі 540/52/18
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 540/52/18

Провадження № 2/540/122/18

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

05.02.2018 суддя Машівського районного суду Полтавської області Косик С.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_1, до ОСОБА_2, жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю -

в с т а н о в и л а :

у січні 2018 року ОСОБА_1 звернувся до Машівського районного суду Полтавської області зі вказаною позовною заявою, посилаючись на те, що з початку 2005 року у його володінні перебуває виробничий будинок - майстерня, розташований у с. Андріївка Машівського району Полтавської області, який належав приватній агрофірмі Хлібороб . Він відремонтував цей будинок, привів у придатний для використання стан і вважав, що це майно є безхазяйним. Однак у жовтні 2017 року відповідач почав вимагати у нього звільнити майстерню або сплатити йому 80 000 грн. та надав на підтвердження своїх прав договір купівлі-продажу на відкритих торгах ліквідаційної маси від 25.09.2006 року, в якості активів якої є будівля майстерня. Про факт відкритих торгів ліквідаційної маси приватної агрофірми Хлібороб він не знав, а тому участі в них не приймав. До звернення відповідача, він був упевнений, що майно є безхазяйним. Вважає, що він більше 10 років добросовісно, відкрито і безперервно володіє цим виробничим будинком, про що не міг не знати відповідач.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовна заява підсудна Машівському районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Відповідно до ст. ст. 19, 274 ЦПК України, ураховуючи значення справи для сторін, категорію та складність справи, справа не може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, вважаю за необхідне вирішити питання про залучення до участі у справі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме, Андріївську сільську раду Машівського району Полтавської області, з огляду на те, що спірна нерухомість знаходиться на території вказаної сільської ради і щодо неї сільської радою приймалися певні рішення.

Керуючись ст.ст. 13, 19, 53, 187, 274 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_1, до ОСОБА_2, жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Андріївську сільську раду Машівського району Полтавської області, що знаходиться за адресою: с. Андріївка, вул. Космонавтів, 17, Машівський район, Полтавська область.

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 10 год. 30 хв. 07 березня 2018 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області за адресою: смт Машівка, вул. Незалежності, 116.

Роз'яснити, що відповідач має право подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву у п'ятиденний строк з дня отримання позову або відзиву, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень щодо позову або відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до закінчення підготовчого провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу та третій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Полтавської області лише щодо порушення правил підсудності, у 15-денний строк з дня її підписання, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.М.Косик

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення05.02.2018
Оприлюднено05.02.2018
Номер документу71990019
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —540/52/18

Постанова від 03.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Панченко О. О.

Ухвала від 30.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Панченко О. О.

Ухвала від 06.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Панченко О. О.

Рішення від 21.05.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Рішення від 10.05.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Рішення від 11.04.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 05.02.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні