Ухвала
від 02.02.2018 по справі 219/932/18
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/932/18

Провадження №2/219/937/2018

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

02 лютого 2018 року м. Бахмут

Суддя Артемівського міськрайонного суду Донецької області Брежнев О.А., дослідивши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до СКП Комунальник , про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу ,

В С Т А Н О В И В:

31 січня 2018 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до СКП Комунальник , про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу .

Як вбачається з поданої позовної заяви, вона не відповідає вимогам, встановленим ст.175 та ст. 177 Цивільного процесуального кодексу України, оскільки у ній:

1/. не зазначено повне найменування відповідача, як юридичної особи, ідентифікаційний код відповідача, як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), якщо такі відомості відомі позивачу, не зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб), в даному випадку позивача за його наявності, або номер і серію паспорту позивача як фізичної особи - громадянина України, офіційна електрона адреса та адреса електронної пошти;

2/. не зазначений обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються, в даному випадку сума середнього заробітку за час вимушеного прогулу;

3/. не зазначений зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні;

4/. У позові викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги і які суперечать між собою та доданими до неї копіями письмових доказів, наприклад позивач зазначає у своєму позові, що: …він є інвалідом 2-ї групи з 00.00.2017 р., він захворів, і знаходився на лікарняному по 21.0.2011 р. (копію довідки інваліда 2-ї групи, довідку лікаря про захворювання з 11.01.2018р. по 20.01.2018р. додає…. .

Оскільки, в роз'ясненнях, які містяться в Постанові Пленуму Верховного Суду України № 2 від 12.06.2009 року Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції зазначено, що суди мають звертати особливу увагу, зокрема, на те, що у позовній заяві повинні не лише міститися позовні вимоги, а й бути викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і зазначені докази, що підтверджують кожну обставину. Як вбачається із позовної заяви, позивачем не викладено чітких та послідовних обставин, якими він обґрунтовує свої вимоги, не зазначено доказів що б підтверджували обставини вказані у його позові.

5/. не містить відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися;

6/. не зазначено щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви; оскільки у відповідності до вимог ч.5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів). Згідно ч.ч.2, 4, 5 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення. Всупереч вказаної норми позивачем надано до суду копії доказів без належного їх засвідчення.

Враховуючи викладене, позивачу необхідно надати суду оригінали наданих письмових доказів або їх копії, засвідчені у порядку, встановленому ч.5 ст.95 ЦПК України.

7/. відсутнє підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно з пунктом 8 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 1995 р. № 100 обчислення середньої заробітної плати, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 р. № 100, середній заробіток за час вимушеного прогулу обчислюється шляхом множення середньоденного (годинного) заробітку на число робочих днів/годин вимушеного прогулу.

Також позивачу слід уточнити зміст позовних вимог щодо стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, зазначивши в тексті позовної заяви відповідні розрахунки та суму грошових коштів, яку він просить стягнути, визначивши її на дату звернення до суду з позовом.

При цьому оскільки вимоги про стягнення середнього заробітку мають відповідну грошову оцінку, слід зазначити ціну позову в цій частині (п. 3 ч. 3ст. 175 ЦПК України).

Відповідно до п.1 частини 1 ст. 176 ЦПК України ціна позову у позовах про стягнення грошових коштів визначається - сумою, яка стягується.

Таким чином, у зв'язку з тим, що позовну заяву подано без додержання вимог цивільного процесуального кодексу України, приходжу до висновку, що її слід залишити без руху, надавши позивачеві строк для усунення вищевказаних недоліків.

Роз'яснити позивачеві, що згідно з правилами ч. 3 ст.185 Цивільного процесуального кодексу України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтею 175 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.ст.175, 177, 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до СКП Комунальник , про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків - десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз'яснити позивачу, що у разі невиконання вказаних недоліків, дана позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.А. Брежнев

СудАртемівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення02.02.2018
Оприлюднено09.02.2018
Номер документу72096926
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —219/932/18

Рішення від 24.02.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Рішення від 17.02.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 07.11.2018

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Харченко О. П.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Харченко О. П.

Ухвала від 15.08.2018

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Харченко О. П.

Ухвала від 13.06.2018

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Брежнев О. А.

Ухвала від 02.02.2018

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Брежнев О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні