Ухвала
від 14.02.2018 по справі 567/56/18
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/56/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2018 року м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя ОСОБА_1

секретар ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

представників потерпілих ОСОБА_4 , ОСОБА_5

неповнолітнього обвинуваченого - ОСОБА_6

захисника неповнолітнього обвинуваченого ОСОБА_7

законного представника неповнолітнього обвинуваченого - ОСОБА_8 ,

представника служби у справах дітей Острозької РДА ОСОБА_9

представника ювенальної превенції ОСОБА_10

провівши у закритому судовому засіданні в м. Острозі Рівненської області підготовче судове засідання кримінального провадження по обвинуваченню неповнолітнього ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15, ч.3 ст.185, ч.3 ст.185 КК України

встановив

16 січня 2018 року в Острозький районний суд Рівненської області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно неповнолітнього ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15, ч.3 ст.185, ч.3 ст.185 КК України, відомості про яке внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12017180170000449 від 17 жовтня 2017 року.

Ухвалою суду від 19 січня 2018 року по вказаному провадженню було призначено підготовче судове засідання.

По зазначеному кримінальному провадженню стосовно обвинуваченого неповнолітнього ОСОБА_6 запобіжний захід не застосовувався. Заходи забезпечення кримінального провадження не застосовувались.

Заслухавши прокурора, представників потерпілих, законного представника неповнолітнього обвинуваченого, захисника та неповнолітнього обвинуваченого, вивчивши обвинувальний акт, суд вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до судового розгляду з наступних підстав.

У підготовчому судовому засіданні учасники судового провадження не заперечили проти призначення судового розгляду кримінального провадження.

Прокурор вважає, що судовий розгляд слід здійснювати у закритому судовому засіданні, з участю представників потерпілих, законного представника неповнолітнього обвинуваченого, неповнолітнього обвинуваченого та його захисника, представника служби у справах дітей Острозької РДА, представника ювенальної превенції, свідків.

Законний представник неповнолітнього обвинуваченого, неповнолітній обвинувачений, захисник, представника служби у справах дітей Острозької РДА Рівненської області, представника ювенальної превенції думку прокурора і цій частині підтримали.

Враховуючи, що підстав для закриття провадження згідно ст. 284 КПК України не вбачається, підстав для повернення обвинувального акту немає, підстав для направлення обвинувального акту для визначення підсудності не встановлено, проти закритого судового розгляду провадження учасники судового розгляду не заперечили, суд вважає за можливе призначити судовий розгляд кримінального провадження по обвинуваченню неповнолітнього ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15, ч.3 ст.185, ч.3 ст.185 КК України у закритому судовому засіданні з участю прокурора, представників потерпілих, законного представника неповнолітнього обвинуваченого, неповнолітнього обвинуваченого, захисника, представника служби у справах дітей Острозької РДА, представника ювенальної превенції, свідків.

Виходячи із положень п.6 ч.3ст. 314 КПК Українисуд в ході підготовчого судового засідання суд має право доручити представнику персоналу органу пробації скласти досудову доповідь, яка в подальшому може бути використана судом в ході судового розгляду кримінального провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 314-1 КПК України, досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі. Досудова доповідь щодо неповнолітнього обвинуваченого віком від 14 до 18 років складається незалежно від тяжкості вчиненого злочину, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про пробацію»визначено що складання досудової доповіді слід доручити Острозькому районному сектору з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України юрисдикція якого поширюється на територію Острозького району Рівненської області, де проживає обвинувачений.

Керуючись ст.ст. 314-316, КПК України

ухвалив

призначити кримінальне провадження по обвинуваченню неповнолітнього ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15, ч.3 ст.185, ч.3 ст.185 КК України до судового розгляду.

Кримінальне провадження розглянути у закритому судовому засіданні в приміщенні Острозького районного суду (м. Острог, вул. Східна, 82), 12 березня 2018 року о 14 год. 00 хв.

Розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово.

В судове засідання викликати прокурора ОСОБА_3 , представників потерпілих: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , неповнолітнього обвинуваченого ОСОБА_6 , захисника неповнолітнього обвинуваченого ОСОБА_7 , законного представника неповнолітнього обвинуваченого ОСОБА_8 , представника служби у справах дітей Острозької РДА, представника ювенальної превенції, свідків відповідно до обвинувального акту.

Доручити Острозькому районному сектору з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України скласти та подати Острозькому районному суду Рівненської області до 12 березня 2018 року досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 .

Роз`яснити законному представнику неповнолітнього ОСОБА_8 , що їй надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Роз`яснити представнику органу пробації, що його права і обов`язки визначені ст.72-1 КПК України, Закону України «Про пробацію».

Досудова доповідь повинна відповідати положенням ч. 3 ст. 9 Закону України «Про пробацію».

Забезпечення виконання ухвали, в частині складання досудової доповіді, доручити начальнику Острозького районного сектору з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Острозького районного судуОСОБА_1

СудОстрозький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72192334
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —567/56/18

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Вирок від 05.06.2018

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 12.03.2018

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 14.02.2018

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні