Ухвала
від 12.02.2018 по справі 910/20197/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

12.02.2018Справа № 910/20197/17

За заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Світ книжок" До Товариства з обмеженою відповідальністю "МБК-Інвест" (ідентифікаційний код 34809435) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника Таран О.М. - представник за довіреністю № 02 від 23.11.2017; Від боржникане з'явився; Арбітражний керуючийне з'явився. ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У листопаді 2017 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Світ книжок" звернулося до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МБК-Інвест" у зв'язку з неспроможністю останнього погасити прострочену заборгованість перед бюджетом, вказуючи на наявність безспірних грошових вимог до боржника у сумі 1 007 290,11 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 20.11.2017 № 910/20197/17 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ книжок" було прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 04.12.2017, визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство арбітражного керуючого Шистопала П.М. зобов'язано подати заяву про участь у справі.

04.12.2017 та 11.12.2017 розгляд справи у підготовчому засіданні відкладався.

27.12.2017 судом винесено ухвалу про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МБК-Інвест" з відповідними процесуальними наслідками, якою, зокрема, визнано безспірні грошові вимоги ініціюючого кредитора до боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Шистопала Петра Миколайовича, визначено дату проведення попереднього засідання тощо.

06.07.02.2018 від розпорядника майна до суду надійшла заява про залучення документів до матеріалів справи, в якій викладено звіт про виконану арбітражним керуючим роботу та приєднано витяг з державного реєстру обтяжень рухомого майна, письмові звернення на адресу боржника та його керівника з доказами їх надсилання. Також, 06.02.2018 від розпорядника майна надійшов звіт щодо розгляду заяв з кредиторськими вимогами з приєднаним до нього реєстром вимог кредиторів.

08.02.2018 через відділ діловодства суду від розпорядника майна арбітражного керуючого Шистопала П.М. надійшло клопотання про дострокове припинення повноважень розпорядника майна.

У попереднє засідання 12.02.2018 з'явився представник ініціюючого кредитора, який заявив усне клопотання про зобов'язання розпорядника майна внести виправлення до реєстру вимог кредиторів щодо назви Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ книжок". Під час розгляду клопотання розпорядника майна арбітражного керуючого Шистопала П.М. про дострокове припинення повноважень розпорядника майна, суд протокольно відклав його розгляд у зв'язку із недоцільністю його розгляду на даній стадії провадження у справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон) у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Згідно з ч. 6 ст. 23 Закону заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, у тому числі щодо яких є заперечення боржника чи інших кредиторів, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду. За наслідками розгляду зазначених заяв господарський суд ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

У ч. 1 ст. 23 Закону встановлено, що конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МБК-Інвест" відбулося 27.12.2017.

Після публікації вказаного оголошення та у строк, встановлений ст. 23 Закону, до суду не надходили заяви з грошовими вимогами до боржника.

Згідно з інформацією розпорядника майна ним також не отримувалися заяви про вимоги до боржника, заявлені у порядку ч. 1 ст. 23 Закону, а тому до реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "МБК-Інвест" було включено грошові вимоги ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ книжок" у сумі, яка відповідає ухвалі про відкриття провадження у справі № 910/20197/17 (у стовпчику 2 реєстру вимог кредиторів розпорядник майна допустився технічної описки, невірно вказавши назву кредитора, яка підлягає виправленню, шляхом подання до суду уточненого реєстру вимог кредиторів).

У ст. 45 Закону встановлено черговість задоволення вимог кредиторів за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута, згідно з якою судові витрати у справі про банкрутство задовольняються у першу чергу, у зв'язку з чим, понесені ініціюючим кредитором судові витрати у справі № 940/20197/17 у сумі 16 000,00 грн. підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів.

Виходячи зі змісту ст. 25 Закону за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені ч. 2 ст. 22 цього Закону.

Згідно з абз. 3 ч. 8 ст. 23 Закону розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимог кредиторів відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Відповідно до абз. 2 ч. 8 ст. 23 Закону розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимог кредиторів вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Відомостей та доказів щодо наявності у боржника заборгованості з виплат, вказаних у абз. 2 і 3 ч. 8 ст. 23 Закону, суду подано не подано.

У строк, встановлений у ч. 1 ст. 23 Закону, до суду не надходило письмових звернень від осіб, чиї вимоги до боржника забезпечені заставою його рухомого чи нерухомого майна.

Таким чином, зважаючи на встановлені обставини справи, реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "МБК-Інвест" підлягає затвердженню у складі одного кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ книжок", до складу вимог якого слід віднести його безспірні грошові вимоги у сумі 1 007 290,11 грн., визнані ухвалою суду про відкриття провадження у справі та судові витрати у справі про банкрутство у сумі 16 000,00 грн.

Станом на 12.02.2018 заяв від кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, не надійшло.

Як слідує зі звіту розпорядника майна та зібраних ним матеріалів, фінансового потенціалу та підґрунтя для відновлення платоспроможності Товариства з обмеженою відповідальністю "МБК-Інвест" у період розпорядження майном не встановлено.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення присутніх у засіданні осіб, та розглянувши поданий розпорядником майна на затвердження реєстр вимог кредиторів, суд вважає за доцільне затвердити реєстр вимог кредиторів та закінчити попереднє засідання.

Керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 3, 12, 73, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Визнати конкурсним кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю "МБК-Інвест" Товариство з обмеженою відповідальністю "Світ книжок" на суму 1 023 290,11 грн. (16 000,00 грн. - перша черга, 1 007 290,11 грн. - четверта черга).

2. Затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "МБК-Інвест".

3. Зобов'язати розпорядника майна боржника подати до суду уточнений реєстр вимог кредиторів, провести не пізніше 26.02.2018 збори кредиторів боржника, повідомивши про дату, місце і час проведення зборів визнаного судом кредитора, уповноважену особу працівників та засновників (учасників) боржника не пізніше, ніж за три робочих дні до вказаної дати (докази чого надати суду).

4. Зобов'язати розпорядника майна боржника провести у строк не пізніше 12.03.2018 збори комітету кредиторів (докази чого надати суду).

5. Визначити дату підсумкового засідання суду на 21 .03.2018 об 11:45, яке відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва у залі судових засідань № 15.

6. Зобов'язати розпорядника майна боржника у строк до 13.03.2018 надати суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів, а також протокол зборів комітету кредиторів про прийняття одного з рішень, передбачених ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала набирає законної сили 12.02.2018 та може бути оскаржена у десятиденний строк в установленому законодавством порядку.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення12.02.2018
Оприлюднено15.02.2018
Номер документу72200138
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/20197/17

Ухвала від 27.03.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 27.03.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 11.02.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 26.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 08.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 17.09.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 04.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 04.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 21.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 12.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні