Ухвала
від 15.02.2018 по справі 2а/0370/1337/12
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

15 лютого 2018 року

ЛуцькСправа № 2а/0370/1337/12

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді Каленюк Ж.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. ЛуцькуВолинської області до Орендного будівельно-монтажного управління “Репер” про стягнення пені,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 22 травня 2012 року у даній справі адміністративний позов задоволено повністю. Стягнуто з Орендного будівельно-монтажного управління “Репер” на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Луцьку Волинської області пеню зі сплати страхових внесків у сумі 189,63 грн.

07 лютого 2018 року до суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження - стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Луцьку Волинської області на його правонаступника – Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

В судове засідання, призначене на 17:00 год. 15 лютого 2018 року, учасники справи, заявник та державний виконавець не прибули, хоча належним чином були повідомлені про дату, час і місце розгляду справи (а.с.63-64).

При цьому представник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області у заяві від 07 лютого 2018 року судовий розгляд просив здійснювати за його відсутності (а.с.58).

Згідно із частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З урахуванням вимог частини дев'ятої статті 205, частини четвертої статті 229 КАС України розгляд клопотання проведено в порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заяву про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником належить задовольнити.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 22 травня 2012 року стягнуто з орендного будівельно-монтажного управління “Репер” на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Луцьку Волинської області пеню зі сплати страхових внесків у сумі 189,63 грн. (а.с.22-23).

14 червня 2012 року на виконання постанови Волинського окружного адміністративного суду від 22 травня 2012 року видано виконавчий лист №502/2012р. (а.с.39, 51).

Постановою головного державного виконавця Другого відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції від 20 січня 2016 року відкрито виконавче провадження ВП №49849206 з примусового виконання вищезазначеного виконавчого листа (а.с.52).

Законом України “Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації” від 03 листопада 2015 року № 736-VIII внесено зміни до розділу VII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 23 вересня 1999 №1105-ХІV.

Пунктом 4 Розділу VII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” передбачено утворити Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до пункту 5 розділу VII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Як визначено пунктом 4 постанови Правління Фонду соціального страхування України від 24 травня 2017 року №34 “Деякі питання реорганізації фондів соціального страхування”, виконання Фондом функцій та завдань, визначених Законом України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування”, забезпечується з 01 серпня 2017 року.

Згідно із витягом з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (а.с.54-56) 04 травня 2017 року зареєстровано як юридичну особу Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, що є правонаступником, зокрема, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. ЛуцькуВолинської області.

31 жовтня 2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань внесені відомості про припинення юридичної особи Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. ЛуцькуВолинської області (а.с.65-67).

Відповідно до частини першої статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, оскільки у даній справі вибула сторона виконавчого провадження – стягувач Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. ЛуцькуВолинської області, то її слід замінити на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Керуючись статтями 205, 229, 248, 379 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити в адміністративній справі № 2а/0370/1337/12 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. ЛуцькуВолинської області до Орендного будівельно-монтажного управління “Репер” про стягнення пені у сумі 189,63 грн. сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа від 14 червня 2012 року №502/2012р., а саме стягувача – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. ЛуцькуВолинської області на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (43010, Волинська область, місто Луцьк, Київський майдан, будинок 6, ідентифікаційний код юридичної особи 41317393).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня підписання ухвали суддею.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд.

Суддя Ж.В. Каленюк

Дата ухвалення рішення15.02.2018
Оприлюднено22.02.2018
Номер документу72270470
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0370/1337/12

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 15.02.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 08.02.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 22.05.2012

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 14.05.2012

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Постанова від 22.05.2012

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 11.05.2012

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні