Ухвала
від 17.01.2018 по справі 204/234/18
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/234/18

Провадження № 2-з/204/6/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 січня 2018 року суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська Нізік О.В., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 (адреса проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1) до товариства з обмеженою відповідальністю Метал-Корт (адреса місцязнаходження: вулиця Криворізьке шосе, 1 м. Дніпро) про стягнення заборгованості за договором про надання фінансової допомоги, -

в с т а н о в и л а:

15 січня 2018 року до суду надійшла вищевказана позовна заява одночасно з заявою представником позивача ОСОБА_1 було подано заяву про забезпечення позову, в якій заявник просить накласти арешт в межах суми позову на все нерухоме майно (розташоване за адресою: м. Дніпро, Криворізьке шосе, буд.1) та рухоме майно, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю МЕТАЛ-КОРТ (ЄДРПОУ 24995677), шляхом заборони будь-яким особам здійснювати дії щодо відчуження цього майна до розгляду справи по суті; заборонити державній реєстраційній службі України, та її підрозділам вчиняти будь-які реєстраційні дії стосовно нерухомого майна, що розташоване за адресою: м. Дніпро, Криворізьке шосе, буд.1, та рухомого майна, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю МЕТАЛ-КОРТ (ЄДРПОУ 24995677).

Відповідно до ч. 1 ст. 149 ЦПК України , суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову.

Згідно з ч.1 ст. 151 ЦПК України у заяві про забезпечення позову повинні міститися: предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; ціна позову, про забезпечення якого просить заявник; пропозиція заявника щодо зустрічного забезпечення; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Відповідно до ч. 2 ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно з п. п. 1, 2 ч.1 ст. 150 ЦПК України передбачені такі види забезпечення позову накладення арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб; заборона вчиняти певні дії.

Відповідно до ч. 1 ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Розглянувши заяву про вжиття заходів забезпечення позову, ознайомившись з матеріалами позовної заяви, вважаю, що заява представника позивача про забезпечення позову не підлягає задоволенню, оскільки заявником не обґрунтовано необхідність застосування саме такого виду забезпечення позову (заборону вчиняти певні дії), що зазначено у заяві; не зазначено, яким чином може сприяти виконанню рішення суду вказаний захід забезпечення позову; не зазначено обставини та не надано документи, які б свідчили про те, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду; до заяви не надано документи, які підтверджують право власності (свідоцтво про право власності чи інше), відповідача на майно щодо якого необхідно вжити заходи забезпечення позову, не зазначено чи є вид забезпечення позову співмірними із заявленими вимогами.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 149, 150, 153 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А:

У задоволенні заяви представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 (адреса проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1) до товариства з обмеженою відповідальністю Метал-Корт (адреса місцязнаходження: вулиця Криворізьке шосе, 1 м. Дніпро) про стягнення заборгованості за договором про надання фінансової допомоги - відмовити.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано безпосередньо до апеляційного суду Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.В. Нізік

Дата ухвалення рішення17.01.2018
Оприлюднено21.02.2018
Номер документу72295364
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання фінансової допомоги

Судовий реєстр по справі —204/234/18

Постанова від 16.02.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 20.01.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 20.01.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 29.12.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Рішення від 21.10.2020

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

Рішення від 21.10.2020

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

Ухвала від 27.08.2020

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

Ухвала від 17.07.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

Ухвала від 15.04.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні