Ухвала
від 22.02.2018 по справі 202/711/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/711/18

Провадження № 1-кс/202/165/2018

УХВАЛА

Іменем України

22 лютого 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене з заступником начальника відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів.

Згідно клопотання в провадженні слідчого СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017040000000015 від 01.06.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Слідчий зазначила, що в ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), у період з 01.01.2014 року по 31.12.2016 року, з метою ухилення від сплати податків, шляхом завищення податкового кредиту з ПДВ, навмисно здійснили укладання угод щодо отримання товарів від підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ), що призвело до ненадходження до бюджету України коштів з податку на додану вартість в особливо великих розмірах на суму 3 875 000 грн.

Таким чином, аналіз викладеного свідчить про реалізацію посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ) схеми із укладання низки безтоварних операцій та внесення до офіційних відомостей з метою розкрадання коштів шляхом їх конвертування та подальшої тінізації.

Вказані підприємства зареєстровані з метою використання їх реквізитів для складання документів прикриття по безтоварних операціях СГД реального сектору економіки, а не для здійснення фінансово-господарської діяльності.

Проведеними заходами встановлено, що посадові особи вищевказаних ФСПД не мають відповідної освіти та спеціальних навиків, у зв`язку з чим не можуть здійснювати підприємницьку діяльність.

Викладене ставить під сумнів фактичне проведення господарських операцій зазначеними суб`єктами господарювання, достовірність їх відображення у податковому обліку та обґрунтовує необхідність проведення слідчих та процесуальних дій, спрямованих на належне фіксування доказів у кримінальному провадженні, виявлення та вилучення документів та інших носіїв інформації, в котрих зафіксовані відомості про фінансово-господарську діяльність вказаних суб`єктів підприємницької діяльності.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) відкрито рахунки у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (МФО НОМЕР_15 ), котрі використовуються в незаконній діяльності, а саме рахунки: № НОМЕР_16 (українська гривня), № НОМЕР_17 (долар США), № НОМЕР_18 (українська гривня), № НОМЕР_19 (українська гривня), № НОМЕР_20 (українська гривня), № НОМЕР_21 (українська гривня).

Слідчий зазначила, що з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин скоєного злочину, їх належної правової оцінки, визначення вірної кваліфікації вчиненого злочину, встановлення осіб, що вчинили злочин, причетні до його вчинення та розпоряджувалися грошовими коштами, отриманими злочинним шляхом, в ході досудового розслідування виникла необхідність у вилученні, дослідженні та долучені до матеріалів кримінального провадження документів, що містять охоронювану законом банківську таємницю, а саме відомостей щодо руху грошових коштів за рахунками: № НОМЕР_16 (українська гривня), № НОМЕР_17 (долар США), № НОМЕР_18 (українська гривня), № НОМЕР_19 (українська гривня), № НОМЕР_20 (українська гривня), № НОМЕР_21 (українська гривня), відкритими ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (МФО НОМЕР_15 ), з повною розшифровкою всіх кредитових та дебетових перерахунків, призначення платежів, з вказівкою контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, номерів розрахункових рахунків, МФО банків, з часу відкриття рахунку до часу проведення виїмки, на паперовому або електронному носії; юридичної справи по оформленню рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), розрахунково-касових (платіжних) документів, що стали підставою для руху коштів, та по зняттю коштів готівкою по відповідним рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) в оригіналах у повному обсязі.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження, необхідний тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення документів по юридичному оформленню (відкриттю/закриттю) в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (МФО НОМЕР_15 ) рахунків: № НОМЕР_16 (українська гривня), № НОМЕР_17 (долар США), № НОМЕР_18 (українська гривня), № НОМЕР_19 (українська гривня), № НОМЕР_20 (українська гривня), № НОМЕР_21 (українська гривня).

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 або іншим співробітникам поліції за дорученням слідчого дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, що містять банківську таємницю, в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (МФО НОМЕР_15 ), а саме:

документів по юридичному оформленню (відкриттю/закриттю) в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (МФО НОМЕР_15 ) рахунків: № НОМЕР_16 (українська гривня), № НОМЕР_17 (долар США), № НОМЕР_18 (українська гривня), № НОМЕР_19 (українська гривня), № НОМЕР_20 (українська гривня), № НОМЕР_21 (українська гривня), а саме: заяви про відкриття рахунку, договорів на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копію належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даним рахунком; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДПС; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначені банківські рахунки підприємства; і інші документи юридичної справи про відкриттю й використанню даного рахунку;

документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів, по вищевказаних рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) у прибутковій і видатковій частинах із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному вигляді й на паперовому носії за період часу з моменту відкриття по теперішній час;

документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з вищевказаних рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів) за період часу з моменту відкриття по теперішній час;

документів (роздруківки) з електронних реєстрів чи файлів, в котрих містяться/збережені відомості та інші контактні або ідентифікаційні дані клієнта (номери телефонів, ІР-адреси, ПІБ та інше), за допомогою котрих передавалися дані по вищевказаних рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) про зміну залишків на них по системі «Клієнт-Банк» за період часу з моменту відкриття по теперішній час.

Строк виконання ухвали до 21 березня 2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.02.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —202/711/18

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 13.02.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні