Ухвала
від 21.02.2018 по справі 386/608/17
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/608/17

Провадження № 2/386/19/18

УХВАЛА

про залучення до участі у справі правонаступника відповідача

21 лютого 2018 року смт. Голованівськ

Голованівський районний суд Кіровоградської області

В складі головуючого судді Гарбуз О. С.

з участю: секретаря судового засідання Фенюшиної Ю.Ю.,

розглянувши клопотання представника позивача про залучення правонаступника відповідача до участі у цивільній справі за позовом Агрофірми Хлібороб у формі товариства з обмеженою відповідальністю до ОСОБА_1 та фермерського господарства Колосок-ВТ про визнання недійсним договору оренди землі та визнання укладеною додаткової угоди, -

встановив:

Агрофірма Хлібороб у формі товариства з обмеженою відповідальністю звернулась до суду з позовом до ОСОБА_1 та фермерського господарства Колосок-ВТ про визнання недійсним договору оренди землі та визнання укладеною додаткової угоди.

21 лютого 2018 року представник позивача ОСОБА_2 подав до суду клопотання про залучення до участі у справі правонаступника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_3 .

Розглянувши клопотання представника позивача про залучення до участі у справі правонаступника відповідача , вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 55 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Приписами ст. 1218 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) встановлено, що до складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Судом встановлено, що позивач звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 та фермерського господарства Колосок-ВТ про визнання недійсним договору оренди землі та визнання укладеною додаткової угоди.

29 травня 2017 року ОСОБА_1 померла, що підтверджується Повним витягом з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть №00018236529 та копією актового запису про смерть №13 від 30 травня 2017 року.

Згідно копії спадкової справи №101/2017 року після смерті ОСОБА_1, приватним нотаріусом Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області ОСОБА_4 18.12.2017 року видано Свідоцтво про право на спадщину за заповітом на спірну земельну ділянку за ОСОБА_3.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що спадкоємцем після смерті ОСОБА_1 являється ОСОБА_3, який прийняв спадщину шляхом подачі заяви про прийняття спадщини та отримання свідоцтва про право на спадщину за заповітом, тобто є її правонаступником, а тому, має виступати в справі відповідачем.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 55, 258-261 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання представника позивача - задовольнити .

Залучити ОСОБА_3 до участі у справі як правонаступника відповідача ОСОБА_1 в частині вимог до останньої у справі за позовом Агрофірми Хлібороб у формі товариства з обмеженою відповідальністю до ОСОБА_1 та фермерського господарства Колосок-ВТ про визнання недійсним договору оренди землі та визнання укладеною додаткової угоди.

Роз'яснити ОСОБА_3, що у відповідності до ч. 2 ст. 55 ЦПК України, усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку він замінив.

Місце проживання відповідача ОСОБА_3: смт. Голованівськ Кіровоградської області, вул. Зелена, 21, індекс 26500.

Направити особам, які беруть участь у справі копію цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Апеляційного суду Кіровоградської області апеляційної скарги. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Голованівський районний суд Кіровоградської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Гарбуз О. С.

Дата ухвалення рішення21.02.2018
Оприлюднено23.02.2018
Номер документу72364673
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —386/608/17

Рішення від 30.05.2018

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Рішення від 30.05.2018

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 30.03.2018

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 21.02.2018

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 30.11.2017

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 19.07.2017

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 12.06.2017

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні