Ухвала
від 29.01.2010 по справі 6-7/10
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 6-7/10

Номер провадження -

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2010 року Кіровський райсуд м. Кіровограда

в складі: головуючого судді: Галагна О.В.,

при секретарі: Непик Т.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кіровограді подання начальника Кіровського ВДВС Кіровоградського МУЮ ОСОБА_1 про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України з вилученням паспортного документа ОСОБА_2, -

ВСТАНОВИВ:

16.11.2009 року начальник* Кіровського ВДВС Кіровоградського МУЮ ОСОБА_1 звернувся до суду з поданням про встановлення тимчасового обмеження боржнику-Новак ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, який мешкає: АДРЕСА_1 у праві виїзду за межі України з вилученням паспортного документа до виконання ним своїх зобов"язань за виконавчим документом-виконавчим листом, виданим 10.02.2009 року Кіровським районним судом міста Кіровограда по справі №2-3828/08 р. Про стягнення солідарно з ОСОБА_2 На користь ВАТ КБ "Надра" 20095,26 грн. заборгованості за кредитом, 201, 45 грн. сплаченого судового збору та 30 грн. витрат ІТЗ. Доручити виконання заходу тимчасового обмеження боржника- Новак ОСОБА_3, у праві виїзду за межі України та вилучення паспортного документа- Адміністрації Державної прикордонної служби України, якій передати (надіслати) вилучений паспортний документ до Кіровського відділу державної виконавчої служби Кіровоградського міського управління юстиції.

Постановою державного виконавця Кіровського відділу державної виконавчої служби Кіровоградського міського управління юстиції від 20.02.2009 року, відкрито виконавче провадження за вище названим виконавчим документом, про існування якого, згідно матеріалів виконавчого провадження, боржнику відомо. З часу відкриття виконавчого провадження боржником жодної суми в рахунок погашення боргу за рішенням суду сплачено не було. Таким чинм, боржник від виконання своїх зобов"язань ухиляється, борг на користь стягувача не сплачує.

В судове засідання начальник Кіровського ВДВС Кіровоградського МУЮ ОСОБА_1 не з"явився, повідомлявся.

Судом встановлено наступні факти та відповідні їм правовідносини.

У відповідності до ст.ЗЗ Конституції України, кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати території України за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Відповідно до п. 4 ст. 20 Закону України Про Державну прикордонну службу" України , органам, підрозділам, військовослужбовцям, а також працівникам Державної прикордонної служби України, які відповідно до їх службових обов'язків можуть залучатися до оперативно-службової діяльності, для виконання покладених на'Державну прикордонну службу України завдань надається право: - шляхом опитування осіб з'ясовувати підстави

в'їзду в Україну або виїзду з України, не пропускати через державний кордон України осіб без дійсних документів на право його перетинання, осіб, які надали завідомо неправдиві відомості під час одержання зазначених документів, осіб, яким Державною прикордонною службою України за порушення законодавства з прикордонних питань та про правовий статус іноземців чи за мотивованим письмовим рішенням суду та правоохоронних органів не дозволяється вїзд в Україну або тимчасово обмежено право виїзду з України; робити в документах зазначених осіб відповідні відмітки.

Закон України від 21 січня 1994 року Про порядок виїзду з України і вїзду в України громадян України , ( зі змінами) регулібє порядок здійснення права громадян України на виїзд з України і в'їзд в Україну, порядок оформлення документів для зарубіжних поїздок, визначає випадки тимчасового обмеження права громадян на виїзд з України і встановлює порядок розв"язання спорів у цій сфері.

Вище вказаним Законом не передбачено за ухвалою суду тимчасове обмеження виїзду за кордон боржника у виконавчому провадженні до виконання рішення суду.

Таким чином, оскільки подання начальника Кіровського ВДВС

Кіровоградського МУЮ ОСОБА_1 про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України з вилученням паспортного документа ОСОБА_2 у виконавчому провадженні до викрнання рішення суду не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, то відповідно до п.1 ч.І ст. 205 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі.

На підставі вищевикладеного та керуючись п. 4 ст. 20 Закону України Про Державну прикордонну службу України від 03.04.2003 року №661-ГУ, Закону України Про порядок виїзду з України і вїзду в України громадян України від 21.01.1994 року №3857-XII, п. 1 ч.1 ст. 205, ст. 293 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Провадження у справі № 6-7/10 року за поданням начальника Кіровського ВДВС Кіровоградського МУЮ ОСОБА_1 про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України з вилученням, паспортного документа ОСОБА_2 Федоровича- закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Кіровоградської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня винесення ухвали заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 10 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч.4 ст.295 ЦПК України.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда О. В. Галаган

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення29.01.2010
Оприлюднено23.02.2018
Номер документу72364729
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-7/10

Ухвала від 29.01.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 09.06.2010

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Ухвала від 10.06.2010

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Ухвала від 31.05.2017

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Горошко Л. Б.

Ухвала від 11.05.2017

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Цибенко І. В.

Ухвала від 13.04.2017

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Цибенко І. В.

Ухвала від 18.05.2010

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Миніч Т.І.

Ухвала від 16.09.2010

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Угриновська Л. Я.

Ухвала від 04.02.2010

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Ухвала від 23.04.2010

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Грубіян Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні