Ухвала
від 16.02.2018 по справі 216/6415/17
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/6415/17

Провадження № 1-кс/216/861/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про проведення обшуку

16.02.2018 місто Кривий Ріг

Дніпропетровської області

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі Дніпропетровської області клопотання про проведення обшуку, яке подав слідчий СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 у досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040230002148 від 29.11.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В:

15.02.2018 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку. Дане клопотання мотивоване наступним.

В провадженні слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12017040230002148 від 29.11.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, а саме за ознаками привласнення та розтрати чужого майна, вчинені за попередньою змовою групою осіб, відносно службових осіб Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ».

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ», шляхом зловживання своїм службовим становищем здійснюють заволодіння грошовими коштами вказаного підприємства складаючи та використовуючи фіктивні цивільно-правові договір про надання послуг, щодо консультаційної допомоги під час проведення експертних процедур з особами, що перебувають в родинних або приятельських відносинах із працівниками Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ». При цьому, метою уникнення розголошення фактів укладання фіктивних договорів, особам, вказаним в цивільно-правових договорах про надання послуг в якості виконавців, з боку службових осіб Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ» надаються в якості винагороди частина коштів від суми винагороди, вказаних в договорах.

Встановлено, що до вчинення даного злочину причетні наступні службові особи, із числа працівників Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ», а саме: ОСОБА_4 директор Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ»; ОСОБА_5 начальник відділу технічної експертизи Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ»; ОСОБА_6 головний бухгалтер Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ».

Також свідок ОСОБА_7 , який будучи колишнім працівником Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ», підтвердив факт зловживання службовими особами Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ», що виразилось в укладенні фіктивних договорів з надання послуг, щодо консультаційної допомоги під час проведення експертних процедур окремими працівниками Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр ДЕРЖПРАЦІ», або їхніми близькими родичами.

Крім того, для розкрадання коштів ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ» (ЄДРПОУ 31223828), задіяні ряд приватних фірм (власниками яких є близькі родичі та/або знайомі посадових осіб підприємства), в тому числі підприємства, засновником та власником яких є дружина директора Державного підприємства «Криворізький експертно-технічний центр Держпраці» ОСОБА_4 ОСОБА_8 , зокрема ТОВ «ВАСТРО» (ЄДРПОУ 35747726) ТОВ «ТРЕЙДГРУП» (ЄДРПОУ 35747694) та ТОВ «АРТ-ПРОМБУД» (ЄДРПОУ 31551316).

Таким чином, виникли підстави вважати, що посадові особи ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ», з метою уникнення відповідальності та укриття договорів та додатків до них, можуть перешкоджати органам досудового розслідування у здійсненні покладених на них обов`язків. З метою своєчасного та повного отримання речових доказів, виникла необхідність в проведенні обшуку в приміщеннях ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ», яке розташоване за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Миколи Світальського (Коротченко), 1к.

Згідно інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, нерухоме майно за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Миколи Світальського (Коротченко), 1к є державною власністю в частці 1/1. Розпорядником є держава в особі державної служби з питань праці. За вказаною адресою знаходиться три поверхова нежитлова будівля, площею 4097,2 кв.м. Вказана будівля має форму власності державна спільна часткова, в якій 52/100 належить ДЕРЖАВНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ» та 48/100 належить ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТОРГОВИЙ ДІМ «КРИВБАСРУДЗБУТ».

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення договорів з додатками до них, щодо фінансово-господарської діяльності ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ», іншої документації, що має відношення до фінансово-господарської діяльності (журнали обліку, накладні, приписи, відомості, бланки договорів), приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вони знаходяться у зазначеному в клопотанні володінні, керуючись ст.ст.110, 234 КПК України, слідчий просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, перевіривши матеріали кримінального провадження, беручи до уваги викладене в клопотанні, слідчий суддя приходить до висновку про те, що клопотання є обгрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Слідчий суддя вважає, що слідчим у клопотанні доведено наявність достатніх підстав для проведення обшуку, оскільки доведено наявність вчинення кримінального правопорушення, є підстави вважати, що відшукані речі та документи ймовірно можуть знаходитись у вказаному приміщенні та мати значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшуканих речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Враховуючи наведене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знаряддя кримінального правопорушення клопотання слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати групі слідчих слідчого відідлу Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровські області ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 та ОСОБА_14 дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , у всіх приміщеннях та службових кабінетах, розташованих в триповерховій будівлі ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ», що на праві державної спільної часткової власності, в якій 52/100 належить ДЕРЖАВНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ» та 48/100 належить ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТОРГОВИЙ ДІМ «КРИВБАСРУДЗБУТ», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення договорів з додатками до них, щодо фінансово-господарської діяльності ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ», іншої документації, що має відношення до фінансово-господарської діяльності (журнали обліку, накладні, приписи, відомості, бланки договорів).

Строк дії ухвали встановити до 16.03.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, але на неї може бути подано заперечення при здійснені підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення16.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72468299
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —216/6415/17

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні